Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pri Mariboru še en napad psov

Pri Mariboru še en napad psov

MARIBOR
Pri Mariboru še en napad psov
Poleg napada psa na otroka na Sv. Primožu, o napadu dveh psov poročajo tudi iz Maribora.

Potem ko smo včeraj poročali o sobotnem napadu psa na otroka na Svetem Primožu pri Kamniku, se je na spletnem omrežju Facebook razširil zapis o hudem napadu dveh pitbullov v naselju Brezje pri Mariboru. V napadu sta bila glede na zapis huje poškodovana pes in njegov lastnik, ki je na zdravljenju v bolnišnici. “Lahko potrdimo, da smo obravnavali napad dveh psov,” je povedal Miran Šadl s PU Maribor. Ker preiskava še poteka, podrobnosti o napadu ne more posredovati.

Na Sv. Primožu nad Kamnikom je stafordski bulterier, ki je bil na vrvici, skočil v 8-letnika in ga ugriznil v lice. Deček je moral na šivanje v bolnišnico, starši pa so bili zaskrbljeni tudi, ker niso vedeli, ali je bil pes cepljen proti steklini ali ne. Lastnica psa je namreč najprej dala napačne podatke, a se je potem javila na policiji
Nevarni psi, ne pasme
http://images0.zurnal24.si/slika-600×340-1425912484-1082049.jpg
V Sloveniji nimamo kategorije nevarnih pasem, imamo pa register nevarnih psov. “Če pes enkrat ugrizne človeka ali psa, je po zakonu o zaščiti živali uvrščen v register nevarnih psov,” pove Miran Marš s Kinološke zveze Slovenije. Lastniku nevarnega psa so naloženi ukrepi, kot so, da mora biti na povodcu in opremljen z nagobčnikom oz. se udeležiti šolanja psa.
Tudi pitbull je lahko družinski pes

Vsaka pasma ima po besedah Marša določene lastnosti, ljudje, ki jih kupujejo, pa pogosto nimajo ne potrebnega znanja ne izkušenj. “Poznam več lastnikov pitbullov, ki so pravi družinski psi,” poudarja Marš. “Žal nekateri mečejo slabo luč na preostale lastnike.” Pitbulli so, če so dobro vzgojeni, kot mnoge druge pasme primerni za življenje v uralnih okoljih. “Je pa res, da je razlika, če pride do ugriza, ali je šlo za velikega ali malega psa,” priznava Marš in dodaja, da je statistično gledano v Sloveniji največ ugrizov s strani zlatih prinašalcev. A to je zgolj zato, ker je teh psov v Sloveniji največ.

Jaz sem pa skoz mislil, da prinašalci in labradorci ne grizejo…

http://maribor24.si/kronika/foto-mariborcan-tvegal-zivljenje-in-resil-svojega-psa/20900

Vsaka čast lastniku napadenega prinašalca, upam da kmalu okrevata oba! In da lastnik obeh napadalcev dobi USTREZNO kazen.

Človek s srcem na pravem mestu!

Spet toplo vodo odkrivate.
Koliko od teh psov je bilo privezanih? Ne vem, pri privezanih psih pod nadzorom do tako hudih spopadov prit ne more.
Itak pa omenjanje pasem, hm… Ko je rw napadel žensko in jo dobesedno malo popraskal malo po rokah in nogah, je to bilo v sn na celi strani. Večina vas je pa spregledala mali okvirček (cca 5x2cm) pod člankom, kjer je pisalo o labiju, ki je človeku dobesedno zamputiral prste.
Ko je ugriznil SBT, ste vsi pisali o staff-ih – spet en velik hm.
Če vam še oba bullterierja notri fliknemo, se pa itak izgubite, ker so vsi opisi tako zelo senzacionalistični, da je groza.

Kar se pa zlatkotov tiče, sploh, če so bili v zgornjem primeru psi odvezani… Saj se spomnimo scene izpred cca 2 let ali koliko, ko prezlati zlatko uleti v 2 spuščena psa, ne?

In ti vse pse ene pasme sodiš po enem psu izpred cca 2 let??

Eni so pametni, se spoznajo na popolnoma in sploh vse, še posebej če je tema o psih. Čudno, prečudno, da ni bila izbrana za direktorja UVVHR. Pa kako so lahko odgovorni spregledali tak super talent?
Ma, preskoči post, ko vidiš avtorja …

Ne govorim jaz o nevarnih pasmah, se ti ne zdi? Preden lajaš, si pa pač malo pogooglaj o nevarnih psih in nevarnih pasmah – kaj se je dogajalo pri nas v zadnjih letih tudi glede tega in kaj se je po xy letih dogajalo v svetu. Oz. to očitno veš ali pa pač govoriš na pamet? Ker najbolj zanimivo je tuljenje rumenih medijev in tu na mon-u, vemo, zaradi česa – zaradi psa pasme, ki sploh ne sodi nikjer v ta rang t.i. nevarnih pasem, gonjo pa ženete – zakaj že oz. proti komu in na podlagi česa torej?

Eni niti nimamo takih ambicij, drugi ste pa bili zadovoljni z direktorico, ki je roko držala slovenki leta, ki je leta zverinsko mučila 326 psov. Kdo je potem tu usekan?

In še nekaj, ker ste v ta napad vpletli tudi napad SBT-ja pri Kamniku.
SBT-jev je pri nas izredno malo, bi morali crknit vsi telefoni, da ne bi locirali SBT-ja s to barvo na določeni lokaciji. Dobesedno.
Je pa res, da ta pametni vlačite sem pse sumljivega porekla, sploh pri omenjeni pasmi se spomnimo Medvod, npr., kjer ste bile družine več kot pripravljene plačat 50 eur manj za pse brez rodovnika, ker se splača. Pa magari zato, ker rodovnikov ni bilo, ker so bili določeni psi izločeni izregularne vzreje tudi zaradi dokazane agresije.
Kar ste imeli, to imate.

Taledva sta jo pošteno skupila. Saj rane se slej ko prej zacelijo, a kaj ti ostane v podzavesti? Reveža. Jaz tudi pričakujem pošteno kazen za lastnika obeh podivjanih psov.

Če me šavsne pomeranec je drgač ko če me zažge ena doga!
2 pita en lastnik, nemara ju ima ker je velik ljubitelj te pasme, celo tako velik, da se je odločil, da jima dovoli prosto pot.
Če se mene vpraša, bi moral biti register nevarnih lastnikov psov ne psov samih. In še nekaj zakaj pr hudič so v napadih pitov zraven zlateki, pa labrači….

Če je tole namenjeno meni- LAJAM? A si ti lahko še malo bolj nekulturna?

Pogosto se zgodijo nesreče, ko pes zbeži stari mami, staremu atu, otrokom ali pa samemu sebe polnemu gospodarju izpod nadzora.
V času, ko so samičke pripravljene na paritev, jih samci zavohajo skozi zaprto okno na 100 metrov. V takem slučaju samca nič ne more odvrniti od tega, da ne bi zbežal od lastnika, če nima dobro zavarovanega dvorišča ali privezanega na sprehodu.
Podivjajo psi, ki so preveč polni energije. To pomeni, da se gospodar ne ukvarja zadosti časa s psom in ne zmatra psa pod nadzorom. Nekateri ljudje svoje psa peljejo ven samo toliko časa, da opravi potrebo. To je za psa, ki je dobro hranjen premalo aktivnosti. Se ne naskače, se ne nateče dovolj. Ima v sebi preveč energije in ker je pes zver, se obnaša tako, kot se obnašajo zveri.

Pes, tako kot človek je do nekaterih psov strpen, do drugih ne. Ni rečeno, da sta vsaki 2 samici nestrpni ena do druge. Imam izkušnjo, se se tudi 4 samice, ko so skupaj, med sabo dobro razumejo, pa so vsaka od svojega gospodarja, različnih pasem in velikosti. So pa kredelo, če bi prišla 5. samica, bi jo napadle vse skupaj.
Še ena izkušnja: Če se pes zadržuje pogosto na istem terenu, ki ni naša last, si ga pes lasti in ker se več lastnikov psov večkrat tam zadržuje, si tudi njihovi psi lastijo isti prostor, posledično sledi, da pride do boja za prostor, ki si ga lastijo.
Če se igra pes s svojo žogico in mu jo mečeš, da jo hodi iskat in pride od nekje pes, ki tudi rad teče po žogico, se hitro zgodi, da se za žogico stepeta, pa naj bosta samca ali samici.
Psi se rangirajo po temu kdo mora koga ubogat. Ko prideta skupaj dva psa, ki sta oba z enako močnim karakterjem, se tudi hitro zgodi, da se stepeta.
Iz mojih izkušenj, psi, ki se med sabo poznajo, se razumejo, vedo kdo do kam pri katerem psu lahko gre. Do sedaj nismo imeli problemov, da bi se skregali med sabo.

Še nekaj sem se spomnila.
Pes ima zelo dober spomin.
Tako kot si dobro zapomni ljudi, pot, dobre izkušnje, si zapomni tudi slabe izkušnje.
Če ga napade črn pes, bo ostal nestrpen ali se bo bal črnih psov.
Če ga nekdo udari s palico ali berglo, bo ostal nestrpen ali se bo bal ljudi, ki imajo v rokah palico ali berglo.

Moj pes ne mara psov določene pasme. Ko je bil še mladič, je bil en pes takšne pasme, do njega vsiljiv.
Zelo malo laja, skoraj nikoli, ko sreča psa takšne pasme, ga hoče zapodit stran od sebe, takrat se proti temu psu zažene in tudi zalaja.

Ja in ker tvoj pes ne mara določene pase, je potem opravičljivo, da pogrize ali ubije vsakega takega psa??? Se ti ne zdi, da mora biti ODGOVOREN lastnik takega psa še bolj pozoren in ga imeti pod nadzorom? Same izgovore iščete, ker ste PRELENI, da bi vzgojili svoje bedaste cucke ali jih vsaj imeli pod kontrolo.

Ne morem verjeti, kakšni izgovori???? Ker psu ena oseba ni všeč, je vam kar logično, da jo bo pač napadel???

Jaz imam edino rešpekt pred šarplaninci in tibetanci med psi. Šarplaninci, ker so res ostri psi tisočkrat huje kot pitbulli. Tibetanci, ker ga ima frendica je kot medved in ko zalaja ma res se ustrašiš.

[/quote]

Ja in ker tvoj pes ne mara določene pase, je potem opravičljivo, da pogrize ali ubije vsakega takega psa??? Se ti ne zdi, da mora biti ODGOVOREN lastnik takega psa še bolj pozoren in ga imeti pod nadzorom? Same izgovore iščete, ker ste PRELENI, da bi vzgojili svoje bedaste cucke ali jih vsaj imeli pod kontrolo.

Ne morem verjeti, kakšni izgovori???? Ker psu ena oseba ni všeč, je vam kar logično, da jo bo pač napadel???[/quote
Ne bit nesramni. Moj pes je pod nadzorom in nikoli še ni nobenemu psu niti človeku še nič naredil. napisala sem samo kaj opazim pri psih.

Ne bit nesramni. Moj pes je pod nadzorom in nikoli še ni nobenemu psu niti človeku še nič naredil. napisala sem samo kaj opazim pri psih.

Ja, ker to opaziš, tvoj pes ne grize naokoli.
Ker pa nekateri opazijo samo pse, do katerih imajo ali rešpekt ali celo čutijo sovraštvo, z ostalim pa se ne ukvarjajo, je pa tako kot je.


…reče vsak lastnik psa, ko ga kaj opozoriš. Saj moj ni hud, saj ne bo nič naredil, saj… Kje pa piše, da ne bo nič naredil, če do sedaj še ni? Pa to je že trapasto, kako se neumne delate, ko imate nevzgojene pse.


…reče vsak lastnik psa, ko ga kaj opozoriš. Saj moj ni hud, saj ne bo nič naredil, saj… Kje pa piše, da ne bo nič naredil, če do sedaj še ni? Pa to je že trapasto, kako se neumne delate, ko imate nevzgojene pse.[/quote]

To ti cvilijo lastniki raznih cufkotov in zlatkotov, ki so po defoultu neprivezani.
Drugi se vam po defoultu itak na daleč izognemo.

New Report

Close