Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Prijatelj načrtuje umor

Prijatelj načrtuje umor

Včeraj sem imela grozljiv pogovor s svojim bivšim sošolcem iz gimnazije. Naj povem, da gre za zelo pridnega fanta, bil je predsednik razreda, odličnjak, nikoli nobenih težav z njim. Zaupal mi je, da namerava umoriti predsednico komisije za študentska vprašanja, ker mu je preprečila dokončati študij. Študij je bil primoran prekiniti v tretjem letniku, ker je njegova mama samohranilka ostala brez službe in je moral skrbeti za njo in še za mlajšo sestrico. Ko je po dveh letih prekinitve oddal prošnjo za nadaljevanje študija, jo je predsednica komisije zavrnila in ga zaničevala, čeprav je imel dobre ocene in ni bilo nobenega razloga, da študija ne bi dokončal. Sicer se je pritožil, ampak taista oseba ima menda tudi vlogo pritožbenega sita in vse skupaj ni imelo nobenega učinka. Cel čas pogovora je bil v solzah in bilo je zelo očitno, da je v stiski. Pravi, da mu je vseeno, če gre v zapor ali če ga usmrtijo, ker brez dokončanega študija noče živeti. Izredni študij ni opcija. Zelo me skrbi zanj, ker se utaplja v brezupu in obstaja precejšnja verjetnost, da bo prišlo do tragedije. Ne vem, kaj naj mu svetujem. Prosim, pomagajte.

To je izjemno tezko breme, ki si ga dobila in naj bi ga nosila naprej.
Si pomislila, da bi poklicala policijo in se posvetovala, kaj v taki situaciji.
Si pomislila, da bi ga poklicala in vprasala, kako se zdaj pocuti in ce se razmišlja, da bi to naredil.

Vem, da je tvoj prijatelj … ampak, a bos lahko, v primeru, da to uresnici, lahko zivela z mislijo, da bi lahko preprecila?
…. in kaj v primeru, ce je to izrekel v afektu, to ni resno mislil in je zdaj, ko je svoje breme vrgel nate, ze pomirjen.

Mislim, da je prvi korak da ga vprasas po trenutnem razmisljanju. Potem pa mu lahko tudi poves, da te skrbi, da bo to res naredil in si v dilemi, ce ne bi poiskala pomoc in nasvet (skupa) pri nekom, ki ni custveno vpleten.

Nezavidnljiv tale tvoj polozaj in naredi vse, da dobis vec podatkov in ti ne dela domisljija v prazno.

Bo se kdo kaksno razmisljanje napisal morda se javi tudi kdo, ki ima kaj izkusenj s tem.

I Domišljija je pomembnejša od znanja. Znanje je omejeno, domišljija pa poganja svet. Albert Einstein I Naročilo na ePosvet: https://med.over.net/svetovalec/andreja-verovsek I

Tvoj post je posredovan na policijo.

Tvoj post je posredovan na policijo.
[/quote]ce kaj vem bo dobila odgovor da nimajo pooblastil zataknilo se bo ze pri ugotavljanju identitete pridobivanju ip ja in sodnega naloga e za kaj takega. Kot vem groznja v slo ni kaznivo dejanje in nihce nic ne more, mogoce se motim pa me popravite. Jaz osebno menim da iz tega nic ne bo, napisal bi se kaj pa trenutno nisem anonimen.povem samo se to da sem ze zdabnaj izgubil zaupanje v to drzavo.

ce kaj vem bo dobila odgovor da nimajo pooblastil zataknilo se bo ze pri ugotavljanju identitete pridobivanju ip ja in sodnega naloga e za kaj takega. Kot vem groznja v slo ni kaznivo dejanje in nihce nic ne more, mogoce se motim pa me popravite. Jaz osebno menim da iz tega nic ne bo, napisal bi se kaj pa trenutno nisem anonimen.povem samo se to da sem ze zdabnaj izgubil zaupanje v to drzavo.
[/quote]
Grožnja je kaznivo dejanje, ampak se preganja na predlog, tako da bi morala ta predsednica komisije to izvedeti in prijaviti.

Avtorico naj bolj skrbi:
[attachment=0]Screenshot_20210321_182543_com.android.chrome.jpg[/attachment]

_____________________________________________________________________________________________________________ V hitlerjanskih zadnjih sobah gostiln spet udarjajo drug po drugem, ti majhni rodovi na povodcih...

Senza ima prav, ampak je pripela člen iz starega KZ, tale bo pravi:

Opustitev ovadbe, da se pripravlja kaznivo dejanje

280. člen

(1) Kdor ve, da se pripravlja kaznivo dejanje, za katero je z zakonom predpisana kazen treh ali več let zapora, pa ga v času, ko se je dalo še preprečiti, ne naznani in je bilo dejanje poskušeno ali dokončano, se kaznuje z zaporom do enega leta.

(2) Če je šlo pri dejanju iz prejšnjega odstavka za kaznivo dejanje, za katero je z zakonom predpisana kazen najmanj petnajst let zapora ali dosmrtni zapor, se storilec kaznuje z zaporom do treh let.

(3) Kdor ne naznani, da se pripravlja kaznivo dejanje iz prvega odstavka tega člena, se ne kaznuje, če je storilec zakonec, oseba, s katero živi v zunajzakonski skupnosti ali registrirani istospolni partnerski skupnosti, krvni sorodnik v ravni vrsti, brat ali sestra, posvojitelj ali posvojenec. Če se katera od oseb, navedenih v tem odstavku, ne kaznuje za opustitev ovadbe iz prvega odstavka tega člena, se za opustitev ovadbe ne kaznuje niti njen zakonec ali oseba, s katero živi v zunajzakonski skupnosti niti partner iz registrirane istospolne partnerske skupnosti.

In ga odvrni od tega dejanja, z argumentom, da bi s tem dejanjem najbolj škodoval sebi in krivice, ki so mu bile storjene se ne bi popravile. Povej mu tudi, da je tudi namen, da jo želi ubiti lahko kaznivo dejanje, zato naj takoj preneha tuhtati o tem, ker lahko tudi tebe potegne v to, ker si vedela za namen in nisi nikogar obvestila. Povej mu tudi, da naj se raje osredotoči na to, da popravi odnos in se na lep način dogovori z njo, da bi lahko dokončal študij in to bi bila še najbolj koristna rešitev problema. Včasih je treba znati odpustiti, ni to kar tako.

Tale njen prvi post ste brisali, kolikor sem jaz videl. Pa je pogumna punca napisala še enega identičnega. Zdaj, ko ste videli da so jo prijavili na policijo, ste očitno ta prvi post takoj vrnili, da ne bi bili udeleženi, da ste brisali sledi ;))
Vsekakor je punca potem, ko smo jo malo ustrašili, povedala, da se je hecala, ampak nekateri so jo isto prijavili, zdaj bo seveda policija preiskala če je res kaj na tem.
Tudi če je povedala, da se heca, bodo pomojem vseeno potipali, ker prav lahko se je ustrašila na koncu da bi izdala kolega/prijatelja in je hitro napisala da gre za štos.
No, če je štos je vse ok, čeprav je zelo nagravžen štos, če je pa res kaj na tem bodo pa tako policisti zadevo razčistili.
Dejstvo je, da je napisana namera za uboj, celo uboj katere osebe in policija si ne bi dopustila, da ne bi razrešila kaj je res na tem. Vsaj jaz tako mislim…
Resnično si želim, da je samo štos, ker tole ni nedolžna zadeva. Če so fantje in dekleta res prijavili, potem sigurno teče preiskava kaj in kako. Ni se s takimi stvarmi za hecat pomojem.

gospod Vagabund Vaga Stručnjaški, prof. dr. vesoljske in mravljične znanosti univerze Ghonisenekam in pogodbeni sodelavec na inštitutu Ropotalne medicine, kjer predava iz predmeta Ghlupi možgani gospodinj diplomiral iz novega človeškega organa Malina Felicus, doktoriral iz nožnih prstov medvedjih šap Specializant oddelka za človeško blato in njegovo možno pretvorbo v plastelin pri mednarodni organizaciji DREKOPEK University


pomagaj mu poiskati drugo šolo, na kateri lahko študij nadaljuje.
Niso vse tako nečloveške.
Ali pomagaj mu doseči, da bo odobritev dobil ?
Zakonodaja, mediji. itd itd

New Report

Close