Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pravniki na pomoč – NUJNO!

Pravniki na pomoč – NUJNO!

Želela bi vašo pomoč. Dejstvo je tako: od septembra uveljavljam pravico do skrajšanega delovnega časa (4 ure), zdaj pa sem v bolniškem staležu in bi želela prekiniti to pogodbo in nadaljevati po 8-ur.

Delodajalec pa mi je to zavrnil in mi odgovoril, da bom po 8- ur lahko delala šele po zaključku bolniškega staleža. Ni mi napisal razlogov, še manj pa po katerem členu katerega zakona se je tako odločil.

Zdaj pa vas prosim za pomoč. Ali to lahko “na horuk” (brez podlage) naredi. Pozanimala sem se pri socialni (CS) in pri njih ni to težav, celo več… glede tega se lahko neumorno zmišljuješ do otrokovega tretjega leta. Od delodajalca je odvisno ali ti odobri krajše delo, ni pa njegova domena (po mnenju CSD-ja) v katerih primerih oz. razlogih ti to prekine.

Mi lahko pomagate, prosim? Kam naj se še obrnem?
Hvala in lep dan še naprej!

Pokliči na Inšpektorat za delo, oni so najbolj pristojni, da ti pojasnijo.

Firmi prej ni odgovarjalo, da si delala po štiri ure, sedaj ko si v bolniški pa je jasno, da ji ne odgovarja, da preideš na 8 ur, zato hoče da zaključiš bolniško in prideš delat po 8 ur. Dobiček pač.

razumem firmo. Če so zaposlili nekoga, ki tebe nadomešča, so mu tudi morali povedati za koliko časa ga potrebujejo… se ti ne zdi, da si zavonjala denar ?

New Report

Close