Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek PREVARANA IN OBUPANA

PREVARANA IN OBUPANA

Drage žene in mamice,

pred dvemi dnevi se mi je podrl svet in ne znam več naprej živeti. S partnerjem sva skupaj šest let in imava triletno hčerkico. Do nedavnega sem mu slepo verjela in zaupala in bila prepričana, da za njega ne obstaja druga ženska kot jaz. Žal sem se zmotila, saj sem odkrila v njegovem telefonu sms-e, ki jih pošilja svoji sodelavki, v katerih ji opisuje, kaj vse bi delal z njo, kolikokrat in kako…..
Zahtevala sem obrazložitev, katera je bila, da me ni imel namen prizadeti niti ne razdreti družine, ampak obsedla ga je druga ženska, katera mu zna prisluhniti in ne vem, kaj še vse…
Jočem že dva dni skupaj, ne jem niti ne spim. Enostavno ne morem več tako živeti. Najbolj se mi smili hčerkica, ki ve, da je z mano nekaj narobe, saj tudi pred njo ne morem zadrževati solz, ona pa me objema in boža kot da bi mi hotela povedati, da moram zdržati zaradi nje, vendar ne morem več… Edino ona me še za silo drži pokonci, vendar čutim, da ne bom več zdržala.
Ali je šla katera izmed vas čez podoben pekel ? Ali bi morala poiskati strokovno pomoč glede mojega trenutnega počutja, saj trenutno vidim rešitev samo še v tem, da umrem, le tako bom lahko na vse pozabila.
Na kolenih vas prosim za nasvete, ker se komaj še držim pokonci…

Draga ,Mija!Samo globoko poglej v oči svoji pupiki in ti bo vse jasno kaj moraš narediti .Poskusi za nekaj časa ,oditi od doma z tamalo ,npr. h mami. Potem ,ko boš v boljšem čustvenem stanju , pa se poskusi pogovoriti z partnerjem. Razmisli malo o tem, če slučajno nisi odvisna od partnerja.Želim ti, veliko srečnih trenutkov z tvojo hčero . LP, MAJA

Draga Mija,

hudo mi je, ko berem tvojo zgodbo. Razumem te, ampak ne smes obupat. Tvoja hcerkica te potrebuje. Misli na njo. Ce imas moznost, prosi za pomoc svoje starse. Mogoce bi se lahko s hcerko za nekaj casa umaknili k njim. Ce te moznosti nimas, bi mogoce lahko sla h kaki prijateljici. Samo toliko, da se pomiris.
Pomembno je, da se o tem z nekom pogovoris. S tem bo ti vsaj malo lazje.

Vem, da je hudo in vem, da boli. Ampak ne obupaj. Hcerkica te potrebuje.

Lp, svasta

Veliko je primerov podobnih tebi. Na tvojem mestu nebi iskala zavetja pri starših temveč bi se najprej temeljito pogovorila s partnerjem – ob tem pa vseskozi gledala na to, da sem jaz tista, ki se mora odločiti in da hči nujno potrebuje mamo. Pa ne živčno razvalino, temveč mamo v katero bo zaupala in ji bo vzor. Vsekakor pa bi si vzela dopust in odšla sama s hčerko v kakšne toplice in tu bi sprejela odločitev. Seveda pa je stvar posameznika kako prenaša oz kaj potrebuje ob takšnem dogodku. Želim ti srečo in močno voljo. To dvoje boš res potrebovala.
Odsvetujem pa ti tablete za živce…

Mija!
Zaradi prevare, se svet ne bo in se ne sme podreti! Imaš hčer in že zaradi nje moraš zdržati. Čez nekaj let se ti bo trenutna kriza zdela malenkostna. Izjoči se, potem pa začni trezno razmišljat kako naprej. Če se ti zdi da rabiš strokovno pomoč, si jo poišči, saj z svojim možem verjetno ne bosta kaj preveč zgovorna.
Jest bi mu pokazala kako me je prizadel in to na vsakem koraku. Če ne moreš več živeti z njim (jest nebi), si začni čimprej iskati drugi dom za vaju s hčerko. Ne odrivaj je sedaj, ko sploh še ne ve kaj se dogaja. Posveti vso ljubezen njej, ki jo zna vsaj vračati. Na moške se na žalost ne da več zanesti, to slej ko prej ugotovi vsaka ženska. Verjemi mnoge delijo podobno usodo kot ti, vendar se ravno tu pokaže moč, ki jo imamo ženske. Namreč, da smo sposobne živet tudi brez moških z otroci in vsemi bremeni, ki jih prinaša takšno življenje. S tem se sedaj ne obremanjuj preveč, pač pa najprej razčisti kaj in kako.

Upam, da ne boš podlegla in mu oprostila, ker za njegovo početje ni opravičila. Saj veš, brez dima ni ognja. Če te je enkrat prevaral, te bo verjetno še kdaj.
Pa še to, ne misli, da je konec sveta, če odideš! Ne, celo nova vrata se ti odpirajo in nikoli ne veš kdo te čaka na drugi strani!

zakaj hudiča, naj se ženska umakne.
Naj tipa za 2 mesec pošlje v maloro. Naj gre tip k staršem.

Razmisli, ali si mu ti sploh pripravljena odpustiti. Čaka vaju veliko dela. Tudi njega, če bo želel povrniti izgubljeno zaupanje.

Ne, naj gre k svoji sodelavki!

Draga Mija,
Če meniš, da ti bo pomagalo, stopi do zdravnika, da ti da kakšo pomirjevalo, ki ga boš vzela zvečer, da boš lahko zaspala. O.k.? Čez dan ga ne boš! vzela, zato, da boš lahko spremljala hčerko v njenem ranem otroštvu!
V treh dneh, recimo v petek, če ne bo tvoj partner pristopi k tebi in te potolažil, mu boš pripravila kovčke za 14 dni. Ni tvoja skrb kam bo šel! Naj razmisli. To mu povej brez ihte in joka. Trezno mu razloži, da želiš, da si vzame čas in razmisli kaj hoče in da čas rabiš tudi ti. Reci, da lahko pride nazaj tudi prej, če bo vedel in ti povedal svoj plan kako naprej.
Možno je, da ga ne bo nazaj. Možno je, da ga ti ne boš hotela nazaj. Možno je, da bosta potem spet normalono zaživela.
Vzemi reči v svoje roke! Ne dovoli, da si žrtev in da on vodi igro! Prizadel te je s svojim načinom življenja in vso pravico imaš, da prevzameš oblast za čas, ko je tvoja družina v tranziciji. Za demokracijo bo še veliko priložnosti, ampak zdajle je vojno stanje. Ne popuščaj. Trdno se odloči in izpelji.
Sem bila na tem kot ti. Pri nas se je ta metodologija obnesla. Je pa res, da ga je druga ženska samo dražila, on je pa čist znorel za njo. Pristal je na trdih tleh, odnesle nekaj modric tudi od žene, zdaj je pa priden :-))

Draga Mija

Res ni besed, ki bi te potolažile, samo čas in oseba, ki te bo objela in stala ob strani ti bosta pomagala. Nekomu se moraš zaupat. Upam da imaš kako prijateljico, da se boš lahko zjokala.
Probaj se v službi zmenit za dopust,kolikor lahko in pojdita s hčerkico v toplice. Probaj se pa tudi čimprej sprijaznit, s takšnim stanjem kot je. Ugotovi ali boš možu dala še eno priložnost ali se bosta razšla. Pogovor z njim je sedaj po moje brez veze ker bodo samo vprašanja pa zakaj, kaj ti je manjkalo,…mogoče se da kljub temu, da te je prizadel, potegniti kaj pozitvnega. Mogoče se sliši malo trapasto ampak brez veze je da ti tukaj svetujem da ga takoj zapusti ali da mu spakiraj kovčke,ker je že tako zelo hudo. Seveda je neoprostljivo da te je prevaral, ampak včasih hodimo po robu in zelo malo manjka da se spustimo iz vajeti. Čas tako beži, da za medseboljne odnose ni časa, sploh za pogovor, kaj za bližino. Doma so skrbi, pa otroček, … pa vedno je kaj. Ko pa spoznaš kako osebo, ki je vedno nasmejana, pripravljena na pogovor, ima čas za kavico, ima iste interese, je optimistična, še posebej če ima iste interese kot ti brez da bi se kaj prej o tem pogovarjala, te seveda obnori. Govorim iz izkušnj, čeprav se nisem sputila tako daleč, da bi ga prevarala je pa zelo malo manjkalo. In v srcu ima taka oseba prav posebno mesto in to vedno. Pa ne da jo imaš rad, smo tako toplo ti je pri srcu, ko si znjo.
In kdaj poiščeš takšno osebo ozrioma kdaj se zavedaš da je fino, ko doma škriplje. Pa se ne rabiš kregat ampak ko doma nimaš več topline , pozornosti.
Iz tega je izgledalo kot da zagovarjam tvojega moža in krivdo valim nate, pa vendar sem ti hotela malo ponazorit zakaj do tega pride.
Seveda si tukaj prizadeta najbolj ti.
Jaz ti svetujem naslednje, če je bila to avantura in je bilo samo pomanjkanje bližine med vama potem pojdita naprej in se malo več posvetita vajinemu odnosu, poiščita pomoč, sčasoma boš zopet pridobila zaupanje. Škoda je 6 let zavreči. Če pa je kaj več z njegove strani in je res čisto nor, potem pa veš kaj je najbolje.

Vseeno kako se bosta zmenila držim pesti zate, da se kmalu pobereš iz tega trpljena

lp miš

Mija, vem kako trpiš tudi jaz sem šla čez ta pekel. Vem, kako te, kot strela z jasnega, podere na tla, ne vidiš izhoda in situacija se zdi brezupna.
Že zaradi hčerkice se prisili in se postavi na noge. Kot prvo, pogovori se z možem. Skupaj bosta morala razčistiti, zakaj je do tega prišlo.
Mogoče se je tvoj možek začel dolgočasiti v zakonu in si je našel popestritev.
Potolažim te lahko samo s tem, da nisi edina, ki se sooča s tako zadevo.
Še enkrat ti bom napisala, pogovorita se! Čas je, da “prevetrita” vajin odnos.
Punca glavo gor, po dežju vedno posije sonce.

Srečno!

Draga Mija!

Tvoja trenutna situacija te je zelo prizadela in potisnila na dno. Vso “pravico” imaš, da si žalostna, prizadeta in jezna…tudi jaz bi bila. Zavedaj se, da se to čustva s katerimi se boš v tej situaciji morala soočiti. Vendar zavedaj se tudi, da si MAMA tvoji deklici, ki te ima neizmerno rada in ki te zelo zelo potrebuje. Ni kriva za to kar se dogaja in zato je ne moreš pustiti same na tem svetu.
Najprej vse dobro premisli, pogovori se s partnerjem kako si predstavlja vaše življenje v bodoče, potem poišči oporo, pomoč, pogovor pri starših, sorodnikih, prijateljih, znancih…tudi tukaj na forumu ti lahko “virtualno pomagamo”. Želim ti, da premagaš svojo bolečino in stopiš življenju ponosno naproti, kajti zavedaj se, da imaš otroka, ki je neprecenljiv zaklad in sebe, ki si edinstvena in nisi čisto NIČ kriva za nastalo situacijo. Še link posta, ki sem ga našla na Ringaraji…mogoče ti da kaj misliti…Srečno!

http://www.ringaraja.net/forum/m.asp?m=837846

Iz izkušenj ti povem, da je v takem trenutku fino, če lahko vsaj malo spremeniš okolje. Mene so tiste štiri stene ubijale. Pa čim več bodi zunaj, na zraku. Glede partnerja pa najbrž sama najbolje veš. Poznam žensko, ki jo mož vara že praktično, odkar sta se spoznala. In ona to ve, vsaj za nekaj žensk. Pa živi dalje, v iluziji, da bo pa ta res zadnja. Saj bo najbrž res kmalu, ker mož ni več mlad. Ko bo obnemogel, bo pa dovolj dobra, da skrbi zanj, ne? Skrenila sem. Poanta je, da se mora vsak pri sebi odločiti, kaj še lahko požre, česa pa ne več. Nekatere živijo s prevaro, druge ne morejo. In tudi moje predhodnice tukaj ne morejo vedeti, kako bi odreagirale, če bi se jim zgodilo kaj takega. Teorija je eno, praksa drugo. Koliko jih je že požrlo svoj ponos in so bile presrečne že zato, ker je partner sploh hotel ostati z njimi po prevari in ne oditi z drugo. Omenjena znanka je med njimi.

Draga Mija!
Verjamem ti, da je zelo hudo, ko ostaneš naenkrat čisto sam in ne veš kaj storiti.
A imaš kakšno možnost poiskati nekoga ki se mu lahko zaupaš, zjočeš,da ti vsaj malo stoji ob strani.To je trenutno res šok zate in si ga jaz kar ne znam predstavljati.Kakšen je mož sedaj do tebe ko veš?
Kaj si želiš zase in za hčerkico?Misliš da bi bilo možu vredno oprostiti ali ne?
Veš, to so vprašanja na katera veš samo ti odgovore…Da pa boš lahko nanje odgovorila, rabiš čas,in nekoga da ti pomaga malce razmisliti.Pa če je to mama, prijateljica, sestra,psiholog, telefonska pomoč ženskam v stiski..Naj ti ne bo nerodno poiskati pomoči…Je hudo, a za hčerko se moraš pobrati!
Vedi pa, da karkoli se boš odločila, bo prav.Zate, za hčerkico in za vaše življenje.
Veš jaz sem mnenja, da je v življenju veliko vzponov in padcev,sem pa tudi mnenja da ,če čez čas ugotoviš, da ti ponudi roko mož,da se pobereš, jo zagrabi.Veš pa samo ti kakšno je stanje sedaj med vama in če bi bilo v tej smeri vredno razmišljati.
Menim pa,da je najslabša odločitev, da bi kar spakirala in ga zapustila.Dobro pretehtaj in razmisli vse možnosti!
Drži se zase in za svojo hčerkico!Oglasi se še kaj.

Men se pa zdi nesmiselno zvoniti po toči, kajti pogovor bi bil smiselen pred petimi leti…ne pa sedaj.

Skratka začni razmišljati kako se boš od tega človeka poslovila, mu odpustila in živela dalje. Drugače lahko samo še hčerki zagreniš življenje.
Pogumno! Vsaka stvar v življenju je za nekaj dobra!

Meni se pa nekaj zdi bistveno: a je tip o tem samo ČVEKAL ali je to tudi IZVAJAL. Ker vseeno eno malenkost razlike vsekakor je. Sanjarimo o marsičem vsi normalni in zdravi ljudje, ali te sanjarije udejanimo, je pa drugo vprašanje. Seveda boli, če je med vama še kolikor toliko čustev. Jaz bi predvsem vzela time-out. Odklop, da predelam, prebavim, premislim. Nato pa odkrit pogovor med vama na 4 oči. Glede na ta pogovor bi se šele odločala, kako in kaj. Če je vse skupaj samo nakladancija, bi se zamislila tudi nad sabo in najinim odnosom, kje sva sfalila, da je nastalo toliko praznine, da jo mora zapolnjevat drugje. Če je to nakladancijo tudi izvajal, je stvar veliko težja. Nihče ti more vzet teže odločitve in dvomim, da se lahko pametno odločiš čez noč.

Kar se tiče otroka, rabi otrok tudi očeta, ne samo mater in odločno ti odsvetujem, da ga vlačita v to godljo. Ni nič narobe, če vidi, da sta žalostna, prizadeta, jočeta, imata težave, samo ne blatita drug drugega pred otrokom. Deklici lahko razložiš, da se tudi odrasli skregamo in da to še zdaleč ne pomeni, do jo imaš ti ali oči kaj manj rada. Da se trudita, da bi težavo rešila in da sta zanjo kljub vsemu še vedno OBA 100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} tukaj. Šele, ko bo vajina odločitev jasna in trdna, jo povejta hčerki. Vso srečo!

Tudi jaz sem šla čez to……..na koncu sem spoznala, da sem tisti trenutek ko sem ga vrgla čez prag naredila vsem največjo uslugo….tudi njemu….
….prvi moment boli tako, da ni za opisat….potem se sprašuješ kje si ga polomila, kaj bi lahko spremenila…. nič ne moreš spremeniti, nič več popraviti….edino kar lahko narediš je to, da pogledaš otroku v oči….in takrat boš spoznala, da imaš razlog da živiš, da ne obupaš…….rešiti pa svojega zakona (vsaj po mojih izkušnjah) ne moreš več….danes je ta sodelovka jutri zna biti že druga…..zaupanje pa je porušeno…….jaz sem svojemu bivšemu lepo spakirala, ga poslal k njegovi mami za 14 dni ko je imel čas, da se je odločil kaj in kako….odločil se je za nas, vendar je že naslednji dan pokazal da to ni tisto kar si je želel….ko sem mu drugič spakikirala sem mu spakirala za zmeraj……
….nekoga imeti rad pomeni tudi to, da se mu odpoveš….jaz sem to storila in ni mi bilo lahko….ampak ozdraviti ga obsedenosti z drugo žensko je nemogoče……
….Mene so pokonci držali otroci….s časom pa je lažje in pride dan ko zjutraj globoko vdihneš in si rečeš….LEPO MI JE; IMAM ZLATEGA OTROKA; IMAM ZDRAVJE IN SEM SREČNA……verjemi tudi s teboj bo tako…Kar se strokovne pomoči tiče pa ne prehitevaj….res se moraš zaupati nekomu ampak najbolj te poznajo prijatelji (ne skupni), zaupaj se njim in ti bo lažje…jaz sem imela srečo, da imam prijateljico, ki skupaj z mano jokala in se skupaj z mano smejala…pomagala mi je prebroditi moje krize in še danes sem ji hvaležna……..
…..DRŽI SE…….

Wind

Za Majo in svasto pa: zakaj bi že morala ona iti??????? Naj gre on, saj je on tisti ki rabi razčistit v svoji glavi ne ona!!!!

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Tijana….pomirjevala niso rešitev…….problem samo umaknejo in ga ne rešijo……

Wind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

WildWind

Pomagajo, če se imaš pod nadzorom. Preberi natančno, kaj sem napisala. Če nisi naspan in popolnoma uničen, ne moreš nič, lahko si samo razvalina. Ne govorim o jemenju pomirjeval… Govorim o počitku!

Ne razumem, a te je prevaral ali ne? Mislim fizično? Ker če se ni med njima nič zgodilo razen besednega kurjenja, potem mislim, da zadeva ni tako kritična. Vsi smo samo ljudje, iluzorno je pričakovati, da se nikoli ne bomo več zaljubili v življenju. To se pač na žalost dogaja.

Seveda je hudo in verjamem ti, da si žalostna, vendar za obup pa tu ne sme biti mesta. Pogovorita se resno in odkrito.

Hmmm
se mi zdi, da če se imaš pod nadzorom pomirjeval itak ne rabiš…

….je pa keč…..če gresta narazen in se začne boj za skrbništvo ( srčno upam da ne), bodo tale pomirjevala velik bumerang za Mijo…. poznam primere ko se jim je to zgodilo ( človeška zloba je neizmerna) in če le gre je treba to prebroditi brez pomirjeval…..

WW

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Hmmmm, kako znano!

Isto sem jaz storil svoji in tudi mene je ujela… Potem solze, kreg in vse kar gre zraven… Na vse načine sem ji hotel dopovedati da je bil bolj hec (čeprav si lahko misliš kakšni vroči SMS-i so bili – kako sva se dol dajala, se cartala…) Bilo je težko in ni mi čisto verjela…. pa še prav je imela – zaljubil sem se kozel!!! Sčasoma se je zadeva vsaj približno normalizirala, se pa pojavijo očitki še kdaj in tudi jaz imam malo moralnega mačka… A edino čas zaceli rane, to želim tudi tebi!!

PS: v zvezi sem bistveno dlje kot ti!

Razumem tvoje stališče, ampak poglej, ženska razmišlja o samomoru. Če ga bo izsiljevala s samomorom ali mu samo odkrito povedala, da o tem razmišlja, je še veliko slabše kot dve tableti apaurina, da se bo naspala… Se ti ne zdi?

Ne razmišljaj neumnosti. Če mu ne moreš oprostiti, ga vrzi skozi vrata in mu zagreni življenje. Svet se vrti naprej.

Ne vem Tijana…….vem pa, da sem sama podobno govorila ampak nekje v glavi sem skoz imela to, da imam otroke in me je minilo tisti moment ko sem pogledala v njune očke…..če že kaj bi ji prej priporočala bi to bil dolg pogovor s psihologom, ki bi ji prej pomagal kot pa apaurin…..ne vem če imaš otroke Tijana ampak pri tako malem otroku si enostavno ne moreš privoščit da bi se “odbil” za 8 ur v drugo dimenzijo, kaj če te otrok v tem času potrebuje, vsaj jaz tako gledam na to……in verjemi , vem kaj pišem moja otroka sta bila takrat stara približno toliko…….

Wind

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

”Za Majo in svasto pa: zakaj bi že morala ona iti??????? Naj gre on, saj je on tisti ki rabi razčistit v svoji glavi ne ona!!!!”

Draga WildWind,

ne vem, zakaj te je moj odgovor nervira (??????? in !!!!). Podano je moje mnenje, ki ga lahko tudi preskocis. Je pa moj nasvet na podlagi teh Mijinih besed:
“/…/ saj trenutno vidim rešitev samo še v tem, da umrem, le tako bom lahko na vse pozabila.”
Iz njenega pisanja je videt, da je Mija pod velikim stresom. Tukaj gre predvsem za njeno dobro, da se ona malo ‘prelufta’ in uredi svoje misli.
Po mojem mnenju je to, kdo bo koga ven metal, ta trenutek sekundarnega pomena.

Lp, Svatsa

New Report

Close