Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Prioriteta

Prioriteta

Ze stara zgodba, a vendar aktualna venomer:

ZGODBA S POANTO

Profesor filozofije je stal pred razredom. Pred seboj je imel nekaj stvari. Ko se je pouk zacel, je brez besed vzel velik prazen kozarec od majoneze. Napolnil ga je z vecjimi kamni premera priblizno 5 cm. Vprasal je studente, ali je kozarec poln. Strinjali so se. Profesor je vzel posodo z manjsimi kamencki in jo zvrnil v kozarec. Na rahlo ga je pretresel. Kamencki so se seveda skotalili v prazne prostore med kamni, ki so ze bili v kozarcu. Potem je ponovno vprasal studente, ali je kozarec poln. Zasmejali so se in se strinjali. Profesor je z mize pobral skatlo z drobnim peskom in ga stresel v kozarec.Seveda je pesek zapolnil vse prostorcke, ki so se bili na voljo.”Zdaj,” je rekel profesor: “Zelim, da spoznate, da je to vase zivljenje.

Veliki kamni so pomembne stvari – vasa druzina, vas partner, vase zdravje, vasi otroci,vasi prijatelji – stvari, ki ostanejo, tudi ce je vse drugo izgubljeno, vase zivljenjeje se vedno polno.

Manjsi kamencki so druge stvari, ki stejejo,kot vasa sluzba, vasa hisa, vas avto .

Pesek je vse ostalo, manjse stvari.

Ce daste v kozarec najprej pesek,potem v njem ni prostora za manjse in vecje kamne.Isto velja za vase zivljenje. Ce porabite ves svoj cas in energijo za majhne stvari, nikoli ne boste imeli prostora za stvari, ki so za vas resnicno pomembne. Bodite pozorni na stvari, ki so odlocujoce za vaso sreco. Igrajte se s svojimi otroci. Vzemite si cas in pojdite na zdravniski pregled. Peljite partnerja na ples. Poveselilte se s prijatelji.Vedno bo se dovolj casa za delo, ciscenje hise.Najprej poskrbite za kamne – za stvari, ki resnicno stejejo!!!Postavite si prioritete!!! Vse ostalo je samo pesek!!! “Toda potem … Nek student je vzel kozarec, za katerega so se ze prej studenje in profesor strinjali, da je poln, in zlil vanj kozarec piva. Pivo je zapolnilo se vse ostale prostorcke in resnicno napolnilo kozarec.

Nauk te zgodbe je: vseeno kako polno je vase zivljenje, vedno je prostora se za kozarec piva.

Beckyyyyyyyyyyyyyyy!
jest mam rada filozofe – pa zmeri prostor za kamne!!

pr men je pa zmeri plac za še en pir :))))))))

…..s filozofom na pir … pa munjen ko grom :):))

Munjen filozof in zbunjen zajček :))

New Report

Close