Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek potni listi

potni listi

Za vse tiste ,ki si boste dali izdelati nove potne liste.Sveže novice iz prve roke)).Danes sva z možem hotela dati izdelati nov potni list.Prejšnega je imel poškodovanega .pri fotokopiranju mu je na tehničnem pregledu odtrgala prvo stran,in jer mož sklenil da bo počakal 14 dni in si dal delati novega.In glej ga zlomka ker je bil potni list poškodovan je izelava novega kar za 3000 tisoč sit dražji.Tako da pride novi potni list 11.200 sit.Torej vsi ki bi želeli delati nov potni list pazite da stari ne bo poškodovan.Poleg tega nobena slika ki sva jo predložila ni bila dobra,kljub temu da je fotograf izdelal (bila 3x pri njemu)10 fotografij.In bilanaca vsega tega potni list nismo mogli dati delat,čeprav ga sedaj že resno rabi.Sedaj morava čakati ,da bodo kakšne fotgrafije uspele.Mogoče pa bo kdaj kakšna dobra)))))))))).
ps.pri današnjem poskusu ,ko je bilo kar nekaj novih strank ni niti ena slika (drugi fotografi) ustrezala predpisom.Beda.)))
Pa lep dan vsem moj je pokvarjen((.

Sem ravnokar poslušala na radiu, da so imeli “zaplete” zaradi neustreznih fotk!!?? Po novem morajo izgledati kot v policijski kartoteki….

Haha,ta je pa dobra))aussie.Pa kje naj dobijo policijskop kartoteko če nisi bil nikoli kaznovan.Pa tiste fotke k so jih včasih jemali so vse že stare,če so jih sploh jemali.Pa ful se mi zdi bedno ,da ti za novi potni list če je poškodovan zaračunajo več.Kakšna pa je razlika če daš delat potni list nepoškodovan ali cel.Nov potni list je zame nov.Torej ti ki imaš potni list nepoškodovan in boš hotela novega plačaš zato 3000 manj.Ja kje je logika.

Kr neki! To bodo fotografi še živčni… :)))

Kdo pa plača tolikokratno slikanje, da je slika dobra? Mar uradnice na uradih ne znajo dobro poskenirati ali pa so jim nabavili slabe skenerje. Drugje res ne vidim keča.

problem ni v skenerjih, ampak je v programu, ki pokaže pravilnost oz. ustreznost slike. Sam program je naštiman tako, da se slika skenira, potem pa program , mislim, da v osmih točkah (ostrina slike, kot med očmi-tle je mišljeno, da so oči naravnost, oz. da ni obraz nagnjen v starn;potem osvetljenost ozadja, oči n esmejo biti pokrite,…) in potem sam izloči oz. z rdečo označi kaj ni prav. Tko da smo tud mi mel probleme-fotografi so hodili k nam (delam na potnih listih) preverjat slike, ker tud njim ni bilo nčl jasno. Nam pa tud ne,ker nekatere slike so bile res lepe, čiste, v glavnem oh insploh, ampak program jih je zavrnu.
že pred tem so nekateri predlagali, da bi ta program za skeniranje naštimali tudi pri fotografih, da bi lahko že oni preverili ustreznost slike al pa da bi mi (uradniki) imeli eno kamerco pa bi stranke slikali (pa ne bi stranke mele nobenih stroškov s slikami) ampak jih niso upoštevali.
Tko da zdej smo jezni mi in vi.
pa lep dan.

OK vesna hvala za tvoja pojasnila.Pa mi lahko prosim še pojasniš ,kako je glede plačila.če hoče imeti državljan nov potni list,zakaj če je le ta poškodovan,plača toliko več.Potni list je nov ,nič vezan na starega in kje je logika ,poškodovan toliko več za plačat????????Osebno nisem tako pametna)))).

New Report

Close