Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Pribor za prvošolce

Pribor za prvošolce

Tisti z izkušnjami, kakšne in katere barvice ter svinčnike priporočate za prvošolce? Nekateri pravijo, da je pri barvicah treba gledati, da so trioglate? Kaj pa zvezki? Na seznamu je določen samo npr. črtan A4, vendar takšnih je ogromno (robovi levo/desno, brez robov, širše/ožje črte…). Kaj pa voščenke, tiste z držali ali brez? Jolly ali katere druge? Vrečka za copate pride prav ali ne (na seznamu je ni)? Šilček v škatlci ali brez? Kakšni flomastri?

Naši so v nižjih razredih potrebovali zvezke tako lahko, ki so malce širši kot običajni zvezki.Glede ostalega jaz nisem nikoli preveč komplicirala.Barvice in flumastre sem vzela zmeraj kakšne boljše, so mi v knjigarni svetovali, katere (če se barvice stalno lomijo, kar se pri kakšni cenejši varianti hitro zgodi, ni preveč prijetno). Voščenk ne uporabljajo vsak dan, zato po mojem mnenju ni pomembno, kakšne so – z držalom ali brez. Vrečke za copate niso potrebovali, ker so copate puščali v garderobi (so imeli posebne vrečke, vsak svojo na svojem obešalniku, kjer so puščali copate, pa še kakšno rezervno oblačilo).

pozdravljena,

glede zvezkov pri nas priporočajo zvezke TAKO LAHKO (mislim, da jih prodajajo povsod), za barvice so nam priporočili Jolly kinderfest – se obnesejo, naši voščenk v 1. r niso uporabljali, glede šilčka tistega v škatlici, flomastre smo pa kar izbrali ene – jih niti niso preveč uporabljali. Glede vrečke za copate – se puščajo v šoli, po potrebi pa smo jih odnesli domov in jih oprali. Trenutno imajo veliko izbiro vsega v Sparu.

Pri nas potrebujejo:

TORBO ALI KOVČEK
ŠOLSKE COPATE
VELIK ZVEZEK BREZ ČRT
VELIK ZVEZEK S ČRTAMI (11 mm )
VELIK ZVEZEK S KVADRATKI
SUHE BARVICE (12 – debele, mastne )
PERESNICO
NAVADEN SVINČNIK ( HB)
VOŠČENKE (priporočamo Jolly)
ŠILČEK
KARTONASTO MAPO Z ELASTIKO
MALO ŠABLONO
OTROŠKE ŠKARJE

Učitelji priporočamo suhe barvice in svinčnik znamk FABER-CASTELL ali LYRA ali CARAN d’ACHE .

Lp

Mi smo kupili kar od Staedtlerja barvice, flomastre ravno tako, voščenke sem pa vzela take, ki se “odvijajo” iz plastičnega držala. Poudarjajo, da morajo biti risala kvalitetna in dovolj mehka (barvice). Itak pa bo treba kaj kupiti tudi med šolskim letom.

Faber Castell barvice se pri nas odlično obnesejo. Tudi svinčnik vedno kupim eden debel jumbo grip in nekaj tankih, da si lahko hčerka izbere, s katerim bo pisala. Večinoma piše z debelim. Pri zvezkih kupujem takšne, ki imajo robove narisane na sredini in na robu. Šilček obvezno s škatlico, da ne rabi za vsak polomljen špic hodit h košu. Flomastre takšne, ki se dajo oprat z obleke.

Mi kupujemo barvice in flomastre Giotto, zvezke Tako lahko (trenutno najcenejši v Intersparu), voščenke v plastičnem držalupa so iz Hoferja. Jih je imel že lani, pa so se dobro obnesle. Vrečka za copate mu je prišla prav, da se copati niso valjali po hodniku (kot so se od tistih, ki jih niso imeli v vrečki).

New Report

Close