Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek PRIMOŽ – forum "spolna zloraba"

PRIMOŽ – forum "spolna zloraba"

Zdravo,

rada bi samo vprašala, kako je zdaj s forumom spolna zloraba? Nekaj sem tu zasledila, da gospa Bašič več ne odgovarja, je to res? Na forumu s.z. so odgovori iz 1.3., če se ne motim. Res več ne odgovarja? Rada bi jo nekaj vprašala oz. prosila za mnenje.

Hvala!

Primož

imam eno vprašanje zate in sicer ali si, ko si se na začetku, ko si ustanovil omenjeni forum in poprosil ga.Bašičevo za sodelovanje, zavedal odgovornosti do tistih, ki tak forum potrebujejo ZASE OSEBNO (ti ga pa tudi EDINI ZARES potrebujejo!!!!!!!!!!!!!).

Tvoja naloga bi bila, da ostane ga.Bašičeva na voljo IZKLJUČNO prvim, ne pa da ji energijo požrejo ta drugi. Tem drugim je zdaj vseeno, če ne odgovarja več. Oni tako in tako tega niso ZASE OSEBNO POTREBOVALI.

Zanje je bil to le še en forum za brezvestno nakladanje, kjer pa so s svojimi mnenji le še dodatno zbijali pogum in – že tako zbito – zaupanje vase ta prvim.

In ti si to omogočil s tem, ker se z go.Bašičevo nisi USTREZNO DOGOVORIL, da lahko objavlja IZKLJUČNO vprašanja od ta prvih. S tem si storil več škode kot koristi. .

Ta prvi smo jezni. In to upravičeno!

Ne verjamem, da je toliko spolnih zlorab. Mogoče je res tu in tam kakšno posilstvo, v glavnem pa gre v večini primerov vsaj malo za samopomoč, v strahu, da se ne bi potencialni zlorabnež prehitro umaknil.

Takole bom rekel.

Z ga. Bašič sva se zelo lepo razumela in se še vedno. Ko sem jo poprosil za odgovarjanje, je bila zelo pripravljena priskočiti na pomoč. Glede na to, da je že upokojena, je najbolj pohvalno tudi to, da se je spoprijela z internetom in računalnikom. Včasih ji je tudi to delalo probleme, vendar smo kmalu rešili. Bistvo samega foruma je bilo to, da smo dejansko skrbeli za anonimnost, tako kot na vseh forumih, vendar je bilo tukaj še bolj pomembno, da to res drži. Saj so bile nekatere izpovedi prvič v življenju posameznika-ce, povedane, napisane. nekaterim je vsaj malo olajšalo dušo. In ko se je to zgodilo smo bili srečni in zelo veseli, da smo lahko pomagali.

No in forum se je razvil še naprej. Res pa, da so vmes tudi provokacije, in kontra mnenja. Nikoli ne bom trdil, da res, vendar moramo vedeti, da se je s sodelovanjem v forumu ga. Bašič izpostavila še bolj, če gledamo na to kot eno bolj perečih tematik. Zaradi tega je imela veliko pohval, iskali so jo novinarji in zaradi tega je šla marsikomu še bolj v nos.
Tu pa zopet slovenski nacionalni šport-foušija.

Ga. Bašič se je zavzemala za pravico posiljenih, spolno nadlegovanih. Mik, je rekel: da sploh ni toliko posiljstev.

Če je samo eno, je preveč! In ravno tej osebi je njen trud namenjen. Lahko bi tudi rekli: potrebno je odpustiti????? Pot do tega je dolga in za marsikoga nikoli končana. četudi se vmes najdejo nekateri, ki so bili oškodovani, to ni namen in delo ga. Bašičeve, da opravičuje vse ostale.

Ko sem se z njo pogovarjal, sem se strinjal z nečem: Ko se odločiš, da pomagaš posiljenim, ne smeš imeti sočutja do drugih, zato moraš 110{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} verjeti in delati samo za njih. Če delaš nasprotno in dvomiš: Kako se bodo počutili tisti in ti zaupali, ki pri tebi iščejo pomoč? Za ostale je potem potreben drug organ, ki bi se ukvarjal z drugo stranjo problemov. Ne pa, da se dajejo vsi v isti koš in za vse skrbi ga. Bašič.

Forum je bil namenjen spolnim zlorabam in ne reševanju drugih problemov. Če bi k meni prišla še druga stran, se mi predstavila in povedala kaj in kako. Bi verjetno tudi njim odprli forum. Vendar je imela prav, ko je nakatere brisala. Zakaj? Druga stran je bila vedno anonimna ona ne: pa če tudi bi se podpisala, še vedno je forum namenjen spolnim zlorabam in nasiljen in ne drugače.

Zakaj se je odločila, da preneha? Še vedno ima društvo, še vedno se borijo za svoj namen in te podatke lahko dobite.
Imela pa je vse preveč tudi problemov, ki jih vi ne vidite. Že tako je trn v peti, tudi višjim organom, kot pa samo zločincem, poleg tega je še kriminalistka in ve kako sistem deluje. Še predobro, to pa je za nekatere zelo slabo. Saj se spozna na pravni sistem kaznovanja in reševanja problemov.
Ko pa imaš društvo in se želiš preživeti moraš kaj tudi plačati. In kaj se zgodi, če padeš na večini razpisov, češ da ne izpolnjuješ pogojev??????

delovanje je ogroženo, tukaj pa je imela samo še več dela in več stroškov. Ko bi jim lahko pomagal bi jim in če se bo pri nas stanje podpore izboljšalo, bom zagotovo obiskal njihovo društvo in jim ponudil pomoč, seveda se ve kakšno. Takrat upam, se bova zopet našla in odprla forum, do takrat pa imajo vsi možnost prebirati kar je bilo napisano.

razmišljam, da bi določene teme tudi pobrisal in to z razlogi, ki sem jih naštel. Nisem pa rekel, da ne bi odprl dodatnega foruma za ostale.

Ko jaz pogledam problem ene izmed teh oseb, ki so bile izrabljene, pomislim: lahko bi se zgodilo tudi nam. A moram biti sedaj vesel ker sem moški?

kaj pa tisti, ki imamo otroke in po kakšni verjetnosti še hčerke. Boste izbirali sredstva za dosego njohih pravic, če bi bile kršene?????

Primož

Ga. Katji Bašič vsa zahvala za dosedanjo pomoč in če bo življenje dopuščalo verjame, da še pride v sodelovanje.

Mik,

tvoja pripomba je tako bedasta, da bolj ne bi mogla biti!!! Kako si drzneš kaj takega izustiti – ah, saj ni toliko zlorab! Očitno se ti sanja ne o tem! Kot če bi rekel: ah, saj ni toliko prometnih prekrškov! – no, pa o spolnih zlorabah kaj takega ne moreš izustiti!!
In tudi če gre samo za strah – PA KAJ!!! Nobenemu ne želim, da bi kdajkoli doživel strah pred spolno zlorabo, kaj šele kakršnokoli obliko spolne zlorabe kot take!!
In kaj naj bi to sploh pomenilo: strah, da se ne bi POTENCIALNI zlorabnež prehitro umaknil?!! Kakšen “potencialni” zlorabnež?! In kam naj bi se umaknil?!
To je zgolj retorično vprašanje, da ne boš mislil, da te dejansko sprašujem za obrazložitev, ker tvojih postov itak sploh odpirati več ne mislim.

Kaj ti veš o zlorabah! Očitno nič! Spet eden “filozof”, ki ima “jasen vpogled v zadevo” in seveda ljudje pretiravajo, kaj pa je to takega, če te sosed “malo lepše pogleda” ali pa te ima “očka preveč rad”, a ne?!
“Tu in tam kakšno posilstvo” – človek ne more verjeti, da lahko kdo kaj takega sploh izjavi!!!! Ah, tu in tam se malo zmotimo, a ne, pa nas malce zanese, a ne, ah, saj se vse pozabi, a ne?!

Kar slabo mi postane, ko kaj takega vidim. Zato pa tudi več sploh ne mislim gledat.

Primož, hvala za obrazložitev. Razumem gospo Bašič. V upanju, da bo morda forum kdaj spet aktiven, te lepo pozdravljam.

Primož

te citiram iz zgornjega posta: “razmišljam, da bi določene teme tudi pobrisal in to z razlogi, ki sem jih naštel.” Bravo!
Prosim te, res stori to (in ne samo razmišljati o tem, ampak jih zbriši zares), ker ti bodo potem hvaležni vsi, ki tam ne bodo iskali “FILOZOFIRANJA”, ampak bodo šli prebirat stare poste zaradi pojasnitve svoje osebne izkušnje!

Povsem se strinjam s Primožem, da je že eno posilstvo preveč. Vendar pa me moti potenciranje. Sam nisem nikoli nobene posilil. Imam kar nekaj prijateljev in znancev, ki niso nobene posilili. Imam kar nekaj prijateljic in znank, ki niso bile nikoli posiljeno. In imam bedast občutek, da nekateri preveč gledajo Jerryja Springerja in berejo Slovenske novice ali kakšne podobne čvek časopise in revije. Sicer pa: forum je anonimen. Javite se moški, ki ste posilili kakšno žensko, pa bomo videli koliko je na tem resnice.

Pa še ena bedasta kost za glodanje.
Potenciranje smrtnosti v prometnih nesrečah, (čeprav se strinjam, da je žrtev mnogo preveč), medtem ko se nihče ne zmeni za skoraj trikrat večje število samomorov. In tu je moških veliko več kot žensk. Pa ne, da je tudi med temi moškimi kakšna žrtev posilstva. Verbalnega. Žensk nad moškim. Kar nekaj primerov poznam, sedaj pa jim na grob hinavsko nosijo ogromne šope rož.

Tadeje pa prav gotovo ne bo nihče posilil dvakrat.

Sedaj pa mečite kamenje.

Pa lep vikend želim vsem skupaj. Tudi Tadeji.

Še enkrat bom rekel.

Ne govorimo o jabukah in hruškah, temveč o posilstvih. Tippično slovensko, da se moramo takoj obmetavati z argumenti. Prometne nesreče, samomori…..

Govorimo o spolnem nasilju, prometne nesreče so in bodo, zakrivimo jih sami ali drugi, samomori tudi so in bodo, naredimo jih sami, pa čeprav je nekdo razlog za to.

Govora je o forumu spolno nasilje in tega se probajmo držati. Mik, to pa nikakor ni Jery springer ali Slovenske novice. Dejstvo je to, da se pri nas to dogaja kakor tudi drugod po svetu. In če mene vprašate, mi je vseeno koliko je posiljenih, še eno posilstvo je preveč.
Kdor ne zmore toliko življenja, da si najde žensko za sex naj jo plača, če nima denarja naj pride k meni mu jo bom plačal, samo če se s tem izogne posilstvu. Posilstvo ni nekaj normalnega, je bolezen. in nekateri mislijo, da to potrebujejo in vsak dan sanjajo o tem. Če nekdo noče, noče!!! Zakaj ga v to prisiliti na tak način. Kaj manjka tej osebi, da se mora zadovoljiti na tak način?????????

Mnogo vprašajev!!

To se lahko vprašamo samo, če zamenjamo vloge. Potem bodo tudi odgovori.
Če bi kdo rad razpravljal o tem, bomo za to poskrbeli z novim forumom, če nekdo išče pomoč, naj jo išče tam. Ampak poudarjam, tam iščejo pomoč, ki so bili zlorabljeni, spolno. Drugo pomoč moramo iskati na drugem forumu, samo potrebujem strokovnjaka, ki bo za tem stal in pomagal ostalim, tako kot ga. Bašič pomaga njim.

Vedno se zmenimo za tisto področje v katero smo sami udeleženi, vendar je interpretacij preveč, da bi razumno razsodili. šele ko nekaj izgubimo ugotovimo kaj smo imeli. Takšne so prav vse zgodbe, kdo je kriv in kdo ne, pa je po koncu izgubljene tekme že vseeno. V našem primeru iščemo pomoč.

Primož

primož, mene pa zanima, kaj bo zdaj s forumom? bo izbrisan? bi lahko mogoče še dalje deloval kot moderiran forum za nas, ki ga potrebujemo, ki smo tam našli en košček virtualnega sveta zase…?

izgleda, da naša mičkena slovenija še vedno ni pripravljena na izpovedi takšnih in drugačnih žrtev! res škoda!

lp

Primož!

Hvala ti, ker si v “forumu_spolna_zloraba_otrok” res zbrisal niti, ki ne sodijo tja.

Prošnja. Spregledal si le ene dve, se mi zdi, in prosim zbriši še te dve:

–> post od Majde S., ki se pritožuje, da je njenega moža tuja turistka na plaži imela napačno za storilca, ker naj bi po turistkinem mnenju med igro otipaval mladoletnico (to bi sodilo v forum za pomoč morebitno napačno obtoženim STORILCEM, ne v forum_spolna_zloraba_otrok, ki je namenjen nekdanjim ŽRTVAM), t.j. post z naslovom: “NAŠA IZKUŠNJA” — MAJDA S. — (20-01-03, 11:50)

–> drugi se tudi ukvarja s storilci (ki naj imajo kje drugje svoj forum), t.j. post “ZDRAVLJENJE STORILCEV” — VETERANKA — (01-08-02; 11:19)

–> pa spodaj navedeni post tudi nima zveze z izkušnjami žrtev, saj le Megaboy ZBIJA SAMOZAVEST in VZBUJA PRI ŽRTVAH STRAH ALI NAJ PRIJAVIJO STORILCA ALI NAJ GA NE PRIJAVIJO, saj jih po njegovem mnenju motivira le sla po maščevanju, nima pa sam nobene izkušnje biti žrtev, ko razpravlja o tem, ali “strožje kazni bi (ali ne bi) zmanšale pogostnost teh kaznivih dejanj” in bi ga bilo pravilno izbrisati iz foruma_spolne_zlorabe_otrok; t.j. celotno nit (dalje od 17-07-02; 02:36): PREDLOG SPREMEMBE KAZEN.ZAKONIKA -Megaboy in ostali.

Lep pozdrav

How sick! Jaz pa za spremembo od tebe poznam posiljene ženske, zlorabljene otroke in posiljevalce. Pa tudi ne spadam med ljubitelje oddaj, ki si jih naštel. Ne bom vrgla kamna vate. Mi gre pa na bruh pri tvoji logiki.

Jane,

forum bo ostal za vse ostale, ki bi iskali kakršnokoli pomoč iz prejšnjih vprašanj. ko pa bo mogoče, se bo nam pridružič še strokovnjak, do takrat ga bom nadzoroval sam.

primož

Malo izobraževanja za Mika in vse, ki mešajo spolni napad na odraslo osebo in spolno_zlorabo_otrok.

Statistika dokazuje, da so zlorabljeni tudi dečki, ne le deklice.

Po statistikah, ki veljajo v zahodnih državah (drugje pa najbrž ni nič boljše, kvečjemu slabše), je med otroki (do njihove starosti osemnajstih let) doživela neko vrsto spolne zlorabe (t.j. je doživela, da je bila bodisi kljub_nelagodju_in_proti_njeni_volji_opazovana_med_slačenjem_s_pogledom_ki_daje_vedeti_da_so_potrebe_odraslega_pomembnejše_od_potreb_otrok, bodisi kljub_nelagodju_bila_dotikana_po_telesu, bodisi bila_deležna_spolno_obarvanih_pripomb_glede_svojega_telesa, bodisi kljub_nelagodju_in_proti_njeni_volji_bila_udeležena_pri_spolnih_aktivnostih) ena med tremi deklicami.
Kaj pa fantki? Eden med sedmimi. Po statistikah je torej eden izmed sedmih dečkov oz. moških v otroštvu bil žrtev ene izmed oblik spolne_zlorabe_otrok.

Se spomnite svojega razreda iz osnovne ali srednje šole, če ste že starejši?

Glede na statistike je tretjina vaših sošolk bila žrtev bodisi milejše ali bolj travmatične oblike spolne zlorabe. In sedmina vaših sošolcev je preživela bodisi milejšo ali bolj travmatično obliko spolne zlorabe. Med njimi ste mogoče tudi vi. Zloraba_v_otroštvu ima – posebej kadar je storilec oseba, ki ji je otrok zaupal kot nekomu, ki naj bi skrbel za otrokove potrebe in ne za svoje (starš, prijatelj staršev, sorodnik, varuh/ška, vzgojitelj, učitelj, ravnatelj, duhovnik, policist ipd.) – posledice v:
– nisi vreden prave skrbi kogarkoli;
– v občutku, da si ničvreden;
– zmanjšanem zaupanju vase in v svet;
– v občutku globoke izoliranosti,
da nikomur in nobeni skupini zares ne pripadaš,
– ker nisi vreden, da bi koga skrbelo zate;
– v občutku, da tvoja čustva niso vredna,
da bi jih kdorkoli upošteval,
– vključno s spolnimi občutki;
– večnemu podtalnemu strahu pred tem, da
se temu ne moreš izogniti;
– sovraštvu do svojega spola in do spola storilca/ke;
– stalnem_notranjem_begu od svojega telesa, ki lahko kadarkoli znova “omogoča” morebitnim storilcem njihove aktivnosti;
– preziru do samega sebe;
– omalovaževanju vseh svojih dosežkov samo zato, ker te ne rešujejo pred zgornjimi točkami;
– odsotnost ljubezni do sebe;
– odsotnost kakršnihkoli občutkov (t.j. občutek, da si mrtev_od_znotraj in da na zunaj deluje v življenju
le še intelekt) v sebi;
– odsotnost občutka, da tvoje življenjske vloge (ti kot učenec v šoli, ti kot športnik, ti kot prebivalec v domačem stanovanju, ti na dvorišču, ti kot hči ali sin, ti kot brat ali sestra, ti kot kakrkoli že…) pripadajo eni in isti osebi;
– odsotnost občutka, da imaš potrebe kot oseba zase, ne le kot posamezna vloga za druge v kateri trenutno si;

Prošnja si napisala:
>”saj le Megaboy ZBIJA SAMOZAVEST in VZBUJA PRI ŽRTVAH STRAH ALI NAJ PRIJAVIJO STORILCA ALI NAJ GA NE PRIJAVIJO, saj jih po njegovem mnenju motivira le sla po maščevanju, nima pa sam nobene izkušnje biti žrtev, ko razpravlja o tem, ali “strožje kazni bi (ali ne bi) zmanšale pogostnost teh kaznivih dejanj” in bi ga bilo pravilno izbrisati iz foruma_spolne_zlorabe_otrok; “

New Report

Close