Praznik
http://sl.wikipedia.org/wiki/AVNOJ
Kaj misliš, kakšen praznik proslavljajo levičarji na tem forumu?
Ja samo res. Jaz se še zdaj spomnim, kako so s sekirami in lopatami tekali za mano, jaz pa komaj rešila živo glavo.
Daj ne pretiravaj, ker mi v Jugi nismo občutili niti procent tiste najhujše oblike komunizma, ki se je dogajala drugod. Prave totalitarne oblike komunizma, ki je bila značilna za Kitajsko, države Indokine, Kubo, Rusijo nismo niti imeli, ker če bi jo, potem Janša danes ne bi niti med živimi bil. Kar pa seveda ne pomeni, da tega sistema na dosti področjih ne obsojam, ker ga.
Niso glasovali proti Jugi, ampak proti njenemu političnemu sistemu. Komunizem je to državo uničil in v ljudeh rodil sovraštvo in odpor. Žalostno, ampak resnično.[/quote]
Ravno obratno, na plebiscitu 1990 so ljudje glasovali predvsem za samostojno Slovenijo.
Niso glasovali proti Jugi, ampak proti njenemu političnemu sistemu. Komunizem je to državo uničil in v ljudeh rodil sovraštvo in odpor. Žalostno, ampak resnično.[/quote]
Ravno obratno, na plebiscitu 1990 so ljudje glasovali predvsem za samostojno Slovenijo.[/quote]
Spider, isto misliva, brez skrbi, samo da si se ti zapičil v neko dejstvo, nočeš pa pogledat širše. Želja po osamosvojitvi ni izhajala iz slabosti Juge kot države, ampak iz slabosti njenega političnega sistema in posameznikov, ki so se imeli za male bogove.
Tudi eden izmed razlogov, pa ne edini.[/quote]
Glavni.
Če se spomniš, smo naprej rekli, da gremo v konfederacijo.Srbi o tem niso hoteli nič slišati, ker niso hoteli živeti od svojega dela, raje še naprej od slovenskega.
Zato smo potem, ko smo vidlei, da konfederacije ne bo, šli v samostojnost.