Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek pritlične hiše in – plazilci ?!?

pritlične hiše in – plazilci ?!?

Prejšnji mesec je znancem, ki imajo spalnico v pritličju, prilezla kača v spalnico skozi odprta balkonska vrata! Seveda pa imajo balkonska vrata tudi v kuhinji, dnevni sobi in v otroški sobi. Okrog pa krasna trata. Baje so takoj namontirali še vrata z mrežo, povsod. Stalno zaprtih vrat pa seveda ne moreš imeti, zato taka rešitev.
Da ti kača prileze v stanovanje, brrrr!
Še najbolj pametna je bila generacija naših staršev, ki so zidali enonadstropne hiše in v prvem nadstropju tudi bivali. Bolj varno je.
Kaj menite? Tudi vi poznate kakšen tak primer?
Lep dan!

Ne vem, kakšna kača je bila, ampak če je bila belouška ali slepič, je manj nevarna od komarja. Mene bolj moti razna leteča golazen, zato tudi mi pridno montiramo mreže.
Aja, če kača pride v prtličje, ne vem kje je ovira, da ne bi prišla tudi v prvo nadstropje.

Vem pa, da imajo sosedje težave z glodalci.

KaLa, kača je prilezla s trate naravnost skozi balkonska vrata v sobo.
Enonadstropne hiše pa imajo običajno v pritličju pomožne prostore. Tam so okna. Torej mora kaša priplezati 1,5 m višine in potem v prostor. Dvomim, da bi potem še iskala stopnišče in priplezala v 1. nadstropje. Saj ne rečem, da ni možno, ampak bi se morala fajn pomatrati, medtem, ko je v primeru znancev samo nadaljevala pot s trate.

Neža, kače kar lepo plezajo.

Ej Neža, a ne veš, da kače splezajo do 10m na drevesa in hiše???

No, slepič bolj težko po hiši pleza, slepec bi pa teoretično lahko, ja. :))

No, jaz sem v 2.nadstropju in imam v stanovanju 2 kači.

Verjeli ali ne v 2. nadstropju bloka smo dobili nepovabljenega gosta – miš. Kako je prišla k nam ne vem, vem pa, da me je imel mož poln kufer :-))))), ker sem hotela, da jo spravi ven.
Sem pač ena tistih, ki se miši boji :-(((

:))

Nežžžžžžžžžžaaaaaaa- ravno zdaj, ko si ogledujem hiše.Grrr

Že 20 let živim v pritličju (z atrijem) in smo do sedaj imeli le enkrat eno nepovabljeno gostjo – malo miško.

Tudi jaz imam prijatelja, ki mu je pred kakim mesecem v stanovanje z atrijem prišla meter dolga kača. Nato so jo spravili nekako ven, potem pa se je odplazila neznano kam, preden so jo pokončali, tako da so zdaj še bolj na trnih, ker v bistvu ne vedo, kje je. Mogoče jih kje v kakšnem grmu v atriju čaka…

Slepec in belouška morda res nista nevarna, ampak že samo dejstvo, da bi ju zagledala v stanovanju, bi me verjetno za nekaj minut spravilo v šok…

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Kače so pri nas ogrožene in zaščitene, zato Tina, edino pravilno, da je niso pokončali. Poleg tega pri nas ne živijo kače, ki bi te s pikom lahko ugonibile, mogoče le po spletu zelo nesrečnih okoliščin. Velike kače so pa v glavnem belouške in goži, ki sploh ne pičijo, ampak svojo žrtev zadušijo. Teh je tudi največ v bližini čl. bivališč, medtem ko so gadi in modrasi bolj v divjini in ne hodijo po obiskih.
Saj bi mene prvi hip tudi stisnilo, ampak tudi na te stvari je treba gledati z glavo, pa je.
Se strinjam, da se je pri nas bolj bati komarjev in klopov kot kač.

Taka panika zaradi ene kače? Idioti!!!! Meni je se je dobesedno zvrtelo ko sem to bral! Določeno spoštovanje do kač je ok, strah pa je povsem odveč!!!! imam slabše izkušnje z domačimi mačkami kot pa z divjimi kačami!!! Raje se malo pomirite in spoznajte te živali, pa bote vidli da so povsem nenevarne če jih ne ogrožate! Pa mimogrede, slepci NISO kače ampak so breznogi kuščarji!!! To je osnovnošolsko!

New Report

Close