Problem s partnerjem. Iščem rešitev.
To je že res. Se pa ljudje spreminjamo, mar ne? Pa ne mislim zdaj ves čas nekje hodit. Pac na vsake toliko, recimo 1x na mesec.
[/quote]
Rešitev?
Svoje izhode predstavi kot svojo odločitev, ne kot vprašanje.
Če bodo padale pripombe, vprašanja, kar povej: “tako sem se odločila”. Če začne traumirat, mu jasno povej, da če ti ne zaupa, ne moreta biti skupaj.
Mene partner, ki mi ne zaupa, ki me SMATRA ZA LAŽNIVKO, ne zanima.
Obtožba da lažem, ne namreč UŽALI in prizadene, ker pač ne lažem in se trudim živeti
pošteno. Kaj šele , da bi morala komu kaj dokazovati in pojasnjevati.
Priznam, da je moja napaka že od začetka veze, da sem tako sama. Sem šla iz slabega razmerja in zelo hitro začela s sedanjim partnerje. On me je tolažil, mi pomagal. Preselila sem se v drug kraj,kjer nisem nikogar poznala in seveda sem bila le s sedanjim partnerjem. Njemu to paše. Vsaki spremembi se upira.
[/quote]
Vajin odnos temelji na posestnistvu in ne na ljubezni zato ti on omejuje stike z drugimi. To vodi v popolno izolacijo v imenu “ljubezni”
Tole je vse res. Rabim nekoga, si ne predstavljam biti sama. Najbrž bi prezivela tudi sama, ampak me je trenutno tega strah.
Kaj pomeni, da smo psihološko poškodovani?
[/quote]
psihološko poškodovani smo ljudje, ki imamo zaradi vzgoje nezdrave vzorce obnašanja, navezovanja na druge ljudi, anksiozno depresivne motnje, slabe predstave o sebi…..
in potem si najdemo takega, ki podzavestno igra na iste strune. ti rabiš “zaščitnika”
problem pa nastane, ko se v razmerju začneš počutit dovolj varno in zaščite več ne rabiš in te začne dušit. in nekdo, ki funkcionira kot zaščitnik, ki aktivno išče nekoga, da ga bo lahko ščitil, to razume kot hudo prevaro, ker razume, da bo naslednji korak, da si boš našla novega.
Rešitev?
Če bodo padale pripombe, vprašanja, kar povej: “tako sem se odločila”. Če začne traumirat, mu jasno povej, da če ti ne zaupa, ne moreta biti skupaj.
Obtožba da lažem, ne namreč UŽALI in prizadene, ker pač ne lažem in se trudim živeti
[/quote] Hvala za tole. Bom probala spravit v prakso. Po navadi začne s takimi, a zdaj bomo pa vsak po svoje hodili itd. Ampak ja. Ne smem več dopuščat manipulacij. Če sprejme ok, če pa ne, pa tudi ok. Sploh, ker mu ne želim nič slabega.
psihološko poškodovani smo ljudje, ki imamo zaradi vzgoje nezdrave vzorce obnašanja, navezovanja na druge ljudi, anksiozno depresivne motnje, slabe predstave o sebi…..
in potem si najdemo takega, ki podzavestno igra na iste strune. ti rabiš “zaščitnika”
problem pa nastane, ko se v razmerju začneš počutit dovolj varno in zaščite več ne rabiš in te začne dušit. in nekdo, ki funkcionira kot zaščitnik, ki aktivno išče nekoga, da ga bo lahko ščitil, to razume kot hudo prevaro, ker razume, da bo naslednji korak, da si boš našla novega.
[/quote]
Točno tako, se najdem v zapisu. Manjka mi samozavesti in samozaupanja. Ampak, tezko se bom dokončno pobrala, če bom z njim? Stalne manipulacije, da ostanem žrtev. Od tod tudi njegovi ocitki, da sem se spremenila…. On si zeli, da ostanem nesamozavestna. Čeprav mu nočem nic slabega, tudi ko se pocutim ze bolj samozavestno. Torej je rešitev delo na sebi, ignor manipulacij? Ali se bo sprijaznil, ali pa mi dal konec?
Rešitev?
[/quote]
Igzekli!
…in tisti s slabo samopdobo in večnim strahom je v resnici njen partner.
Sama bo to težko rešila drugače kot z razhodom.
Hvala za tole. Bom probala spravit v prakso. Po navadi začne s takimi, a zdaj bomo pa vsak po svoje hodili itd. Ampak ja. Ne smem več dopuščat manipulacij. Če sprejme ok, če pa ne, pa tudi ok. Sploh, ker mu ne želim nič slabega.
[/quote]
Na pasivno/agresivne pripombe ne reagiraj, skomig rameni, nekaj nevtralnega. In naredi po svoje, brez komentarja. Ravno tako ne reagiraj na kuhanja mule in podobno. Reagiraj samo, če zaostri v konkretne obtožbe tipa “s kom si bila” – no, takrat pa ostro in brez pardona.
(ostro – naj se izjasni, ali ti zaupa ali ne, ali smatra da lažeš, ali ne, KONKRETNO in jasno)
Seveda ne želiš slabega, še več, to je POPOLNOMA NORMALNO obnašanje, celo zelo priporočljivo.
Midva sva tudi precej “prilepljena” drug na drugega, zato se načrtno lotiva česa vsak zase,
ker človek ni polovica celote, ampak je vsak zase celota.
Na pasivno/agresivne pripombe ne reagiraj, skomig rameni, nekaj nevtralnega. In naredi po svoje, brez komentarja. Ravno tako ne reagiraj na kuhanja mule in podobno. Reagiraj samo, če zaostri v konkretne obtožbe tipa “s kom si bila” – no, takrat pa ostro in brez pardona.
(ostro – naj se izjasni, ali ti zaupa ali ne, ali smatra da lažeš, ali ne, KONKRETNO in jasno)
Seveda ne želiš slabega, še več, to je POPOLNOMA NORMALNO obnašanje, celo zelo priporočljivo.
Midva sva tudi precej “prilepljena” drug na drugega, zato se načrtno lotiva česa vsak zase,
ker človek ni polovica celote, ampak je vsak zase celota.
[/quote]
tip je psihič. tako obnašanje je garant za hudo krizo, izzivanje agresije in kaj je še takega.
jaz ji toplo priporočam strokovno terapijo, kjer bo dobila nasvete ljudi, ki so usposobljeni za to, kako ravnati s psihiči.
tip je psihič. tako obnašanje je garant za hudo krizo, izzivanje agresije in kaj je še takega.
jaz ji toplo priporočam strokovno terapijo, kjer bo dobila nasvete ljudi, ki so usposobljeni za to, kako ravnati s psihiči.
[/quote]
No, zaradi kakšne pripombe še ni psihič.
Je pa res, da mu ona še ni postavila meje, ko mu jo bo, se bo pa pokazalo kam pes taco moli.
Je pa res, da mu ona še ni postavila meje, ko mu jo bo, se bo pa pokazalo kam pes taco moli.
[/quote]
[/quote]
Kam jo moli se vidi že sedaj, ti bi to zrihtala na hitro,,ona malo tezje, verjetno bo zgolj razpihala zerjavico…
[/quote]
tip, ki ne prenese, da gre ženska v trgovino brez njega, je sori, psihič. (najprej reče, da nima časa, potem pa le najde čas, ko vidi, da bo šla sama, samo zato, da ne bi šla sama)
tip, ki ne prenese, da gre ženska v trgovino brez njega, je sori, psihič. (najprej reče, da nima časa, potem pa le najde čas, ko vidi, da bo šla sama, samo zato, da ne bi šla sama)
[/quote]
Glej v tem primeru ga je ona vprašala, ali gre z njo, a ne? Očitno, če ji je odgovoril, da nima časa. Moj predlog je samo odhod v štacuno, brez dogovarjanja, pogajanja, razlag.
Prineseš fasungo domov in to je to. Vse ostalo je odločno odveč.
Kam jo moli se vidi že sedaj, ti bi to zrihtala na hitro,,ona malo tezje, verjetno bo zgolj razpihala zerjavico…
[/quote]
Moj predlog je, da ne plešeta okoli vrele kaše, naj se tip izjasni, ali ji zaupa ali ne.
Če ji ne, potem adijo. (kar je bolj verjetno)
Če ji zaupa, nima kaj v luft skakat
Stvari so enostavne, ko stopiš par korakov nazaj in vidiš gozd, namesto dreves.
Glej v tem primeru ga je ona vprašala, ali gre z njo, a ne? Očitno, če ji je odgovoril, da nima časa. Moj predlog je samo odhod v štacuno, brez dogovarjanja, pogajanja, razlag.
Prineseš fasungo domov in to je to. Vse ostalo je odločno odveč.
[/quote]
Saj kdaj grem sama, sicer redko. Ker si vedno najde čas, po hitrem postopku, tudi, če ga prej kao ni imel. Tudi za kam drugam npr sprehod.
Saj kdaj grem sama, sicer redko. Ker si vedno najde čas, po hitrem postopku, tudi, če ga prej kao ni imel. Tudi za kam drugam npr sprehod.
[/quote]
No lej za začetek bi bilo fajn začeti vzpostavljati kakšno socialno mrežo (sosedo, kolegico, znance, žlahta) , počasi, postopoma. Potem imaš pa aktivnosti, na katere greš sama (fitnes, tek, kakšen hobi) in tako. Kot vidim, vse te tvoje “izhode” sporočaš vnaprej? Zakaj?
Pozdraviš na vratih “adijo, pridem takrat pa takrat” in gasa. Kaj se imaš za dogovarjat ?
No lej za začetek bi bilo fajn začeti vzpostavljati kakšno socialno mrežo (sosedo, kolegico, znance, žlahta) , počasi, postopoma. Potem imaš pa aktivnosti, na katere greš sama (fitnes, tek, kakšen hobi) in tako. Kot vidim, vse te tvoje “izhode” sporočaš vnaprej? Zakaj?
Pozdraviš na vratih “adijo, pridem takrat pa takrat” in gasa. Kaj se imaš za dogovarjat ?
[/quote]
Naj proba. Začeli se bo z dramo. Končalo pa s plavim očesom. 100x videno.
Rešitev?
[/quote]
Tako bi morala narediti že na začetku. Sedaj je 8 let prepozno.
Za roge se ga zagrabi, ko je še teliček ali mlad bikec. Ne pa 8 let kasneje…
Sedaj bi morala le še razmišljati, kako se ga najpreprosteje znebiti. :-)))
To dejansko ne drži. Res bi rada rešitev, ustrezno za oba. Mislim, da ima Replika še najboljši nsvet. Pač bo počasi že dojel, da ne padam več na njegove manipulacije in bo morda celo prenehal s tem. Obenem bo videl, da nisem kar šla s prvim, ki sem ga srečala in mogoče bo počasi le dojel, da nimam namena iskati drugih moških.
Lahko nama uspe utrditi vezo in zaupanje, lahko pa pripelje do razhoda. Poskusila bom, vsak si zasluži priložnost. Drugače ni slab človek. Pač ne zna drugače.
Ti pa praviš, kolikor lahko razberem, da je edina rešitev takojšnji odhod stran?
To dejansko ne drži. Res bi rada rešitev, ustrezno za oba. Mislim, da ima Replika še najboljši nsvet. Pač bo počasi že dojel, da ne padam več na njegove manipulacije in bo morda celo prenehal s tem. Obenem bo videl, da nisem kar šla s prvim, ki sem ga srečala in mogoče bo počasi le dojel, da nimam namena iskati drugih moških.
Lahko nama uspe utrditi vezo in zaupanje, lahko pa pripelje do razhoda. Poskusila bom, vsak si zasluži priložnost. Drugače ni slab človek. Pač ne zna drugače.
Ti pa praviš, kolikor lahko razberem, da je edina rešitev takojšnji odhod stran?
[/quote]
Pa poskusi, osem let si poskušala, pa daj še osem in če ne boš ziher pa še osem ane… ob tem pa v drek tlačiš še otroka ki vse to gleda samo zato, ker je tebe strah biti sama.