Najdi forum

Naslovnica Forum Avto.Over.Net Pomoč voznikom v prometu Postopek podaljšanja vozniške ob pogojnem odvzemu

Postopek podaljšanja vozniške ob pogojnem odvzemu

Pozdravljeni

Vem da je ogromno napisano na to temo že večkrat, vendar v tem trenutni res nisem našel.

Torej prosim za pomoč, ker na sodišču me imajo že vrh glave in se jim, kot vidim, s tem ne da ubadati, češ, da se znajdi sam.

Kar na vprašanja, po točkah:
Torej, odvzeto mi je bilo vozniško dovoljenje z preizkusno dobo 1 leto. Trenutna vozniška mi izteče 1.3.2021.
1. Vozniško sem sedaj dobil za pol leta nato pa nevem – bo zopet za pol leta? Kakšno bo trajanje nove vozniške?
2. Čakam na edukacijske delavnice, katere so bile zaradi covid prestavljene. Na sodišču so me obrnili na agencijo, tam so pa pojasnili da še ne vedo kako in kaj… Danes sem pisal mail na agencijo in čakam nov odgovor, če je kaj novega vendar če ne bo do 1.3 tole rešeno, kaj se zgodi?
3. Sedaj delam zdravniške po obrokih – odsotnost zdravnice, ukrepi itn. Tole bo rešeno ravno zadnji teden v tem mesecu. Bo to ok za ostalo?
4. Kaj potrebujem za podaljšanje vozniške in kako jo sploh podaljšam v mojem primeru?
5. Moram kaj posredovati sodišču?
6. Še kaj takšnega, kar moram vedeti?
Torej, do sedaj sem – naročen na edukacijske delavnice, katerih nov datum še ni znan ter delam zdravniške pri medicini za delo. Kaj s temi zadevami, ki jih dobim? Potrdilo zdravnika verjetno ne bo dovolj za izdajo novega vozniške? Bo potrebno še od edukacij? Potrebno še kaj od sodišča?

Hvala že vnaprej ter lep pozdrav,
Marko

Pozdravljeni, odgovori po točkah:

1. Za podaljševanje v.d. boste morali opraviti zdravniški pregled. Zdravnik določi na koliko časa moralte podaljševati v.d. na podlagi zdr. pregleda.
2. Pridobite pisno pojasnilo s strani izvajalca delavnic in le to dostavite na sodišče z pojasnilom, da ne morete opraviti delavnic v roku.
3. Kot ste napisli bo ok, ker bo vse opravljeno v rokih.
4. Za podlajšanje v.d. potrebujete original zdr. pregled in delavnice oz. kar vam naložijo, veljaven osebni dokument ter sliko. Vse urejet na upravni enoti.
5. Sodišču ni potrebno posredovati ničesar za podaljšanje v.d.
6. To bo naj bilo to, glede na navedeno.

Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

Gospod Luka, hvala za odgovor.

Mi lahko še tole poveste – za koliko časa se bo sedaj podaljšalo vozniško dovoljenje? Zopet za pol leta ali za 10 let?

Pozdravljeni, zdravnik se odloči na podlagi rezulatatov pregleda na koliko časa podaljšujete v.d. Lahko vam določi podaljševanje na mesec dni, tri mesece, leto… Lp

****************************************** Luka V. Rupnik, vodja šole vožnje AMTK Litostrojska cesta 40a, Ljubljana 040/310-140, 01/518 13 56 http://www.prvaavtosola.si, [email protected]

New Report

Close