Najdi forum

Naslovnica Forum ‘Teorije zarote’ Pravno obrazložen postopek za zavrnitev testiranja

Pravno obrazložen postopek za zavrnitev testiranja

Spoštovani,

pripravili smo vam verodostojen, s strani pravnikov potrjen način za zaščito vaših neodtujljivih pravic. Te izhajajo iz naše Ustave in obstoječega pravnega sistema Republike Slovenije.

Izhodišče je izjemno pomembno: po Ustavi RS je poseganje v človeško telo (kar tudi testiranje je), brez vaše privolitve PREPOVEDANO!

V tem dokumentu boste našli:

Vaše pravice

Pravno obrazložen postopek za zavrnitev testiranja

Strnjeni natančno določeni koraki za zavrnitev testiranja

VAŠE PRAVICE

Človekovo življenje je nedotakljivo, kot to izhaja iz 17. člena Ustave Republike Slovenije.

Nihče ne sme biti podvržen mučenju, nečloveškemu ali ponižujočemu kaznovanju ali ravnanju. Na človeku je prepovedano delati medicinske ali druge znanstvene poskuse brez njegove svobodne privolitve.

Svobodna privolitev ne sme biti zmanipulirana in na tak način izsiljena. Na primer: Svobodno se testirajte ali bomo z vami prekinili pogodbo o delovnem razmerju. Ali drugače, svobodno se testirajte, da ne boste krivi za povzročitev okužbe…

Ne nasedajte sporočilom, ki imajo podobno vsebino kot: »Spoštovani! Testiranje sicer v zakonodaji ni določeno kot obvezno. Je pa tako, da če se učitelj ne testira in gre v razred okužen in se zgodi, da okuži druge, je osebno odgovoren za namerno okužbo drugih, za kar so predvidene tudi sankcije v skladu z zakonom, ki ureja področje nalezljivih bolezni in epidemij. Če se učitelj ne bo testiral, ne bo mogel argumentirati, da za okužbo ni vedel, saj ima možnost testiranja in preventivnega ravnanja, zato mu bo lahko očitana namera glede okužbe drugih. Učiteljem torej priporočite testiranje in jih opozorite na osebno odgovornost do okolice ter možne posledice, če testiranja ne opravijo.« Takšna in podobna nezakonita sporočila so nemoralna in jih je potrebno nemudoma prijaviti kot neutemeljena, neznanstveno dokazana, prisilna in nekorektna!

V primeru, da pride do grožnje za prekinitev delovnega razmerja v vaši ustanovi ali delovni organizaciji, ki vas dobesedno »sili v obvezno testiranje…« mora to biti javno znano. O nastali situaciji takoj obvestite uradne ustanove, inšpektorat za delo in tudi vse proaktivne skupine na družbenih omrežjih, aktivna društva, ki se ukvarjajo s problematiko in druge!

POSTOPEK ZAVRNITVE TESTIRANJA S PRAVNO OBRAZLOŽITVIJO

S seboj imejte pogodbo o delu. V njej ni navedeno, da se je potrebno testirati. Pogodba je izhodišče in nanjo se sklicujte!

Delodajalec se bo skliceval na Zakon o varnosti pri delu, v katerem je zagotovljena tudi PRAVICA DELAVCA, da mora delodajalec na zahtevo delavca izročiti ustrezne certifikate, dokumente in specifikacije glede varovanja zdravja pri delu, tudi za teste! To IMATE PRAVICO zahtevati na podlagi druge alineje 18. člena Zakona o varnosti in zdravju pri delu ZVZD-1!

Pri vstopu v delavno razmerje sta vedno vključeni dve osebi, ki se morata strinjati s pogoji pogodbe. Zato ste upravičeni, da vam odgovorna oseba izpolni in podpiše OBRAZEC (ki je priložen) in s tem prevzame odgovornost za nastale morebitne posledice in neželene učinke.

Podpis OBRAZCA lahko oseba, ki od vas zahteva testiranje, odkloni in to podpiše v rubriki formularja, kjer je navedeno: ODKLANJAM sprejem pravne odgovornosti iz te izjave. Podpis, da odklanja pravno varnost pomeni, da odgovorna oseba nima več pravnega pooblastila za izvajanje napotnice na test ali na cepljenje, ker ne prevzema odgovornosti za posledice.

Delodajalec lahko ODKLONI podpis obrazca v celoti. Tudi v delu, kjer piše, da odklanja pravno varstvo. V tem primeru nima pravice kadarkoli očitati incidence okužb zato, ker je kot delodajalec ravnal neodgovorno in za delavca ni želel prevzeti pravne varnosti.

Če delodajalec odkloni podpis obrazca in vas pošlje domov z obrazložitvijo, da ste v prekršku in vam izreče neupravičen izostanek od dela ter vas v nadaljnjem postopku izroči disciplinski komisiji, potem so vaša pravna sredstva sledeča:

a) prekršil je pogodbo o delovnem razmerju saj se obveznosti in naloge iz pogodbe ne nanašajo na medicinsko testiranje na virus in za kršenje pogodbenih določil se takoj izvede tožba na delovnem sodišču;

b) delodajalec je storil kaznivo dejanje po 131. členu v povezavi s 132. členom KZ-1-NPB4;

c) prekršil je Zakon o varstvu pacientov v tistem delu, ki v seznamu pacientovih pravic torej v 7. alineji 5. člena zagotavlja pravico do samostojnega odločanja o zdravljenju in v delu, ki zagotavlja varstvo zasebnosti in varstvo osebnih podatkov, ki so namenjeni pri delodajalcu zgolj za rabo iz pogodbenega delovnega razmerja.

Strnjeno: KORAKI ZA ZAVRNITEV TESTIRANJA (pozorno si jih preberite in se pripravite)

Najprej zahtevajte PISNO ODLOČBO o testiranju, ki mora biti naslovljena na vas osebno!
S seboj imejte pogodbo o delu. V njej ni navedeno, da se je potrebno testirati. Sklicujte se na to!
Predpostavljeni se bodo sklicevali na Zakon o varnosti pri delu, v katerem pa je zagotovljena tudi PRAVICA DELAVCA, da vam mora odgovorna oseba izročiti vse certifikate, dokumente in specifikacije glede testa. Zahtevati morate vse certifikate in dokumente o testu.
Pri vstopu v delavno razmerje sta vedno vključeni dve osebe, ki se morata strinjati s pogoji pogodbe. Zato ste upravičeni, da vam odgovorna oseba izpolni in podpiše obrazec in s tem prevzame tudi vso odgovornost za nastale posledice.
Obrazec lahko odgovorna oseba tudi zavrne in se podpiše pod vrstico, kjer je navedeno: ODKLANJAM sprejem pravne odgovornosti za bolnika iz te izjave.
Odgovorna oseba ali delodajalec lahko popolnoma odkloni podpis obrazca v kolikor vas pošlje domov pod 7 točko
Če delodajalec odkloni podpis obrazca in vas pošlje domov z obrazložitvijo, da ste v prekršku in vam izreče neupravičen izostanek iz dela ter vas v nadaljnjem postopku izroči disciplinski komisiji, potem se boste poslužili vseh pravnih sredstev:

Če se bo od vas zahtevalo testiranje, vložite tožbo proti delodajalcu in zahtevajte odškodnino. Obrazce in vsa navodila boste dobili od nas.

ZELO POMEMBNO!

Po ustavi je poseganje v človeško telo (kar tudi testiranje je) brez vaše privolitve PREPOVEDANO!

Oseba, ki od vas zahteva testiranje mora najprej biti pooblaščena za opravljanje zdravstvene dejavnosti. V kolikor je oseba kvalificirana za opravljanje zdravstvene dejavnosti in pridobi za vas ali vi sami zdravstveno napotnico, imate še vedno pravico do samostojnega odločanja o zdravljenju skladno s sedmo alinejo 5. člena Zakona o pacientovih pravicah (ZPacP).

https://gustirna.wordpress.com/2021/01/22/pravno-obrazlozen-postopek-za-zavrnitev-testiranja/

[img]http://shrani.si/f/1j/10h/3OEI66Lu/pravna-odgovornost-odpus.png[/img]

https://gustirna.files.wordpress.com/2021/01/izjava-o-odgovornosti-hitri-antigenski-test-in-pcr-januar-22-2021.pdf

Je Bog reku 8 dan, zdej bom pa ustvaril Andreja. Ampak njemu bom dal samo 1 možgansko celico in kolesce več od kure, da ne bo sr.al po dvorišču. In naslednji dan oraguntanka despotović povrže res, res grdo bitje. Reveža so imeli prvi dve leti v kleti zaprtega, ker niso vedeli ali bo krompir ali majmun. Na našo smolo je izpadel majmun. Če bi bil krompir bi nekdo imel vsaj kako korist od njega. Ker je bil tako grd so ga ostali majmuni iz familije despotovič brcali in tepli in se norčevali iz njega. Seveda je to njegovo opičjo mat malce prizadelo zato je malemu Drejcu okoli vratu obesila klobaso, da se je vsaj domači pes Darwin igral z njim. Ker pa je bil zelo zaostal je tudi shodil šele pri 12 letih, premikal se je lahko le tako, da mu je čale zabil u šupak govejo kost cucek Darwin ga je pa nato vlačil po dvorišču sem in tja. V šolo ga niso pustili, ker so se ostali otroci zaradi njegove grde face razbežali po celi vasi zato je Drejko bil doma trolal po netu in najedal ostalim, ker se je le za tipkovnico ter skrit za monitorjem počutil pomembnega in sprejetega.

Jaz sem Viharni jezdec
[img]http://shrani.si/f/3/ph/2EOUinsQ/milan-ogorevc-.png[/img]

Prijaznost je pomembnejša od modrosti, in to spoznanje je začetek modrosti.

Theodore Isaac Rubin

🔴 FORMULARJI ZA ZAJEZITEV ŠIRJENJA VLADNIH UKREPOV in KORISTNE INFORMACIJE ZA PRAVNO VARNOST
———————–
PRAVNA PODLAGA PRITOŽBENIH formularjev obstaja NEPOSREDNO na podlagi 25. člena ustave, kjer je vsakomur zagotovljena pravica do pravnega sredstva. Ustava Republike Slovenije (URS-NPB9); https://cutt.ly/6gfXRRr
Vsakdo ima pravico do povračila škode, ki mu jo v zvezi z opravljanjem službe ali kakšne druge dejavnosti državnega organa, organa lokalne skupnosti ali nosilca javnih pooblastil s svojim protipravnim ravnanjem stori OSEBA ali ORGAN, ki tako službo ali dejavnost opravlja. OŠKODOVANEC ima pravico, da v skladu z zakonom zahteva povračilo tudi neposredno od tistega, ki mu je škodo povzročil. https://cutt.ly/DgfXSWW
————————–

Več na linku

https://gustirna.wordpress.com/2021/01/23/dostop-do-najnovejsih-formularjev-za-teste-in-cepljenje/

Shod antimaskarjev, un najbolj glasni je Andrej despotović aka LudiD aka Somebody aka Trollhunter

https://www.youtube.com/watch?v=yYTUm0ZPGes

Ne da se mi brat, ti itak samo linkaš neke poste od tega gustirna al kaj je že.
Zakaj ne pisariš, linkaš, kopiraš svojih umotvorov … na platformo,, podforum o kovidu? Daj človek, pusti nas že enkrat dihat v miru, piši svoje stvari na forum Kovid. Al kamor hočeš pač. Ne vem, odpri si svoj neki novi podforum. Ma kar hočeš. Samo zgini.


Prosim za poimenski seznam omenjenih pravnikov, da preverim vašo trditev.
Hvala.


Ha ha ha ha ha , pravice delodajalca je da v kolikor zaposleni ne ravna v skladu z njegovimi upravičenimi zahtevami, kar pa testiranje je, lahko delavcu izredno odpove delavno razmerje, preprosto kot fižolova juha, brezposeljnih učiteljev pa imaš kolikor hočeš.
ludi poduči se o svojem psihološkem profilu.

Ne da se mi brat, ti itak samo linkaš neke poste od tega gustirna al kaj je že.
Zakaj ne pisariš, linkaš, kopiraš svojih umotvorov … na platformo,, podforum o kovidu? Daj človek, pusti nas že enkrat dihat v miru, piši svoje stvari na forum Kovid. Al kamor hočeš pač. Ne vem, odpri si svoj neki novi podforum. Ma kar hočeš. Samo zgini.
[/quote]

Guštirna je Ludi. On ima nek svoj kanal ampak ga tam noben ne je.be 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} in potem tu mori.

Ne ide to tako lako, da kar zginem, phahahahah


Ha ha ha ha ha , pravice delodajalca je da v kolikor zaposleni ne ravna v skladu z njegovimi upravičenimi zahtevami, kar pa testiranje je, lahko delavcu izredno odpove delavno razmerje, preprosto kot fižolova juha, brezposeljnih učiteljev pa imaš kolikor hočeš.
ludi poduči se o svojem psihološkem profilu.
[/quote]

Moram podat komentar,ker mi enostavno ni jasno. Vse učitelje testirati, seveda tudi če nisi matematik poznamo računico tu. Čez 600 šol je v Sloveniji, vsaka šola ima veste sami koliko učiteljev in šolskih delavcev.
Testirali nas bodo s testom, ki po mnenju stroke in ministrstva za zdravje ni primeren za testiranje!
WHO, na katerega se ves čas sklicuje vlada in stroka je že tretjič objavil, da PCR test ni primeren – nezanesljiv. Ali veste, kaj to pomeni?

https://www.who.int/news/item/20-01-2021-who-information-notice-for-ivd-users-2020-05?fbclid=IwAR0OAp_hZR2NGl6pC9FxhbDephYZ4MzIOf5QefAlSYh5IpA-CsW72jRl4Cs

Ministrstvo za zdravje opozarja, da so hitri testi popolnoma nezanesljivi!

https://www.gov.si/novice/2020-05-14-najpogostejsa-vprasanja-glede-sprejetega-odloka-o-zacasni-prepovedi-prodaje-blaga-in-storitev-preneha-veljati-18-5-2020/?fbclid=IwAR2p-c1V4FJ021jWOzRFsL-38wzRZxVeag0hxQkMEKBN3YJ-s9zsHYpWVwk

Čemu test, če ni sploh zanesljiv ali verostojen?
Pa iz koga se tu delajo norca?!?!?!

RES BOM SPREMENILA POKLIC 😉
Postala bom vedeževalka.
Pred dvema dnevoma sem napisala, da sedaj nosilci agende potrebujejo manjše število pozitivnih in tako sedaj tudi bo.
WHO je namreč po skoraj enem letu izdala navodila (mater so hitri!), v katerih je navedeno, da je potrebno znižati število ciklov, da bi dobili bolj natančne rezultate in dodali, da je bilo število ciklov previsoko, kar je botrovalo visokemu številu pozitivnih testov. 😂😂😂
Kot sem napisala, sedaj potrebujejo manjše število pozitivnih testov, ker sicer ne bodo mogli trditi, kako uspešni so s cepivi. Ljudi (ovce) je potrebno navdušiti. Beeeee.

https://www.facebook.com/photo/?fbid=3773937209319687&set=a.2201199413260149

Ne da se mi brat, ti itak samo linkaš neke poste od tega gustirna al kaj je že.
Zakaj ne pisariš, linkaš, kopiraš svojih umotvorov … na platformo,, podforum o kovidu? Daj človek, pusti nas že enkrat dihat v miru, piši svoje stvari na forum Kovid. Al kamor hočeš pač. Ne vem, odpri si svoj neki novi podforum. Ma kar hočeš. Samo zgini.
[/quote]

Daj človeku mir, nič ti noče. Če te kdo sili, da ga moraš brati, se obrni na tistega. To si pa verjetno ti sama, upam.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Točno tako, to sem predvidel in napovedal tudi sam že aprila. Z lahkoto regulirajo število pozitivnih in s tem lahko prikažejo ali nevarnost virusa ali pa uspešno delovanje cepiv, karkoli pač potrebujejo.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

📢Pomembna informacija: ker je človeško telo nedotakljivo, je vsakršen poseg vanj brez privolitve ali pod prislo, nedopusten‼
📍 Tudi testiranje je poseg.
Pripravili smo vam dokument, ki je pravno utemeljen z natančno obrazložitvijo vaših pravic in koraki za njihovo zaščito‼
Spoštovani,
pripravili smo vam verodostojen, s strani pravnikov potrjen način za zaščito vaših neodtujljivih pravic. Te izhajajo iz naše Ustave in obstoječega pravnega sistema Republike Slovenije.
Izhodišče je izjemno pomembno: po Ustavi RS je poseganje v človeško telo (kar tudi testiranje je), brez vaše privolitve
PREPOVEDANO!
V tem dokumentu boste našli:
– Vaše pravice
– Pravno obrazložen postopek za zavrnitev testiranja
– Strnjeni natančno določeni koraki za zavrnitev testiranja
VAŠE PRAVICE
1. Človekovo življenje je nedotakljivo, kot to izhaja iz 17. člena Ustave Republike Slovenije.
2. Nihče ne sme biti podvržen mučenju, nečloveškemu ali ponižujočemu kaznovanju ali ravnanju. Na človeku je prepovedano delati medicinske ali druge znanstvene poskuse brez njegove svobodne privolitve.
3. Svobodna privolitev ne sme biti zmanipulirana in na tak način izsiljena. Na primer: Svobodno se testirajte ali bomo z vami prekinili pogodbo o delovnem razmerju. Ali drugače, svobodno se testirajte, da ne boste krivi za povzročitev okužbe…
4. Ne nasedajte sporočilom, ki imajo podobno vsebino kot: »Spoštovani! Testiranje sicer v zakonodaji ni določeno kot obvezno. Je pa tako, da če se učitelj ne testira in gre v razred okužen in se zgodi, da okuži druge, je osebno odgovoren za namerno okužbo drugih, za kar so predvidene tudi sankcije v skladu z zakonom, ki ureja področje nalezljivih bolezni in epidemij. Če se učitelj ne bo testiral, ne bo mogel argumentirati, da za okužbo ni vedel, saj ima možnost testiranja in preventivnega ravnanja, zato mu bo lahko očitana namera glede okužbe drugih. Učiteljem torej priporočite testiranje in jih opozorite na osebno odgovornost do okolice ter možne posledice, če testiranja ne opravijo.« Takšna in podobna nezakonita sporočila so nemoralna in jih je potrebno nemudoma prijaviti kot neutemeljena, neznanstveno dokazana, prisilna in nekorektna!
5. V primeru, da pride do grožnje za prekinitev delovnega razmerja v vaši ustanovi ali delovni organizaciji, ki vas dobesedno »sili v obvezno testiranje…« mora to biti javno znano. O nastali situaciji takoj obvestite uradne ustanove, inšpektorat za delo in tudi vse proaktivne skupine na družbenih omrežjih, aktivna društva, ki se ukvarjajo s problematiko in druge!
POSTOPEK ZAVRNITVE TESTIRANJA S PRAVNO OBRAZLOŽITVIJO
1. S seboj imejte pogodbo o delu. V njej ni navedeno, da se je potrebno testirati. Pogodba je izhodišče in nanjo se sklicujte!
2. Delodajalec se bo skliceval na Zakon o varnosti pri delu, v katerem je zagotovljena tudi PRAVICA DELAVCA, da mora delodajalec na zahtevo delavca izročiti ustrezne certifikate, dokumente in specifikacije glede varovanja zdravja pri delu, tudi za teste! To IMATE PRAVICO zahtevati na podlagi druge alineje 18. člena Zakona o varnosti in zdravju pri delu ZVZD-1!
3. Pri vstopu v delovno razmerje sta vedno vključeni dve osebi, ki se morata strinjati s pogoji pogodbe. Zato ste upravičeni, da vam odgovorna oseba izpolni in podpiše OBRAZEC (ki je priložen) in s tem prevzame odgovornost za nastale morebitne posledice in neželene učinke.
4. Podpis OBRAZCA lahko oseba, ki od vas zahteva testiranje, odkloni in to podpiše v rubriki formularja, kjer je navedeno: ODKLANJAM sprejem pravne odgovornosti iz te izjave. Podpis, da odklanja pravno varnost pomeni, da odgovorna oseba nima več pravnega pooblastila za izvajanje napotnice na test ali na cepljenje, ker ne prevzema odgovornosti za posledice.
5. Delodajalec lahko ODKLONI podpis obrazca v celoti. Tudi v delu, kjer piše, da odklanja pravno varstvo. V tem primeru nima pravice kadarkoli očitati incidence okužb zato, ker je kot delodajalec ravnal neodgovorno in za delavca ni želel prevzeti pravne varnosti.
6. Če delodajalec odkloni podpis obrazca in vas pošlje domov z obrazložitvijo, da ste v prekršku in vam izreče neupravičen izostanek od dela ter vas v nadaljnjem postopku izroči disciplinski komisiji, potem so vaša pravna sredstva sledeča:
a) prekršil je pogodbo o delovnem razmerju saj se obveznosti in naloge iz pogodbe ne nanašajo na medicinsko testiranje na virus in za kršenje pogodbenih določil se takoj izvede tožba na delavnem sodišču;
b) delodajalec je storil kaznivo dejanje po 131. členu v povezavi s 132. členom KZ-1-NPB4;
c) prekršil je Zakon o varstvu pacientov v tistem delu, ki v seznamu pacientovih pravic torej v 7. alineji 5. člena zagotavlja pravico do samostojnega odločanja o zdravljenju in v delu, ki zagotavlja varstvo zasebnosti in varstvo osebnih podatkov, ki so namenjeni pri delodajalcu zgolj za rabo iz pogodbenega delovnega razmerja.
Strnjeno: KORAKI ZA ZAVRNITEV TESTIRANJA (pozorno si jih preberite in se pripravite)
1. Najprej zahtevajte PISNO ODLOČBO o testiranju, ki mora biti naslovljena na vas osebno!
2. S seboj imejte pogodbo o delu. V njej ni navedeno, da se je potrebno testirati. Sklicujte se na to!
3. Predpostavljeni se bodo sklicevali na Zakon o varnosti pri delu, v katerem pa je zagotovljena tudi PRAVICA DELAVCA, da vam mora odgovorna oseba izročiti vse certifikate, dokumente in specifikacije glede testa. Zahtevati morate vse certifikate in dokumente o testu.
4. Pri vstopu v delavno razmerje sta vedno vključeni dve osebe, ki se morata strinjati s pogoji pogodbe. Zato ste upravičeni, da vam odgovorna oseba izpolni in podpiše obrazec in s tem prevzame tudi vso odgovornost za nastale posledice.
5. Obrazec lahko odgovorna oseba tudi zavrne in se podpiše pod vrstico, kjer je navedeno: ODKLANJAM sprejem pravne odgovornosti za bolnika iz te izjave.
6. Odgovorna oseba ali delodajalec lahko popolnoma odkloni podpis obrazca v kolikor vas pošlje domov pod 7 točko
7. Če delodajalec odkloni podpis obrazca in vas pošlje domov z obrazložitvijo, da ste v prekršku in vam izreče neupravičen izostanek iz dela ter vas v nadaljnjem postopku izroči disciplinski komisiji, potem se boste poslužili vseh pravnih sredstev:
a) Če se bo od vas zahtevalo testiranje, vložite tožbo proti delodajalcu in zahtevajte odškodnino. Obrazce in vsa navodila boste dobili od nas.
ZELO POMEMBNO!
Po ustavi je poseganje v človeško telo (kar tudi testiranje je) brez vaše privolitve PREPOVEDANO!
Oseba, ki od vas zahteva testiranje mora najprej biti pooblaščena za opravljanje zdravstvene dejavnosti. V kolikor je oseba kvalificirana za opravljanje zdravstvene dejavnosti in pridobi za vas ali vi sami zdravstveno napotnico, imate še vedno pravico do samostojnega odločanja o zdravljenju skladno s sedmo alinejo 5. člena Zakona o pacientovih pravicah (ZPacP).
https://www.facebook.com/101017414921399/photos/a.101050924918048/284632283226577/

Ampak si res omejen samo na lastne želje.

Človek božji, razglašena je epidemija! Kar pomeni da so odloki in uredbe nad vsem!

Plandemija

Zdaj pa resno: zakaj zbolimo?

V trenutnem položaju je v naslovu zastavljeno vprašanje še kako aktualno. Mislimo si, da je pravi odgovor: zaradi virusov, bakterij itd. A to je žal velika zmota, ki jo drago plačujemo. Pravi odgovor je mnogo bolj zapleten kot bi si mislili.

V 13. stol so verjeli, da bolezni pridejo od Boga, v 15. stol. so bili prepričani, da pridejo od hudiča, kasneje so mislili, da pridejo od sokov, danes pa smo krivdo za zbolevanje naprtili mikroorganizmom. To so pogledi, ki so se izmenjali skozi čas. Resnica je, da so pogojene z minulimi človekovimi deli in njegovo psiho.

V zvezi z boleznimi govorimo le o mikrobih in virusih in prezremo številne druge načine vstopanja bolezni v naše telo. Sedanje pojmovanje sveta močno podcenjuje vplive našega mišljenja, čutenja in čustvovanja. Vse kar mislimo in občutimo, ustvarja neizogibne posledice v naših telesih in naših življenjih; bistveno vpliva tudi na naše zdravje. Ni človeške misli ali občutka, ki bi ne pustila posledic v nas, vse do fizične ravni. Strah, ki je v zadnjem času v svetu preprosto eksplodiral, pa je tu eden izmed najbolj usodnih dejavnikov. A tega se ne zavedamo.

Prav tako se nam zdi neverjetno, morda celo smešno, da tudi laž, licemerje in obrekovanja delujejo v nas pogubno. Težko verjamemo, da podobe, s katerimi se poglabljamo v sen, igrajo pomembno vlogo pri obolevanju.

Nadalje se ne zavedamo, kako vidne predstave, ki nam vstopajo v zavest, prehajajo v našo podzavest. Grozote, ki smo jim priča v filmih in medijih, zelo negativno delujejo na nas. Znanosti se ne sanja, da se bolezenske klice povezujejo s tovrstnimi vplivi.

Zgoraj omenjene trditve so le črke na papirju, dokler ne sprevidimo, da se za njimi skriva zelo kompleksno ozadje. Ozadje, katerega razumevanje lahko spremeni naša življenja.

https://www.prisluhni.si/2021/01/18/zdaj-pa-resno-zakaj-zbolimo/

Ali tako imenovani priročnik “Kako prepoznati parazita”. Osebo, ki visi že celo življenje na socialnih prejemkih ali pa je zaradi vez varno prisesan na javni sektor. Če bi se moral preživljat sam, časa za take neumnosti ne bi bilo. Upam samo, da vam noben ne nasede. No pa sej kdor vam si je čisto sam kriv. Je pa tole super način, da se pospuca iz položajev tiste, ki nikakor ne bi smeli biti niti v stiku z otroki, kaj šele da jih učijo karkoli. Najbrž imajo problem že s tem, da morajo otroke učit da je zemlja okrogla in ne ravna, kot jim je dal vedet nek bebec brez lajfa na YouTube-u.

Kako je prišlo do tega, da današnja medicina ne zdravi niti ene kronične degenerativne bolezni in so zato ljudje po vsem svetu do konca življenja odvisni od zdravil?

Priredila: Ivona iz rodu Živković
Prevedel: Primož iz rodu Durjava

Louis Pasteur – plagijator in prevarant

Že leta 1923 je bila objavljena knjiga: »Bechamp ali Pasteur? Izgubljeno poglavje v zgodovini biologije« (orig. Béchamp or Pasteur? A LOST CHAPTER IN THE HISTORY OF BIOLOGY), ki jo je napisala Ethel Douglas Hume in z isto tematiko se je pozabaval R. B. Pearson 1942: »Pasteur: plagijator, prevarant – teorija mikrobov je eksplodirala« (orig. Pasteur: Plagiarist, Impostorthe Germ Theory Exploded).

Obe knjigi nista imeli medijske promocije, da bi lahko postali popularni. Ravno obratno, zdi se, da sta bili pred javnostjo spretno skriti. Celo danes o njiju zelo malo vemo, čeprav je bila v Angliji leta 2006 izšla še ena izdaja. Obe knjigi razkrivata težak spor, ki je sredi in koncem 19. stoletja potekal v medicinskih krogih v Franciji glede tega, kako nastajajo bolezni. Na eni strani je bil uglednen profesor iz medicinske fakultete in biokemik AntoineBechamp (1816 – 1908), katerega ustvarjanje in delo pozna danes nasploh malo zdravnikov in na drugi strani poveličan Louis Pasteur (1822 – 1885), kemik, ki je proučeval fermentacijo in ki je prišel v vse šolske učbenike.
Levo Dechamp in desno Pasteur.

Iz tega znanstvenega spora je kot zmagovalec prišel Louis Pasteur, ki je bil takrat družbeno vplivnejši, čeprav v medicinskih krogih ni imel velikega ugleda. Pridobil si ga je pozneje, zahvaljujoč medijem in močnemu poslu, ki ga je razvila industrija vina in piva, ki koristi proces fermentacije, kar je tudi Pasteur raziskoval za njihove potrebe.

Čeprav je sam Pasteur pred koncem življenja priznal, da je naredil napako v smislu teorije o mikrobih, je na njegovih postulatih zasnovana moderna biološka teorija, na kateri sloni celotna moderna medicina. Tako se danes v vseh medicinskih učbenikih piše, da največji del bolezni v človeškem organizmu (pa tudi pri živalih in rastlinah) nastane z delovanjem mikroorganizmov (virusov, bakterij, glivic), ki iz zunanje sredine vstopajo v organizem in ga zastrupijo. To sproži reakcijo imunskega sistema in vnetja. Z nadaljnjim razmnoževanjem mikroorganizmov v tkivih lahko nastanejo težke degenerativne spremembe. Pasteur je trdil, da je od vrste mikroba odvisno, katera bolezen se bo v organizmu razvila. Robert Koch (1843 – 1910) je kasneje poizkušal klasificirati vse te mikroorganizme, ki izzovejo bolezni in jih tudi čim več odkriti. Po tem principu so mikrobi vedno iste oblike in se prenašajo iz enega organizma na drugega, iz živali na človeka.
Pasteurove znanstvene predpostavke se še danes uporabljajo v medicinski diagnostiki in znanosti. To pomeni:

Najde se žival ali človek z določeno boleznijo.
Iz tkiva se izolira mikroorganizem v določeni kulturi.
Ta se vstavi v telo zdrave eksperimentalne živali in ko le-ta zboli – se zaključi, da ta žival ima isti patogen kot originalna.

In to je bil dokaz (in še danes je), kako nastanejo bolezni. Simptom manj ali več dajo v niz simptomov, značilnih za ta mikrob. Moderna medicinska diagnostika je tako postala enigmatika. Večkrat isti simptom označuje različne bolezni in ista bolezen se lahko izrazi z različnimi simptomi – po načelu »lahko da je, ampak ni pa nujno«. Študenti medicine se zato pretvarjajo v stroje za ponavljanje: simptom – vzrok – bolezen –terapija, pričemer mnogi sčasoma popolnoma izgubijo smisel za razmišljanje s svojo glavo. Posumiti, da z blagoslovljeno medicinsko stroko nekaj v temelju ni v redu, bi predstavljalo pravo krivoverstvo.
Tako sta Pasteur in Koch postavila temelje monoformizma, medtem ko je moderna medicinska znanost napravila celo paleto antibiotikov za določene patogene klice. Zahvaljujoč »genialni« praksi enega psevdo zdravnika, ki se je spretno s pomočjo enega falsifikata uspel prebiti do članstva v anlgeškem Kraljevkem zdravniškem društvu in do zdravniške diplome – Edwarda Jennerja – se je oblikovala ideja, da se je proti virusom najbolje boriti s pomočjo cepljenja, to je z aktiviranjem imunskega sistema, preden virus prispe do organizma. Farmacevtska industrija je bila navdušena nad to idejo in narejena so bila prva cepiva (z zakrnelimi virusi) za vse posamezne bolezni. Do 1950. leta so praktično vsi poznani virusi bili pod nadzorom in stotine milijonov ljudi se je cepilo. Z ene strani je ustvarjen dobičkonosen posel s cepivi in z druge strani v »civilizirani« družbi ni več tuberkuloze, otroške paralize, kolere, davice, črnih koz, bubonske kuge …
Današnji zdravniki zelo samozavestno pravijo, da je zahvaljujoč moderni medicini, antibiotikom in še posebej cepivom izkoreninjeno veliko število infektivnih bolezni. Istočasno isti zdravniki niso v stanju pojasniti, od kod prihajajo novi smrtonosni virusi kot je to ebola, HIV, legionarska bolezen, ptičja gripa, tuberkuloza odporna na antibiotike …

Da bi bila skrivnost še večja, so se v zadnjih petdesetih letih pojavile popolnoma nove bolezni, za katere se prav tako ne ve, kako so nastale. In pojavljajo se v tako velikem številu ravno v »civilizirani družbi«, da so dobile epidemiološke razsežnosti. To so: povišan krvni tlak (hipertenzija), razna srčna obolenja, diabetes, rak, Alzheimerjeva bolezen, multipla skleroza, avtizem, shizofrenija … Za mnoge od njih sedaj odkrivajo, da so prav tako infektivne, na primer želodčne razjede ali bolezni srca.
Na osnovi kataloga kroničnih bolezni za katere se smatra, da so povzročene z »infekcijo« bakterij, David A. Relman iz standfordske univerze v ZDA, v ta katalog sedaj vključuje tudi različne oblike črevesnih vnetij, sarkoidozo, Vengenerovogranilomato, primarno žolčno cirozo, revmatoidni artritis, lupus, diabetes melitus, kavasaki bolezen, velikooblik srčne arterioskleroze, Alzheimerjevo bolezen, mnoge psihiatrične bolezni, cerebralno paralizo, policistične bolezni jajčnikov in tudi nekatere motnje debelosti. Ta lista je še veliko daljša.
Pred kratkim so odkrili, da je arterioskleroza tudi bakterijski proces, čeprav pravzaprav nihče ne trdi, da so bakterije vzrok za arteriosklerozo. Vendar pa so vzorci pokazali, da se v 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} v njih nahaja bakterija klamidija pljučnice, to je bakterija, ki povzroča pljučnico in bronhitis. Odkrit bacil je soroden bacilu chlamydiatrachomitis, ki je povzročitelj trahome, ki vodi v bolezen slepote v »tretjem svetu«. Multipla skleroza je vezana na humani herpes virus 6, agent Roseolainfantum, čeprav nihče ne trdi, da multipla skleroza iz tega virusa tudi nastaja.
Vendar pa si virusi in bakterije pri vseh omenjenih boleznih najdeni. Od kod prihajajo? Iz zemlje? Iz atmosfere? Iz vesolja? Ali pa jih morda ustvarja sam človeški organizem?

MONOMORFIZEM ALI PLEOMORFIZEM

Za razliko do Pasteurja je Antoin Bechamp trdil, da vsi mikroorganizmi prihajajo iz samih živih bitij, iz tkiv – še posebej iz tkiv v tekoči obliki/krvi in da so pleomorfni, kar pomeni da menjajo obliko (pleo = sprememba; a morphe = oblika), ki je odvisna od spremembe stanja v okolju, v katerem se nahajajo (pH vrednost, količina kisika, stupov, prostih radikalov …). Bechamp je na ta način prvi postavil teorijo pleomorfizma.
Po doktorju Bechampu torej virusi prehajajo v bakterije, te v glivice in nazaj. Ko se razvijajo v laboratorijskih pogojih pod točno določenimi pogojiso streptokoke vedno streptokoke, če pa se jim zamenja pH vrednost medija v katerem rastejo, se bo ta strep bacil spremenil v nek drugi mikrob.
V šolah pa se bakterije vzgajajo na vedno istih podlagah. Na primer vsi »strep« organizmi v bolnišničnih laboratorijih se vedno vzgajajo na podlagi iz sterilne človeške ali zajčje krvi, pomešane z agarom (vrsta alge, ki se pri tem koristi). Če so vzgajane na isti krvni agari in pri istem specifičnem pH-ju (7,6 – 7,8) in pri določeni temperaturi, potem vsi mikroorganizmi rastejo na isti način – vse streptokokne bakterije so v obliki žogic v vrsti. Če bi se pogoji spremenili bi tudi bacili spremenili obliko. Pleomorfizem pomeni, da je telo domačina udeleženec v infekcijah in infektivnih boleznih, torej nasprotno od tega, kar so trdili Koch in Pasteur, ko so verjeli, da je organizem sterilen in da je zato samo pasivna žrtev mikrobov.
Za razliko od pleomorfizma, je monomorfizem v stanju, da pojasni precej tega. Odpornost proti nekaterim bakterijam postaja vedno večja. Bakterija ne mutira v obliko, ki je odporna na antibiotik, ona se pravzaprav menja, razvija drugače, menja obliko. To je velika razlika. Mutacije se redko dogajajo, pleomorfizem pa se dogaja nenehno. Drugi problem je, da zagovorniki monomorfizma niso sposobni napraviti primerne klasifikacije mikroorganizmov – na primerne družine, rodove, vrste in da med njimi naredijo povezave.

PROTIT

Da v vodi obstaja nekaj, kar je živo, je odkril že v 17. stoletju Antonie Philips van Leeuwenhoek (tvorec prvega mikroskopa – to so pravzaprav debela očala, s katerimi je opazoval drobcene delce). Ko je tako opazoval vzorce deževnice, je opazil, da je v njej »nekaj živega«. Nekoč je zbral svežo deževnico in jo dal v epruvete, ki jih je zapečatil. V začetku se ni nič dogajalo. Tudi po nekaj dnevih ni bilo nikakršnih sprememb. Četrtega dne pa so se pojavile majčkene pikice, ki so migetale v vodi. Leeuwenhoek ni mogel pojasniti, od kod so prišle, razen na način, da so nastale v sami vodi. Vendar zainteresiranih za ta pojav takrat ni bilo.

Bechamp je prvi začel trditi, da vsi mikrobi v telesu nastajajo iz majčkenih pikic v krvi, ki jih je on imenoval mikrozime (ali somatidi ali protiti). Protit je nemška beseda, medtem ko je francoska somatid. Angleži sploh nimajo besede za ta fenomen.
Zdrave in nezdrave celice krvi. Belepikice so protiti (mirkozime ali somatidi).

Protiti se jasno vidijo, če gledamo pod mikroskopom, čim je podloga dovolj temna. To so najmanjše oblike proteinov, to so torej najmanjše oblike življenja. Najmanjša oblika življenja torej ni celica, kakor je še pred 300 leti trdil William Harvey in česar se moderna biologija še danes oklepa. Razlog zakaj mnogi biologi še danes ne vidijo protitov je zato, ker jim v šoli nihče ni povedal, da jim morajo videti. Protiti se nahajajo v krvi vsakega živega bitja. Ko se premaz krvi pusti na laboratorijski plošči dan ali dva, se dobesedno vidi, kako gredo iz rdečih krvnih telesc mikroorganizmi, torej mikroorganizmi, ki se menjavajo in razgrajujejo v patološke oblike, medtem ko se proces gnitja nadaljuje. Ko je gnitje končano, ko ni več ničesar, kar bi bakterije lahko pojedle, se ponovno razstavijo in »izginejo«, ker se vrnejo v obliko drobcenih pikic. Glede na to, da so protiti uničenih bakterij še dalje živi, to pomeni, da so le-ti živi konec in začetek vseh celic, organov, tkiv, bitij fizičnega življenja. Vse žive oblike nastajajo izprotitov z njihovim utelešenjem. Oni jedo sami sebe in se ponovno rojevajo. In to je tudi načelo uroborosa (ouroboros) – kače, ki je svoj rep – starodavnega simbola večnega življenja. Protiti so vedno v organizmu, za razliko od parazitov, ki prihajajo v organizem od zunaj in s katerimi lahko pridemo v stik najpogosteje zaradi slabe higiene.

Ko se izvrši razgrajevanje materije na najbolj drobcene delce, pridemo do atomov in delcev, a pri živem organizmu so to protiti.

V francoskih znanstvenih krogih od vekomaj namenjajo pozornost pleomorfizmu. Nekateri so celo smatrali, da obstaja edinstvena zbirka mikroorganizmov na celotnem planetu in da se v njej nahaja celoten genetski material – Genom- ki predstavlja samoreproduktivni del celice. Iz tega splošnega »Genoma« nastajajo vsi mikroorganizmi na svetu.
Drugi so smatrali, da ima vsak organizem pristop do tega »Genoma – genetskega bazena« in si izposoja oblike, ki so mu potrebne za obstanek. Nemško stališče je v tem smislu predstavil Günther Enderlein in ni se mnogo razlikoval od francoskega stališča. Enderlein je še 1935. leta trdil, da vsi mikroorganizmi nastajajo iz protitov, tako se protit v svojem vrhuncu in hkrati najbolj degenerativni fazi pretvarja v glivico Mucor Racemosis. Pri prehajanju iz originalnega protita do glivične oblike se manifestirajo vse poznane bakterije, če so pogoji za njihovo manifestacijo odgovarjajoči. Glivica Mucor Racemosis je tako konec začetka. Po njenem razpadu se vse organske materije razpadejo nazaj v protit od koder so tudi nastale. In to je novi začetek življenja.
Protit je neuničljiv in to je božji delec življenja. Protit živi večno! Zato je dilema, kaj je nastalo prej – jajce ali kokoš – že zdavnaj presežena.

FERMENTACIJA

Velik del dela Antoina Bechampa se nanaša na proces fermentacije. Louis Pasteur je – kakor dokazujejo mnoge knjige – velik del svojega znanstvenega dela prepisal od njega in ga prikazal kot svoje odkritje in teorijo o protitih je na vse mogoče načine diskreditiral.
Kaj je fermentacija? To je primitivna oblika hranjenja, po kateri sledi gnitje. V živem in zdravem organizmu je vloga protita ta, da so kemijski in biološki agenti (posredniki) transformacij/preobrazb, ki se odigravajo v času procesa hranjenja (izmenjave materije). Pri bolnem stanju oni postanejo agenti fermentacije, pri končanju življenja organizma pa so agenti gnitja (popolne razgradnje). Vse to so načini prehranjevanja in to je značaj življenja. Protit se zatopretvarja po potrebi (ko mora okolico očistitiod kislin na primer) v viruse, bakterije ali glivice, fermentira sladkor in vino ali strjuje mleko ali gnije jajca (po Pasteurju to delajo mikroorganizmi iz zraka).
Apnenec je sestavljen iz protitov bakterij, ki so obeležile neko geološko obdobje in ta material bo zato v stiku z vodo začel fermentirati (začel se bo hraniti). Mumije iz Egipta so tudi polne protitov, ki v dotiku z vodo začnejo fermentacijo. Oni preprosto nadaljujejo življenje po nekaj tisoč letih.
Ko vulkanska lava uniči celoten predel v okolici vulkana, prvi lišaji nastanejo potem, ko protiti uničene flore in faune pridejo v kontakt z vodo. In tako se življenje nadaljuje. Po počasnem odmrzovanju so protiti mamuta, ki je poginil pred več kot 50.000 leti (ocene znanstvenikov), spontano pokazali, da so živi in so začeli fermentacijo v sladkorni raztopini.
Ruski raziskovalci so celo leta 1926 dokazali, da so protiti, ki so jih izolirali iz petroleja, pokazali popolno sposobnost za življenje in pričeli so fermentacijo sladkorja. Protiti se ne uničijo niti na temperaturi 1.300 stopinj Celzija niti v žvepleni kislini. Obstajajo celo trditve, da so protite našli v rjavem premogu v nekem eksperimentu v Nemčiji.
V kolikor so točne znanstvene trditve, da kameno olje nastane iz magme (in ne od fosilnih ostankov), to pomeni, da so protiti v magmi in da so praktično povsod okoli nas. Njihova koncentracija v atmosferi – po raziskovanju nekaterih znanstvenikov (dr. William Donald Hamilton) – celo privede do vremenskih sprememb, dežja in snega. To se domnevno dogaja takrat, ko protiti »želijo« izstopiti iz atmosfere na zemljo.
Hamilton in Christner resda nista omenjala protitov ampak bakterije, za katere sta verjela, da obstajajo v atmosferi, saj so na več lokacijah v Franciji, Ameriki in na Antartiki odkrili prisotnost proteinov v ledu in svežem snegu.

MIKROORGANIZMI SO POSLEDICA IN NE VZROK BOLEZNI

Kako nastanejo mikroorganizmi?
Po Beshampovi teoriji se protiti v odvisnosti od tega, koliko je organizem zastrupljen zaradi kislosti okolice, zbirajo, povezujejo med seboj in začnejo kot virusi, bakterije ali glivice po potrebi čistiti okolje oziroma kisel medij. Ker razvijajo svoje posebne oblike – viruse, bakterije – one izvajajo svoj lastni metabolizem in tako začnejo ustvarjati tudi proizvode metabolizma – kisline, ki so za okolje in telesne tekočine škodljive. Ti strupeni odpadni proizvodi so vzrok za vnetja in podpirajo nadaljnjo rast teh mikroorganizmov oziroma njihovo razmnoževanje, kar za njih ustvarja ugodno okolje. V določenem stadiju je njihov razvoj popolnoma patogen (izzove bolezen) in parazitski. Zato so mikroorganizmi posledica in ne vzrok za bolezni.

To je omenjeno celo v nekem modernem medicinskem učbeniku: »V kolikor je koncentracija (nanaša se na tekočine izven celice) spremenjena, tako da vsebuje preveč ali premalo te substance (nanaša se na hranila), postanejo celice bolne in se obnašajo abnormalno, da bi na koncu začele umirati.« (Jacobs, S. &Francone, C., Elements of AnatomyandPhysiology).
“U stvarnosti, nije bakterija ta koja proizvodi bolest, mi verujemo da su to hemijskisastojci tih mikroorganizama podstaknuti neuravnoteženim ćelijskim metaboliozmom u čitavom organizmu kojizapravo proizvode bolest” (Godišnji izveštaj članova Upravnog Odbora Smitsonijan instituta, 1944., u vezi analize rada Rajfovog mikroskopa i njegovog otkrića.)
»V resnici ni bakterija tista, ki povzroča bolezen, mi verjamemo, da so to kemične sestavine teh mikroorganizmov, ki so spodbujene z neuravnoteženim celičnim metabolizmom v celotnem organizmu, kar pravzaprav proizvaja bolezen.«
(Letnoporočilo članov upravnega odbora Smitsonijanskega inštituta 1944 v zvezi z analizo dela Rifeovega mikroskopa in njegovega odkritja).
Dr. John Henry Tilden je že 1926 leta objavil knjigo Toxemia, v kateri med drugim tudi navaja: »Bolezni nastajajo, ko izločanje odpadnih proizvodov metabolizma postane blokirano. Normalni celični metabolizem ustvarja odpadne proizvode. To, čemur pravimo bolezen, je pravzaprav kriza toksemije (vzrok za nastanek bolezni), ko telo poizkuša odstraniti strupe, ki so se nekje zalepili zaradi napačnega načina življenja.«
Vendar se protiti lahko razvijejo tudi v drugačni obliki in se oblikujejo v celice organizma, ki lahko pomagajo pri regeneraciji tkiva.
Po Enderleinovi formulaciji so bili protiti oziroma bakterije, ki so se uporabljale kot zdravilo v času Bechampa, gojeni v mediju, ki je bil sestavljen iz asparagusa in agare. Francoski bakteriolog Gatson Nesen je celo opisal celoten ciklus protita, ko je vzel v obzir, da so vse bakterije nastale od posameznih protitov. On je pokazal in opisal vsako stopnjo kot tudi povratni proces, ko se bakterija preoblikuje nazaj v protit in na ta način prišel do tega, kar je tudi bil cilj – da se odkrije nov življenjski ciklus bakterije.

V kolikor je Bechampova teorija točna, bi se morala v prihodnosti preučevati nova biologija, ki bi slonela na sledečih predpostavkah:

Kri ni sterilna.
Celica ni najmanjša enota življenja.
Mikrobi prihajajo iz krvi (tkiv v tekočem stanju) ali iz drugih tkiv, zato da bi razgradili tkivo, ko več ne morejo v njem živeti in tako ohranjati svoj lastni metabolizem v okolju, v katerem so se našli.
Zdravljenje z antibiotiki (antibiosis = proti življenjski) in cepljenji / vakcinacijami (vaca/vaccina = krava) enostavno nimajo nobenega smisla. Edini, ki imajo od Pasturjeve teorije korist, so farmacevtski karteli, ki so od človeškega organizma naredili najbolj dobičkonosno tržišče.

Nadaljevanje sledi!

Priredila: Ivona iz rodu Živković
Prevedel: Primož iz rodu Durjava

https://vitafit.si/kako-nastanejo-bolezni/


Ha ha ha ha ha , pravice delodajalca je da v kolikor zaposleni ne ravna v skladu z njegovimi upravičenimi zahtevami, kar pa testiranje je, lahko delavcu izredno odpove delavno razmerje, preprosto kot fižolova juha, brezposeljnih učiteljev pa imaš kolikor hočeš.
ludi poduči se o svojem psihološkem profilu.
[/quote]

brezposeljnih učiteljev pa imaš kolikor hočeš

Hahah, smešno. Ne, nimaš brezposelJnih učiteljev kolikor hočeš. Primanjkuje jih vsako leto, tako da službo dobijo tisti brez diplom in brez strokovnih izpitov.

ludi, zakon si.
vesela sem da se najde se kdo ki nima opranih mozganov!!

ostali ste pa ene navadne povce, mrs!

ok oblasti trdijo,da kdor se ne bo testiral bo lahko v primeru okužbe okrivljen širjenja bolezni in kazensko preganjan…
kaj pa v primeru, če gre na test(e) in vseeno zboli in razširi bolezen – koga potem lahko starši kazensko preganjajo učitelja ne, ker je sledil navodilom, pač pa državo, ki ni zagotovila tega da se bolezen ne širi… ker če je učitelj v primeru okužbe kazensko odgovoren, potem mora biti tudi delodajalec in oblast(ki zdaj zahteva testiranje s tem argumentom) v primeru,d a se kljub testiranju okužba pojavi…
kaj bo pa sedaj rekla oblast.

Pismo, ne vem kaj je point tega zavračanja testiranja? Pri nas se kar sami prijavljamo in običajno je dnevno povpraševanje večje od resursov. Kaj vam te je? Ajd, razumem skepso okoli cepljenja, testiranje pa – kje problem? Če samo to, da testi niso sigurni, še vedno ne razumem. Pač ne pokaže vseh čist realno, ampak vsaj tisti, ki so potrjeni, so umaknjeni iz okolja. Česa pol ne razumem? A vas boli palčka al ego??

New Report

Close