Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek pranje lamelnih zaves

pranje lamelnih zaves

Doma imamo lamelne zavese in bi jih rada oprala. Vem, da jih čistijo v čistilnici, a bi jih rada oprala kar doma. Jih je mogoče katera že oprala sama doma, in kako?

Hvala in LP

Vsako posebej sneti – odpeti in stuširati.

Odvijačiti jih moraš dol in pod tuš ali Cev za zalivanje . Bi bilo super, če bi jo lahko kam obesila da ti visi in potem ordiniraš .

Lamele snameš dol, nato pa vsako posebej zviješ, jo daš v najlonko in opereš na 30 stopinj v stroju. Uporabiš tekoči detergent.

Moja prijateljica je celo znanost naredila iz tega, ko so se v bližnjem čistilnem servisu odločili, da lamelnih zaves ne perejo več, ker so morali za ene plačati oškodnino zaradi povzročitve škode. Njena svakinja jih je stran vrgla in kupila nove, ona pa vsako posebej odvijačila, zvila narahlo v rolo, zložila v kad z vodo in milnico, ter pustila močiti. Nato jih je po določenem času vzela ven, narahlo stuširala in spet vsako posebej privijačila na mesto še mokro, toliko, da ni teklo z nje. Sem se smejala, ko mi je opisovala svoj postopek s prav “deviško” (po horoskopu je devica) natančnostjo.

New Report

Close