Najdi forum

Splash Forum Politični čvek povolilna odaja

povolilna odaja

No, potem pa se razumeva in o tem ne bova več:=)

Načeloma se z tabo strinjam .
Samo vse vlade do sedaj so govorile , bodočnost Slo. je malo gospodarstvo in obrt , majhna podjetja z do 100 zaposlenimi so najman ranljiva in se najhitreje prilagajajo novim trendom , moram priznati , da je to res in mogoče nas je to tudi rešilo pred še večjo krizo in posledično tudi pred še večjo inflacijo.
Nič mu ni treba odkljukat , dovolj je , da potegne ukrepe ki jih ima kot fin. minister ter poizkusi zmanšati inflacijo .
Predvsem pa ne maram ga ( Bajuka ) jebenga afganistanca ali od koderkoli že je , nazaj naj gre afne guncat tja od koder je prišel .
Lahko mi tudi zameriš ampak prav privoščil sem mu da bi njegova stranka popušila in zgodilo se je .

No, to je kar precej na osebnem nivoju. Tu nekje (še na prvi strani) je nekje ena tema, kako so NSi izgubili, pa o tem, da je Peterle za NSi potreben. Da se zdaj ne bom strinjala kar sama s sabo, napisala sem, da je po moje NSi izgubila toliko glasov ravno zaradi Bajuka in da je edina rešitev za stranko Peterle, ki ima vseeno neko karizmo in nacionalne simpatije. Upam, da bo Peterle prevzel vodstvo stranke (niso moji, da ne bo pomote:=)

Kolikor sem jaz razumel Peterleta , želi on še enkrat kandidirati za evroposlanca , no vsekakor je popolnoma druga osebnost in bolj ljudski človek .

Vsi dobro vemo, da je Gaspari opozoril Vlado in jim še preden smo dosegli takšno inflacijo, predlagal ukrepe, da do tako velike inflacije ne bi prišlo. Kaj se je zgodilo takrat vemo. In samo zato, ker Gaspari ni naš, so ga skenslali in samo zato bodo zdaj sledili posti, kako je ta človek zanič, ker je pač levi. Enak sistem se je teral 12 let pod LDS-om in spet zadnja štiri leta. Mi volilci pa se pač postavimo na stran tistih, ki jih volimo. A vidite zdaj problem?
Glede na uspeh ministra Bajuka, smo končali z 9 mio primanjkljaja v proračunu, še vedno z najvišjo inflacijo, sedaj pa nam EU grozi, da se bodo vsi dolgovi DARSA prenesli na državni dolg (sicer to ni krivda Bajuka). Slišali ste, kaj se je zgodilo s črpanji sredstev iz Bruslja v primerjavi z našimi plačili v to blagajno. Prodajo nove KBM še čakam, ne bo bluzila, dokler se zadeva ne potrdi.
Glede ministra Viranta bom pa rekla, da je za moje pojme najboljši minister, kar jih je Slovenija kadarkoli imela, enako mislim za Žerjava. Z Virantom se sicer v vsem ne strinjam (predvsem glede sodnikov), pa to nima veze. Ta človek si je zaslužil vsak evro plače, ki jo je v tem mandatu dobil kot minister, v zelo kratkem času je naredil upravo neverjetno bolj dostopno, prijazno, da ne govorim o tem, da je izpeljal plačilno reformo (ja odstopanja so), ki je velika, kompleksna in zahtevna stvar, ki bo dolgoročno veliko stvari poštimala. Žerjav pa je s svojim hard core pristopom proti gradbenim lobijem naredil ogromen korak na ministrstvu. Sicer bodo te vinjete naredile malo sranja, ampak verjamem, da Žerjavu tukaj ni bila dana neka izbira. Ta dva ministra bi na Pahorjevem mestu obdržala.

hja potem mi pa ti povej oziroma argumentiraj, kakšno odgovornost nosi minister? (seveda razumem, ko ni več argumentov pa na osebno ravan, meni je prav, s tem kažeš ravno svojo nezmožnost argumentiranja, ki ga nonstop pripisuješ tistim, ki se s teboj ne strinjajo.)

kolikor vem ima vrsto svetovalcev, ki delajo namesto njega in vsakodnevno odločajo v njegovem imenu. Lahko bi se reklo da je minister tiskovni predstavnik ministrstva, ki ga predstavlja. Ja dobro je, da ima vsaj malo pojma o stroki, ki jo vodi, ampak ministri so najprej politiki in ne strokovnjaki, žal!

Debata je bila tudi o plači ministra, zato moja primerjava s poslancem.

Kar se pa tiče diplom je pa tudi vprašanje koliko ministrov s ponarejeno diplomo je bilo v prejšnjih vladah LDS.

Na delovnih mestih, kjer se je zahtevala določena izobrazba in kot dokaz temu diploma so bili lepo zaposleni prevaranti s ponarejenimi diplomami. In to jih ni bilo malo.

Tudi s tem se je morala ta vlada ukvarjati in vse pregledati, kar ni vzelo malo časa in dela. Ja, ja, malo spomina za nazaj.

en mal mem ;
Ne jemlji tole kot , da kritiziram tvoj post , temveč kot kritiko do nas vseh .
Zakaj vedno pogrevamo dogodke , nekaj let nazaj ? kaj ima veze ponarejene diplome pod vladavino LDS ali pa isto tako pod dosedanjo vlado , zakaj se vsi takoj začnemo vračati v prejšna obdobja , kako je bilo prej .
Kar je bilo je bilo in se tega ne da spremeniti , gledati moramo tekoče zadeve in naprej ne pa pogrevati stare zadeve .
Vedno se debate potem spreobrnejo v obdobje , kako je bilo pred 5 , 10 , 20 leti , potem se oglasijo versko obremenjeni in začnejo kako je bilo pred 50-timi leti seveda se na to oglasim jaz in se vrnem v 12 stoletje in prvotna debata popolnoma zvodeni in preide v obtoževanje , kdo je bil hujši .
Mislim , da bi se morali osredotočiti na tekoče zadeve in pa obdobje pred nami ne pa , kako je bilo prej , človek ne živi od spominov temveč od tekočega dogajanja in pogleda v prihodnost in kako lahko na njo vpliva .

en mal mem ;
Ne jemlji tole kot , da kritiziram tvoj post , temveč kot kritiko do nas vseh .
Zakaj vedno pogrevamo dogodke , nekaj let nazaj ? kaj ima veze ponarejene diplome pod vladavino LDS ali pa isto tako pod dosedanjo vlado , zakaj se vsi takoj začnemo vračati v prejšna obdobja , kako je bilo prej .
Kar je bilo je bilo in se tega ne da spremeniti , gledati moramo tekoče zadeve in naprej ne pa pogrevati stare zadeve .
Vedno se debate potem spreobrnejo v obdobje , kako je bilo pred 5 , 10 , 20 leti , potem se oglasijo versko obremenjeni in začnejo kako je bilo pred 50-timi leti seveda se na to oglasim jaz in se vrnem v 12 stoletje in prvotna debata popolnoma zvodeni in preide v obtoževanje , kdo je bil hujši .
Mislim , da bi se morali osredotočiti na tekoče zadeve in pa obdobje pred nami ne pa , kako je bilo prej , človek ne živi od spominov temveč od tekočega dogajanja in pogleda v prihodnost in kako lahko na njo vpliva .[/quote]

Se strinjam s teboj da moramo gledati v prihodnost ker le ta nam bo dala kruh. A z dodatkom. Brez čiste, jasne preteklosti v prihodnosti ne bo miru. Na žalost se pri nas sproducira na stotine afer in aferic, nobena pa praktično ne dobi epiloga. Zaradi tega pa je tudi naš čvek takšen kot je.

S teboj se strinjam in sprejemam tvoj odgovor. Toliko sem pri sebi. Vendar sem pa menil, da je dobro spomniti na te lumparije.

Ljudje, in to jih je kar nekaj, ki so to dopuščali bodo sedaj ponovno zasedli odgovorne in dobro plačanev stole. Prav, saj so izvoljeni. Vendar, sami so še tu ustvarili dodatne dvome v njihovo (ne)poštenost).

Mnogi dobro vemo tudi, da Gaspari ni opozoril slovenske vlade decembra 1991.- leta o vdoru Srbije v denarni sistem. Ko bi moral.:-(((

Mnogi dobro vemo tudi, da Gaspari ni opozoril slovenske vlade decembra 1991.- leta o vdoru Srbije v denarni sistem. Ko bi moral.:-((([/quote]

To kar ti pišeš tega ne vem. Pa kakšno vezo ima to z današnjo inflacijo. Kaj je res treba za vsako ceno pljuvat, inflacija se tiče vseh nas zaboga. Dajmo preseči to delitev in bodimo kritični do vseh. Vse kar je dobro je dobro za vse nas in vse kar je slabo je slabo za vse nas. Delitev tukaj nič ne pomaga. Kdaj se boste končno začeli tega zavedat. Če jaz s to vlado ne bom zadovoljna, bodi prepričan, da ne dobi moj glas. Neki smešni, nekoristni in celo škodljivi principi tukaj nimajo kaj iskat.

Z samo inflacijo mogoče res nima zveze…ima pa jo s tem, da je v očeh marsikoga on pač ni zaupanja vredna oseba…če nam je že enkrat obrnil hrbet ne pomeni, da ga ne bo tudi drugič………pravijo, da gre osel samo enkrat na led…..za nas očitno to ne velja:(

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Ima zvezo s tem, kakšna je bila inflacija v času ko je bil Gaspari viceguverner NBJ. Predvsem pa s tem, kakšne mehanizme je uporabljal in kaj je z njimi dosegel.

K sreči imamo sedaj € in ne bo mogel dodajati ničel na bankovce…

Bi se pa sicer strinjal s tem, da počakajmo. Če…

Če ne bi določenih obrazov, ki jih ta vlada ponuja že videl. V neki davni zgodbi, ki se je za nas sicer srečno končala. Pa ne zaradi njih, ampak kljub njim.

Zakaj v tvojih očeh ni vreden zaupanja. Vlada mu je zaupala prehod v evro, zakaj pa zate ni vreden?

http://www.finance.si/225089/Public_enemy_Gaspari_svetuje_Jan{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}B9i

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Še vedno ne vem, kaj ima to opraviti z opozorilom na visoko inflacijo. Koliko vem vlada NI ukrepala. Kljub opozorilom. Glede klientelizma…hmmm…bom raje tiho…

Sicer pa hvala za ta link, tega resnično nisem vedela.

Gospodje odvetniki, ki furajo LDS?

Še vedno ne vem, kaj ima to opraviti z opozorilom na visoko inflacijo. Koliko vem vlada NI ukrepala. Kljub opozorilom. Glede klientelizma…hmmm…bom raje tiho…

Sicer pa hvala za ta link, tega resnično nisem vedela.[/quote]

nič hudega če nisi, vzorci se ponavljajo tudi pri tej vladi v sestopanju!

torej ni enemu za vzet in drugemu za dat.

New Report

Close