Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Prikolice na HR

Prikolice na HR

ker sem zadnjič obljubila, da vam povem, kaj in kako smo uredili, torej:
uredilil v enem dnevu s posredovanjem špediterja (dodatnih 500 kun stroškov), in sicer v pon. ( v sobotah in nedeljah ne dela carina), drugače pa delijo številke in v povprečju traja prb 3 dni, da prideš na vrsto…gužva za znoret…za prikolico l. 89 smo plačali 2500 kun carine, ocenjujejo pa vrednost prikolice z evro taxom, kar pomeni za vse prikolice istega letnika ista cena…dokumente smo imeli vse, da se pa uredit baje tud samo s številko šasije prikolice…
lp

Oj! Sem motim, ali je res, da ti vsega tega ni treba urejat, če imaš prikolico registrirano v Sloveniji?

res je…gre za prikolice, ki so stacionirane na HR in za katere morajo lastniki po novem uredit status, primerno HR zakonodaji…
lp

Ni čisto tako. Če je registrirana v SLO, jo moraš pač odpeljati iz Hrvaške. Carina se plača zato, ker je prikolica ves čas tam (za stalno). Mislim, da je lahko prikolica tam neprekinjeno 6 mesecev, pol pa mora iti ven, ali pa se plača carina.
Približno tako je kot pri turistih. Tudi oni so (smo) na Hrvaškem lahko samo 3 oz. 6mesecev neprekinjeno, potem pa je treba ven iz države. Ampak lahko že isti trenutek nazaj. Samo zapustiti jo je treba.

No, saj če jo registriraš v Sloveniji, je logično, da si jo vmes odpeljal iz države. Registracija je tako kot za avto vsako leto.Torej?

New Report

Close