Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek primerjava psov in otrok

primerjava psov in otrok

Hja, danes na to temo…ene pišete, če bom rekla, da je enako neodgovorno imet 4 pse kot 4 otroke..Odvisno..Ja, meni se zdi da tudi starši, ki imajo 4 otroke, ki jih recimo ne morejo vzdrževat so neodgovorni, še niso slišali za kontracepcijo.
Pa resno nehajte primerjat vzgojo psov in otrok, pišuka, otrok je ja razumno bitje, mu lahko z govorom kaj dopoveš, psu pač ne na isti način al kaj?* Pes verjetno razume ton tvojega glasu in določene ukaze, ne pa kaj mu govoriš..
Ni važno, samo tako kot je ena napisala, če otroci ne kakajo naokoli, naj tudi psi ne, oziroma čistite za njimi, pasjeljubci, pol se pa spotikajte ob vzgojo otrok..
In še enkrat: ženska je motena, če že 2 psov ni obvladala in imela težave z njimi, pol pa še 2 dodatno, to ni keks!! Ne bi se smelo dovolit, da ima vsak kar poljubno število živali, ki jih ne zmore nadzirat in skrbet zanje, tko kot MM…

In kakšen kriterij bi postavili za ”pravo” število živali? In upam si trditi, da psa še nikoli niste imeli oz. če ste ga imeli niste bili tako odgovorni in šli z njim v pasjo šolo. Tam bi vas veliko naučili o vzoji in inteligenci psa in ne bi trosili tako nesmiselnih pripomb vse naokoli. Ženska res ni bila odgovorna, ni pa edina na tem svetu takšna!

Meni se pa zdi, da je veliko psov bolj razumnih od vsaj tretjine ljudi, ki piše sem gor.
V bistvu je tudi kaktus na moji okenski polici bolj razumen.

ja,itak, ve ste vse pametne…

Si se našla med tisto tretjino, a ne? 🙂

jaz pa rečem, da če psi lahko povsod lulajo, lahko tudi moji otroci (če je sila seveda)….

Tuki ena, si mi brala misli ? :o)))

Always look on the bright side of life!!!

Se strinjam s tuki eno…. 🙂

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Tuki ena, se popolnoma strinjam s teboj!!

LP

Jap, tuki ena, bo nekaj na tem. Na žalost!

Psov je mnogo preveč, otrok pa mnogo premalo.

Tuki ena BRAVO!!!!

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

Haha, Klea, očitno si sprovocirana od mojega pisanja tam spodaj. Še enkrat ponavljam, ne gre za primerjanje psov in otrok, ampak za primerjavo med vzgojo psa in vzgojo otroka. da ne bo več dvomov:

1. Tako psa kot otroka moraš navaditi, da nista onadva gospodarja v družini in ne vodita “družinske politike” onadva.

2. Niti psu niti otroku ne smeš dovoliti, da te izsiljujeta s svojim nesprejemljivim vedenjem.

3. Obema moraš postaviti točno določene omejitve, kjer moraš biti dosleden.

4. Oba je potrebno ignorirati, ko se nesprejemljivo obnašata (otrok:cepetanje, jok, metanje po tleh; pes: moledovanje, vlečenje za rokav, cviljenje, lajež).

5. Ne pri enem ne pri drugem samo dopovedovanje in pogovor brez delovanja ne vžgeta. Morata občutiti posledice svojih nesprejemljivih dejanj. Če otrok grize, brca, tepe, poriva, ne bo pomagalo, če mu samo rečemo, da to ni lepo, moramo ga fizično odstraniti iz družbe, stran od otrok, ki jih je tepel in mu ne dovoliti druženja z njimi vsaj nekaj časa. Če pes cuka za rokav, grizlja za roko ipd. ne bo dovolj, da mu blago prigovarjamo ali ostro kregamo, potrebna bo nekaj minutna odstranitev od drugih in ignoriranje ob vsakem takem početju.

Še veliko bi lahko naštevala, ampak upam, da ste dojeli poanto. Gospodar in tisti, ki odloča, kaj in kako v družini bo, smo starši. Otrok/pes se mora tega zavedati. Da pa je za nekatere tako poniževalno, če kdo primerja vzgojo otroka z vzgojo psa, je pa zato, ker ste pač prepričane, da je pes butasto, nedojemljivo bitje, ki povzroča samo težave.

Tvoja primerjava ljudi in psov je zame žaljiva.

Jaz pa v jok pa na drevo.

Saj že vemo Elaine, da nisi ravno ljubitelj psov, ja.

Zame tudi. Za ljudi!

Za tisto tretjino seveda.

Se popravljam. Žaljiva za pse sem mislila – če jih primerjaš s tisto tretjino.

Izgleda, da se delimo na pasjeljubce in človekoljube – po pisanju mnogih pasjeljubcev imam občutek, da so pravi ljudomrzniki.

Egoisti, ki svojemu psu dovolijo vse na račun okolice. Je pač lažje imeti odnos s psom, kot človekom.

Mnogim lastnikom psov gredo, po branju postov, še posebej v nos otroci. Zanimivo.

Torej tisto, kdor ima rad živali, ima tudi ljudi, prav nič ne drži.

Veš DDD včasih so tudi otroci zelo zelo nesramni do živali jih vlečejo za repe, cukajo, se derejo na njih, jih tepejo. To resnično ni prava vzgoja in da nekateri starši to tolerirajo. Ne vem meni se to ne zdi prav.

Prav tako pa zagovarjam, da ogromni težki psi so za tistega, ki ima močan značaj in da se taki psi oddajo ljudem z velikim vrtom in ne v mesta ali v bloke.In da se pse ne privezuje na ketne. Se pa strinjam, da mora biti pes na sprehodu privezan ali se ga tam spusti ,ko lastnik sam ve da ni veliko sprehajalcev.

Ne, čisto narobe razumeš. Otroci so sami po sebi razumna bitja, a žal tega ni mogoče reči za številne starše. Tako kot to velja za nekatere lastnike psov.

Očitno slabo bereš ali pa preveč posplošuješ …

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

primerjava otrok s psi, ta je pa dobra 🙂

ženske s tako miselnostjo, so sigurno ponosne, če se jih primerja s kokljami ali s kokošmi po domače :)))

Saj nekatere se lahko primerja s kokošmi. Tvoj post je živi dokaz, hehe.

Ravno tako kot kure, se nekatere ženske šopirijo in kokodajsajo brez premisleka in ne da bi sploh razumele, za kaj gre. Izvrstna primerjava, janezek.

New Report

Close