Prizadevanje enega partnerja za osebno rast
Pametnejša, 19.10.2022 ob 18:40
“Partenr se sprosca s tekom, jaz s kavo. Medtem, ko on tece, jaz pijem kavo. Kaj tu ni jasno?”
Če gresta skupaj na tek, pa bi en mal drugače, za enih pet minut, se zaplete. Če teče proti domu in itd…., pa te pusti samo, so stvari drugačne, pri 20-tih sigurno so, naprej pa odvisno.
Vprasanje je, ce ti s tem pametovanjem sploh samo ves, kaj si hotelo povedat?
vprasanje je, 19.10.2022 ob 20:58
Vprasanje je, ce ti s tem pametovanjem sploh samo ves, kaj si hotelo povedat?
Hotela je reči, mislim da tako, da je lahko že ena kava problem za samovšečneža, ki misli samo na sebe. Od takega je treba pobegniti, ne pa se iti osebne rasti, jp, “osebna rast” ima tendenco po hitrih odzivih, vendar ne za jutjuberje, ki od tega živijo ali prosijo za kavo.
Razumejo pametnejši, 19.10.2022 ob 21:48
Hotela je reči, mislim da tako, da je lahko že ena kava problem za samovšečneža, ki misli samo na sebe. Od takega je treba pobegniti, ne pa se iti osebne rasti, jp, “osebna rast” ima tendenco po hitrih odzivih, vendar ne za jutjuberje, ki od tega živijo ali prosijo za kavo.
No, napisala je en nesmiselen zmazek in zdaj vsi lahko ugibamo, kaj je pesnik zelel povedat…
Nekdo, ki je duhovno zrel, ve, da vsak od nas potrebuje svoj nacin sproscanja, nekdo s kavo, drugi s tekom in da s tem ni nic narobe.
Enaka stvar, partnerja prideta domov iz sluzbe, treba je opraviti gospodinjaska dela. En bi takoj, da se cimprej resi, drugi bi se po sluzbi malo spocil in potem uredil, kar je treba. Je to problem? Ni. Pac prvi naredi nekaj takoj, ostalo pa drugi, ko si spocije.
Duhovno zreli ljudje sprejemajo drugacnost.
vprasanje je, 19.10.2022 ob 22:01
No, napisala je en nesmiselen zmazek in zdaj vsi lahko ugibamo, kaj je pesnik zelel povedat…
Nekdo, ki je duhovno zrel, ve, da vsak od nas potrebuje svoj nacin sproscanja, nekdo s kavo, drugi s tekom in da s tem ni nic narobe.
Enaka stvar, partnerja prideta domov iz sluzbe, treba je opraviti gospodinjaska dela. En bi takoj, da se cimprej resi, drugi bi se po sluzbi malo spocil in potem uredil, kar je treba. Je to problem? Ni. Pac prvi naredi nekaj takoj, ostalo pa drugi, ko si spocije.
Duhovno zreli ljudje sprejemajo drugacnost.
Ženske jih popedinate, porihtate, lahk je to večja familija, potem greste pa na nohte in se hvalite z organizacijo,, kok se sami znajdejo, takih je največ.
!No, napisala je en nesmiselen zmazek in zdaj vsi lahko ugibamo, kaj je pesnik zelel povedat…!
Zmazek je, če tako hočeš. Če gresta dva skupaj na tek, je že prav, da se moški malo prilagodi in se ustavi z žensko za pet minut na kavi. Če osebno raste, pa pač vse sprejme. 🙂 Sama jo popije, ker sprejema drugačnost. Še kaj? Če je že to težava, ena bedna kava, zakaj bi se s takim ukvarjala. V prvi sekundi gre.
Ste pa naredili svoj zamazek, ki nima nimč skupnega s prvotno zapisanim. O osebni rasti veste toliko, da je lahko vaša družina res srečna, če jo imate. 🙂
Moje mnenje je, da vama lahko uspe. Namreč, če ti kot oseba delaš na sebi notranje to začneš kazat tudi navzven in posledično vplivaš na odnose in okolico, v tem primeru na partnerja.
Čar duhovne rasti je, da vidiš da vse kar te moti na drugih rešuješ v sebi, ker si ti izvor problema, ki te moti na drugih/parterju. Bolj, ko se boš poglabljala bolj boš dobivala razumevanje do ljudi, razumela boš, da smo vsi na svoji poti in, da nekateri pač niso tam kjer si ti, da tvoj partner ne razmišlja tako kot ti, in to je vredu. Začela boš sprejemat svojega partnerja točno takšnega kot je.
Tako, da rast ene osebe v odnosu definitivno reši odnos. Je pa seveda proces.
vmeglici, 18.10.2022 ob 15:18
Mislite, da to uspe, če si za to prizadeva samo eden? Razmišljam in berem veliko o tem. Koliko mi to uspeva, pa je druga zgodba. Moj partner pa je precej preprost in avtomatski. Imam občutek, da ga to ne zanima ali pa veliko premalo. Kdaj se celo vsemu skupaj samo smeje. Mogoče, če bi bila oba za to in se bolj angažirala, bi nama ene stvari lažje stekle. Tako imam premalo upanja.
Mislite, da mi lahko uspe sami, če delam na tem ali bi moral sodelovati tudi partner, ki ga pa ne morem in niti ne smem siliti, če pač noče? Vaš pogled?
o kakšni osebni rasti govoriš?