Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Pravi, da imam previsoke standarde

Pravi, da imam previsoke standarde

Kar se tiče odzivov, si reagirala še slabše kot on. Videla si samo sebe. Lahko bi rekla da vidiš da pač tole med vama ne bo šlo. Predlagala da vsak plača pol in se potem normalno poslovila.

Moj podpis!

No na prvi zmenek ne sodi nesramnost. Če ni, pač ni. Tudi lepota je relativna. Ampak nesramnosti in žaljivosti pa ne prebavljam. Jaz bi verjetno prosila za račun, plačala pol in šla.

Mislim pa, da je bil nesamozavesten in da je raje naredil nekaj takega, češ sej lepa je, ampak je nemogoča. Samo vprašal sem pa je vstala in šla.

No kakorkoli, ni se vredno sekirati.

To sta se našla dva prava kalibra. Ona je sicer malo smotana s tem “sem lepa in vem da sem”, a da mu je rekla, da hoče da je tip zaposlen in da živi sam, je ok, je pač iskrena, pa tudi pri teh letih to pač že lahko pričakuješ, saj nek normalen tip ne bo še vedno pri meni.

Še bolj je pa smotan on, ker je tako reagiral. Ok, očitno nekaj od zapisani pogojev ne drži. Glede na to, da so ostali subjektivni, je lahko problem samo v tem, da ali ni zaposlen, ali pa da (kar je bolj verjetno) še vedno živi pri starših. In da je bil očitno užaljen, ker je bilo to izpostavljeno. Vseeno pa bi bolje ravnal, če bi rekel: glej, super, samo potem ti raje že zdaj povem, da sem sicer samostojen moški, a še vedno živim doma, saj imam dovolj prostora in svobode, samskemu pa se mi tudi ni zdelo smiselno iti na svoje.

In potem bi se ona odločila, ali je to preveč, ali bi vseeno probala.

Dostikrat je vse samo stvar načina.

Lahko pa bi se seveda lik tudi zlagal, rekel kar bi hotela slišat, jo parkrat “nategnil” in šel drugam, ko bi zvedela (kar ni tako redek primer).

Kaj si po poklico, kako pa stojiš finanančno? Se lahko kosaš s takim tipom? To pomeni  si enako na nivoju? Dobro zgledaš, ok, to je precej relativno, dobr aobleka, šminka, pa mlada postava, vse da popedenati.

Kaj pa sicer, si zaposlena, se ukvarjaš s športom, dobro zaslužiš, se preživljaš sama, živiš še pri starših, imaš otroke?

Mislim, naprej z njim NE

Odgovor na objavo uporabnika
Anonimno 3507, 13.03.2022 ob 22:46

V petek sem imela zmenek, ki sem se ga res veselila. Povezali so naju prijatelji, češ, da  res sodiva skupaj. No in sva se dogovorila. Povabil me je v eno res prestižno ljubljansko restavracijo in uredila sem se temu primerno. Vedno dobivam pohvale, da dobro izgledam in tako se tudi počutim, on pa je ostal mrtvo hladen. Skozi večer, kljub temu, da med nama ni bilo ravno neke kemije, se je večer kar prijetno odvijal, dokler…. Dokler me ni vprašal, kaj iščem pri moškem. Vedno sem vedela kakšen bi moral biti moj moški, zato mi odgovoriti ni bilo težko. Evo, iščem stabilnega, prijaznega, nesebičnega, zaposlenega in športnega moškega, ki ne živi več pri svojih starših. Tip me pogleda, nekajkrat premeri in mi pribije, da za tako visoke standarde bi pa morala biti res super huda bejba. Razumem, nisem mu všeč, ampak tako nesramen in žaljiv pa tudi ne bi rabil biti. In tako se je končal moj zmenek. Enostavno sem vstala, rekla adijo in odkorakala. Zdaj pa poslušam od prijateljev, kako nimam nobenih manir. On se je res potrudil, odprl denarnico, jaz pa takole. Pfff, naj vse skupaj steram v tri krasne?

Prej prenizko: tvoja samokritika.

Tako je941, 14.03.2022 ob 10:33

replika neprijavljena, 14.03.2022 ob 10:22

Nesramnost in žaljivost na prvem zmenku?

Ja, tak je za ožent.

Veliko napako si naredila in sama boš glodala suhe žemlje, pa kolcalo se ti bo za njim, le zakaj nisi bila tiho, še danes bi ga lahko imela in milo gledala z modricami okoli oči.

Tvoj cinizem izdaja zelo zagrenjeno osebo.

Najprej si preberi definicijo cinizma, ker tole to ni, tok za info, mal mešaš pojme al se pa glupga delaš, za kar ni potrebno veliko truda.

Pol pa – za nesramnost in žaljivke ni izgovora, ne na prvem zmenku, ne kasneje.  Če je nekdo tako psihično inkontinenten, da se ne zna obvladat in primerno obnašat , potem naj ostane sam, ne pa da vabi punce ven.

Replika54g1, 14.03.2022 ob 15:36

Najprej si preberi definicijo cinizma, ker tole to ni, tok za info, mal mešaš pojme al se pa glupga delaš, za kar ni potrebno veliko truda.

Pol pa – za nesramnost in žaljivke ni izgovora, ne na prvem zmenku, ne kasneje.  Če je nekdo tako psihično inkontinenten, da se ne zna obvladat in primerno obnašat , potem naj ostane sam, ne pa da vabi punce ven.

Seveda je cinizem.

Te podpiram! Kar “zahtevaš” so OSNOVNE zahteve pri partnerju (v obeh smereh), očitno je nedorasel. Nikar v tako vezo! Prav si storila in šla. Res ne rabiš imeti nekoga, ki je otročji in nevljuden. Ceni se še naprej in ne popuščaj!!

če so vaju povezali prijatelji, potem vaju ravno ne poznajo, ker so očitno kiksnili.. začetna napaka je bila že to, da te je povabil v prestižno restavracijo, pa ti je to podtalno metal pod nos (je dobil info prijateljev da si bolj za te scene, kešpička pa to? Kaj je namreč narobe s picerijo in sličnim?)..

In če mu je stabilnost, prijaznost, nesebičnost, da je zaposlen  in športen, ki ne živi več pri svojih starših že previsok standard potem si je čisto zaslužil tvojo reakcijo. Ne bit pa užaljena, ker je na tvoje fizične čare ostal mrtvo hladen, lahko bi pa vsaj nekaj življenjske topline pokazal.. 

Naslednjič reci: reci iščem točno takega, kot si ti? Kaj pa če tip živi pri svojih starših in je zato užaljen? Naprimer. Reci naslednjič: povej karkoli o sebi. Itak ni bil za tebe.

Jaz težko komentiram, ker sem partnerja iskala v obdobju, ko si tvojih zahtev nisem mogla privoščit. Meni so to sebične zahteve. Izak živiš pri starših in se nato skupaj odseliš a ni logično. Neka keš pučka pač. Če ne športa, ga pač ti odpelješ na nek šport in tako dalje. Odnos se gradi iz nič. Koliko si pa stara? Mogoče ti je vlak že odpeljal. Dobre smo prej pobrale. Midva sva bila v 1 letniku faksa. Brez dohodkov. Dobila sva se v grmu.

Zartrose izven profila, 14.03.2022 ob 17:36

če so vaju povezali prijatelji, potem vaju ravno ne poznajo, ker so očitno kiksnili.. začetna napaka je bila že to, da te je povabil v prestižno restavracijo, pa ti je to podtalno metal pod nos (je dobil info prijateljev da si bolj za te scene, kešpička pa to? Kaj je namreč narobe s picerijo in sličnim?)..

In če mu je stabilnost, prijaznost, nesebičnost, da je zaposlen  in športen, ki ne živi več pri svojih starših že previsok standard potem si je čisto zaslužil tvojo reakcijo. Ne bit pa užaljena, ker je na tvoje fizične čare ostal mrtvo hladen, lahko bi pa vsaj nekaj življenjske topline pokazal.. 

Se kar pridružujem – tudi o tem, koliko vaju prijatelji poznajo …

Mogoče je šlo pa za več napačnih vtisov. Morda on ni bil mrtvo hladen – nekateri moški ne znajo na ven pokazati, da jim je neka ženska všeč, ali pa je hotel počakati na primeren trenutek.

Drugače pa – zakaj se mu je našteto zdelo kot previsoki standardi? Meni se ne zdi nič ekstra. Bi bilo pa zanimivo vedeti, koliko sta vidva stara.

Prvo srečanje je lahko varljivo, tako z ene kot druge strani, verjetno sta se oba na nek način trudila narediti vtis, pa je ponagajal ego (tudi na obeh straneh).

V glavnem, ne se preveč sekirat, gremo dalje, a ne 😉

soft, 14.03.2022 ob 07:41

Prav si naredila. Moški, ki te ne spoštuje ni vreden niti da obeduje s teboj. Čisto sam se je ustrelil v koleno in nisi mu prav nič dolžna. Isti trenutek ob prvem nespoštovanju je treba oditi. Brez dodatnih besed, ker so nepotrebne, že ve kje je zafrknil. Tako da bravo in samo tako naprej. Ko popustiš enkrat, skočiš sebi v trebuh in dovoliš neprimerno obnašanje. Druge naučimo kako nas spoštovati mi sami s svojimi odzivi, zato nikoli nikoli ne prodaj svojega dostojanstva za še tako obetajočo zvezo. Največkrat se tak izkaže za polom in gnjus od človeka, karakterja. Pravi gentleman si nikoli ne bi dovolil nespoštovati ženske, tudi če se z njo v nečem ne strinja.

“High caliber” moški ne bi odreagiral tako kot je, ko je naštela čisto običajne stvari, ki si jih želi od moškega.

Na tem primeru pa lahko rečem le, pa naj bo to za oba: če vaju prijatelji vidijo skupaj, bi bila po vsej verjetnosti za skupaj, kar vama manjka pa je: čustvena inteligenca in komunikacijske sposobnosti.

Enkrat je nekdo rekel: če boste znali komunicirati, vam bodo ljudje jedli iz roke, v nasprotnem primeru boste v življenju nesrečni. Vsi bi morali biti veliko bolj taktni, premišljeni, ko govorimo, komuniciramo.  Tudi ti, avtorica. Zakaj npr. nisi rekla, človek bi mora biti predvsem notranje všeč, začutiti moram povezanost? Zakaj je bilo treba naštevati po alinejah, kaj mora imeti?! Se ti res ne zdi, da bi delovala bolj kultivirano, zrelo, prijetno, če bi malo skrila kakšni so tvoji kriteriji? Saj si lahko vseeno zelo prijazna in če kasneje ugotoviš, da ti kaj pri njemu ni pogodu, ga vseeno lahko skenslaš. Bodi taktna ženska!

Seveda nisem bil zraven da bi svetil a vseeno pomoje je tu stvar samo bitke dveh razocaranih egotov enga k je uzaljen k ni videl kolk je huda oh in sploh in enga k ona ni vidla kolk jo ceni k se je izprsil na dosti neoriginalen nacin.Pol pa ne rabs veliko da poci,dva uzaljena clovecka..No,pol pa to nezadovoljstvo pripomore da imamo mi kej za pametovat.

A se ze ve kolk sta stara?K lahk da sta 14 pa je fensi restavracija bila Mcdonalds.Pa mogoce je res next level ce pri teh letih sam zivis…

okjuhg, 14.03.2022 ob 22:04

“High caliber” moški ne bi odreagiral tako kot je, ko je naštela čisto običajne stvari, ki si jih želi od moškega.

Na tem primeru pa lahko rečem le, pa naj bo to za oba: če vaju prijatelji vidijo skupaj, bi bila po vsej verjetnosti za skupaj, kar vama manjka pa je: čustvena inteligenca in komunikacijske sposobnosti.

Enkrat je nekdo rekel: če boste znali komunicirati, vam bodo ljudje jedli iz roke, v nasprotnem primeru boste v življenju nesrečni. Vsi bi morali biti veliko bolj taktni, premišljeni, ko govorimo, komuniciramo.  Tudi ti, avtorica. Zakaj npr. nisi rekla, človek bi mora biti predvsem notranje všeč, začutiti moram povezanost? Zakaj je bilo treba naštevati po alinejah, kaj mora imeti?! Se ti res ne zdi, da bi delovala bolj kultivirano, zrelo, prijetno, če bi malo skrila kakšni so tvoji kriteriji? Saj si lahko vseeno zelo prijazna in če kasneje ugotoviš, da ti kaj pri njemu ni pogodu, ga vseeno lahko skenslaš. Bodi taktna ženska!

Jaz pa sem rada iskrena, mislim da niti nimam igralskega talenta in ne vidim smisla v skrivanju, taktikah, igri, … Če nekomu nisem všeč takšna kot sem, pa če je to najhujši izpad v življenju ali najbolj glasen krohot, karkoli… Potem pač ta oseba ni zame. Tisti, ki te ljubi, zna vse spodrsljaje spregledati, sprejeti, da nihče ni popoln in ni potrebe po pretvarjanju, finoči in ne vem kakšnih izbranih besedah, temveč ceni vse kar prihaja iz srca te osebe. Meni ta iskrenost in srčnost pomenita vse..

Če je avtorica zgrešila, bi že iz vljudnosti lahko kakorkoli drugače zapeljal debato, nikakor pa ne z žalitvami. Kako lahko upaš, da boš zgradil nekaj lepega z nekom, če samo čakaš na njegov napačen gib ali besedo, da skočiš in z vsemi topovi napadeš. To zame ni nič, niti vredno večerje, pijače, česarkoli že. Nespoštljivosti ne prenesem.

O kalibrih pa tako..vsak je nekomu high kaliber, ta isti pa nekomu drugemu nihče. Jaz ne predalčkam ljudi, mi je pa pomembna energija in spontanost, torej ali dva na isti frekvenci ko sva sproščena ali ne. Samo to.

Napaka: rečt bi primarno morala da ti je veliko do seska.

Ok, zase si morda urejena, amapk njemu morda celo staromodno uštimana – 🙂  pa ni žalitev – samo morda te je malo povozil čas tudi v delu oblačenja, ne samo komunikacije na zmenku 🙂 ker se bila verjetno dolgo “off of the market”  zmenkanja.

Danes gre vse hitro; in te tvoje naštete palijo pri gospodih z dunajsko šolo – ti pa so ponavadi stari danes 60+ let 🙂

Tako da – zamenjaj kategorijo ali pa prilagodi standarde.

“High kaliber”  v današnjih časih= skorajdane “baraba”, skergan z vsaj enim normativom družbe. Ali moralo, ali pa poštenjem 🙂   samo toliko

lepa dekleta ljubijo barabe, 14.03.2022 ob 22:40

“High kaliber”  v današnjih časih= skorajdane “baraba”, skergan z vsaj enim normativom družbe. Ali moralo, ali pa poštenjem 🙂   samo toliko

za okjuhg

No, kaj pa če se je tip zafrkaval? Kaj pa vem … pa bi morala ona kaj finga nazaj prbit. Čeprav … če ni blo kemije, je pač ni blo.

Mi je pa tudi mimo, da sta jo takoj usekala v prestižno restavracijo (se pardoniram, že ta izraz mi gre na živec). Pa kako, da so vaju prjatli že vidli skupaj, nekaj vaju že povezuje očitno – hm … ljubezen do prestižnosti :-)?

P4P650, 14.03.2022 ob 22:15

Seveda nisem bil zraven da bi svetil a vseeno pomoje je tu stvar samo bitke dveh razocaranih egotov enga k je uzaljen k ni videl kolk je huda oh in sploh in enga k ona ni vidla kolk jo ceni k se je izprsil na dosti neoriginalen nacin.Pol pa ne rabs veliko da poci,dva uzaljena clovecka..No,pol pa to nezadovoljstvo pripomore da imamo mi kej za pametovat.

A se ze ve kolk sta stara?K lahk da sta 14 pa je fensi restavracija bila Mcdonalds.Pa mogoce je res next level ce pri teh letih sam zivis…

Itak 🙂 🙂

Nikoli nisem hodila na “naštimane” zmenke in ne mislim hodit na naštimane zmenke s strani prijateljv in znancev, češ vidva bi pa skupaj pasala 🙂

Kaj pa oni vedo, kakšna sem jaz za 4imi stenami, kakšenj naravni vonj moškega mi je všeč,  da je tisti prvi stik najbolj pomemben – lahko je eni ženski, ki mi ga “rihta” super duper- kar ga ni mogla nikoli dobit npr. zase in se še vedno medi nanj, mene pa  tisti moškipreprosto odbije takoj ko ga vidim in zavoham ? 🙂   In če meni moški ne diši, ni šans, da se ga podstopim.

Zanašam se na svoja čutila pri ozboru, ne poa na “priporčila” frendov, kako bi z nekom sušer “skupaj pasala” 🙂

h. jobert, 14.03.2022 ob 22:41

No, kaj pa če se je tip zafrkaval? Kaj pa vem … pa bi morala ona kaj finga nazaj prbit. Čeprav … če ni blo kemije, je pač ni blo.

Mi je pa tudi mimo, da sta jo takoj usekala v prestižno restavracijo (se pardoniram, že ta izraz mi gre na živec). Pa kako, da so vaju prjatli že vidli skupaj, nekaj vaju že povezuje očitno – hm … ljubezen do prestižnosti :-)?

Tako je – meni je najbolj neumno it nekam sedet, jest in pit v neko fensijado za prvič ( OK, morda zato, ker sem tega v zadnjim 20ih letih dala nekaj skozi, odkljukano; mi ni to več izziv; tudi restavracije npr. z Michelinovimi zvezdicami po Franciji -pa me to spolh več ne fascinira; odkljukano na seznamu 1001 thing before i die….

in sem jih preprosto naveličana -sploh pa ne za prve spoznalne zmenke.  Če je to v Sloveniji, se zmeniš za turco na kolesu – da vidiš, a je kaj fit, ali ne, če zmore v kak hribček gonit, potem bo tudi v postelji luštno; , pa hoja v kak zmeren hrib, hoja drugje v naravi, potem pa na travnik, piknik klopco, z dekco in mojim presenečenjem s košaro za piknik ( jaz častim, noben problem), pa noter ena dobra botilja in nekaj za rezervo brezalkoholnega – vidiš, kaj in kako mu gre;  in nekaj domačega za prigriznit – narediš zabavo že z natikanjem  česa za v usta na zobotrebec ali pa pripraviš nabodalca doma…..

Neprijavljena, 14.03.2022 ob 06:45

O standardih ne bom diskutirala. Vsak ima svoje. Je pa žalostno da človeku ne damo niti možnosti da bi ga spoznali, če mu manjka ena kljukica iz seznama.

Kar se tiče odzivov, si reagirala še slabše kot on. Videla si samo sebe. Lahko bi rekla da vidiš da pač tole med vama ne bo šlo. Predlagala da vsak plača pol in se potem normalno poslovila.

Ma kaj predlagala – pustiola bi tisth 50 EUR na mizi  ( če je bila fnsi restavracija je bilo zagotovo 100 EUR za oba, za kak dunajc s pražencem je pša ponavadi že 20 EUR dovolj) in šele potem odšla z mesta zločina.. Tako je pa res izpadla kura.

Popolnoma pricakovano so moja opazanja vse drugo kot to kar drugi, vidite, komentirate, pisete. Zakaj? Zato, ker ste poprilicno za luno. Bog se vas usmili… lol

Znanci so jima predlagali? Se pravi, da gre za “druzbeno sprejemljiv par”. To je ze prvi problem, ker gre za moskega, ki si lahko privosci “prestizno restavracijo” za nek brezvezni prvi zmenek. Ker zenska je jasno suha sliva, ki se ima za nekaj na osnovi moskih atributov. Jasno, da je bil razocaran, lol. Vam ne? Jasno, lol.

Temo menda pise zenska, o sebi. Jasno, da je zadeve olepsala, da bo izpadla frajla in zrtva hkrati. Ni vam jesno, a ne? Jasno, lol. Potrebujete podnapise??

Sedaj pa… tip… da se gre za prvi zmenek dobivati v “prestizni restavraciji”? Za tezkega multimilijonarja, ki drugega ne pozna, za gotovo ne gre. Sicer bi avtorica to omenila. Pomaga egu, lol. Torej gre za neizkusenega tipa in ali kombinacijo natvezenih/napihnjenih neumnosti o zenski, ki bi jo naj srecal. Skratka, na prve zmenke se NE hodi tam kjer sta ta sla. Zapomnite si! Ne le, ker ni poceni, ce vam se ni jasno.

Sedaj pa glede tipove hladnosti… Jaz sem v odnosu do zenske, ki jo prvic srecam, hladen, ce mi po domace povedano ni niti priblizno dovolj dobra, da bi jo zelel pofukati. Medtem, ko vidim, da se ona tega ne zaveda, ker sem mocno precenjuje.
Jasno, znanci bi skupaj spravili fosilko in tipa, ki se mu namesto na zensko sluzbo, diplome in sluzbeni kostim dvigne na zensko mladost, lepoto in zenstvenost. Ampak danasnja druzba, sodobna indoktrinirana teleta, tega vec ne razumete.

Jaz bi zenski taksno kislo na koncu spustil, ce bi imel poln kufer njene domisljavosti, v kombinaciji z neatraktivnostjo, in se mi ne bi uspelo zadrzati in bi komaj cakal, da se ona spoka stran. Ono… res bi je moral imeti POLN KUFER. Ampak tako nadutih prepotentnih suhih sliv je ze na forumu vec kot dovolj in me sploh ne preseneca, da se je eni izmed le teh to zgodilo.

New Report

Close