Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Preužitkarski pogodbi med staršema

Preužitkarski pogodbi med staršema

Ugotovili smo, da imata starša sklenjeni preužitkarsku pogodbi. Sta lastnika stanovanja, vsak pol. Kaj to pomeni za otroke, smo trije, s svojimi družinami.

kaj vas boli, ste se hoteli polastiti njune lastnine že prej?

Dedovali boste ko se bosta poslovila.  Upam,da ne boste zaradi tega koga prej bek spravljali.

To pomeni, da tistega starša, ki bo ostal, ko bo prvi umrl, ne boste mogli metat iz stanovanja, če pa se bo odločil, da gre v dom in bo celo stanovanje oddal v najem, bo najemnino v celoti lahko namenjal za plačevanje domske oskrbe. (Bolj splošno povedano je, da bo preživeli starš lastnik svoje polovice stanovanja in ekonomski upravičenec do polovice stanovanja po umrlem).

Skratka, tale dva starša sta se dobro zavarovala zoper apetite lastnih otrok.

A to dejansko počnejo?

đizus fakin krajst, vaša starša imata samo eno hurčevo stanovanje in nič drugega, kaj ste nameravali narediti s tem, ko bi eden umrl? drugega terjat za izplačilo vašega dednega deleža ali kaj?

zdaj pa morate reveži pač počakat, da oba rikneta, preden bo kaj vaše.

Dobro sta naredila, očitno otroci niste vredni zaupanja.

Vez med zakoncema je močnejša kot vez met otroci in starši. Tako to je.  3 otroci z družinami pa bi kdaj lahko šli h sveti maši. Najraje h gospodu Martinu Golonu v Grosuplje.

Ko staršev ne bo več, boste dedovali hišo vsi trije.Mogoče bo eden izplačal druga dva, ali pa boste prodali in bo vsak dobil tretjino.

Odgovor na objavo uporabnika
anonimno989, 23.04.2024 ob 18:39

kaj vas boli, ste se hoteli polastiti njune lastnine že prej?

Dedovali boste ko se bosta poslovila.  Upam,da ne boste zaradi tega koga prej bek spravljali.

Sploh ne gre za dediščino. Gre se za to, da otroci veste, da nimate pričakovanih obveznosti.  Sama skrbita zase in to je to.

New Report

Close