Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek prečkanje zasebne posesti

prečkanje zasebne posesti

Hojla!

Mogoče kdo ve, kako je zakonsko urejeno prečkanje zasebne posesti pri nas? Npr. če si lastnik gozda, travnika, pa ti ga prečkajo kakšni pohodniki (ali kakšni razgrajaški mulci na njem prirejajo pijanke), kaj lahko storiš?
Hvala.

to je po moje zasebna last in imaš na njej svoje pravice, ki jih lahko ustrezno braniš (policija ipd). RAZEN, če je preko te parcele že pot ali pa kamp plac, ki ima služnost. Potem nimaš kaj dost za narest.

pa se vidi da je to zasebna last?

najprej: ograja z napisom: Privatna posest – prehod prepovedan!
nato pa policija…..

čez gozd lahko gre vsakdo……drugje pa ne…poglej Stvarnopravni zakonik

Mislim da pri nas res ne moreš povsod omejevati dostopa, velja za gozdove in menda tudi za neobdelane travnike (ki se jih ne kosi), poti,…. Natančno ne vem. Po njih se lahko giblje vsak, da le ne dela škode. Tega pa seveda ne sme. Mislim, da je prava pot prijava policiji.

Oprosti za nesramnost:a se bojiš ta ti bodo kakšno travico poteptali?Ali kakšen storž iz gozda odnesli?

Če travnik čez leto koristite ali kosite za svoje potrebe,potem urgiraj.

Drugače pa prosim te ne kompliciraj.

Kely, ta, ki je vprašanje zastavil, ga je verjetno zaradi določenega vzroka, ane? Ni ti treba nesramno odgovarjat.

Poglej, če navedem samo naš primer: po naši zemlji se na veliko hodi – je pač kraj, ki je precej obiskan. Nikoli nič ne rečem, četudi nam parkirajo na dvorišču, zaparkirajo dovoz do hiše… Se pa spomnim lani, ko smo eno nedeljo prišli domov in našli eno ljubljansko familio na našem vrtu, kako se sanka. Dobesedno na vrtu. Pa razen “dober dan” nismo nič rekli, oni pa niti to ne! Edina stvar, ki nam je od tega ostala je bila usrana plenica na klopci pod smreko in papirji od piškotov…

T, odgovora ne poznam.

Preprosta rešitev:postavi ograjo!

Travnik,gozd in dvorišče,vrt je velika razlika.

Živim zraven enega soseda,ki se sploh ne briga za kos travnika in celo leto raste trava in bognedaj da bi kakšen otrok stopil na njega,kaj šele odrasel človek.Tako da se vprašam če je pri ta pravi.

Odvisno, če ni preteklo že toliko časa, da je postala služnostna pot. Ne vem, pozanimaj se na sodišču pri zemljiško- knjižnih zadevah, ali pa na geodetski. Tam ti bodo sigurno znakli svetovati.

lp, odbitaorbita (¤~¤)

Mi imamo enak problem. Ljudje so neverjetno usekani…potem pa slišiš kakšno tako, da težiš…ko sem lani ene gospe v najboljših letih vprašala kje živijo, da bi še jaz k njim prišla sedet na vrt, so me gledale kot teleta.Postavili bomo ograjo in kuža ne bo več zaprt v pesjaku.

lp

Uf, za tiste, ki mislite,da kompliciram: tašča ima travnik, ki ga kosijo, preko njega pa v vseh letnih časih hodijo planinci – da si skrajšajo pot za par (100) metrov. Torej ne grejo po markirani poti, ampak po bližnjici in tako njej naredijo pravo avtocesto po travniku.
Naslednji primer: pri babici, ki živi sredi gozdnato travnatih površin (precej nenaseljeno) pridejo izletniki, jim parkirajo na dvorišču, letajo po (košenih) travnikih, pobirajo sadje (imajo sadna drevesa vse naokrog po travnikih – po starem).
Glede gozda pa – naj vsak odnese storž, gobe, kostanj ali kar že želi, vendar pa se mi zdi kurjenje, sekanje grmovja ipd. res malo preveč.

Bom pogledala stvarnopravni zakonik oz. iščem po primernih predpisih.

New Report

Close