Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek pravilna drža svinčnika in otroci

pravilna drža svinčnika in otroci

Naša dveletnica zelo rada ustvarja umetnije z barvicami vendar pa ne drži barvic pravilno.
Drži jih tako kot bi pisala oziroma risala s kredo po tabli.
Parkrat sem ji poskušala pravilno namestiti barvico med prste pa je bilo brezuspešno, zato sem sedaj to opustila.

Zanima me kdaj so vaši otroci začeli pravilno držat pisala v roki in ali ste jih k temu spodbujali ali ste jih pustili, da so do tega prišli sami?

Lep dan

Moji otroci so prišli do pravilne drže sami, se pa spomnim, da sem imela jaz sama prave muke s tem, ko sem bila mala. Še v šoli sem “napačno” držala pisalo in sem bila potem čisto živčna, kakšna drža je prav in kakšn ne.
Za dvoletnico se mi zdi, da je čisto vseeno kako drži. Jo boš samo zmedla, če ji boš kaj preveč dopovedovala.

Moj je star 2,5 leti in od drugega leta pravilno drži svinčnik. Naučili pa so ga v vrtcu.

Mogoče pa ti misliš, da ga drži narobe. Pa ga v resnici prav drži. Za mojega sina sem jaz mislila, da ga drži prav, pa je učiteljica rekla, da ga drži narobe (kot tudi večina njegovih sošolcev). Baje v prvem razredu le redki otroci svinčnik prav držijo.

LP

Za toliko starega otroka so najprimernejše debele barvice in voščenke in drža le teh je najpogosteje taka kot bi držali kol v rokah.Otroci naj izživijo čečkanje in ustvarjanje na svoj način,če jim pa pokažemo tudi pravilno držo,pa bodo sčasoma-dajmo času čas,tudi pravilno držo osvojili.

Obstajajo gumijast nastavki za svičnike, s temi nastavki svinčnika oz. barvic ne more držati narobe. Meni ga je posodila sestra, ki je učiteljica v prvi triadi. Nekaj jih imajo v šoli, da jih dajo učencem, ki to potrebujejo.
LP A.

New Report

Close