Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek problem z mehurjem

problem z mehurjem

Pred kakim mesecem sem imela problem z mehurjem in sečili, dobila primotren in je bilo ok.

zdaj pa spet isto: pogosto tišči na vodo, peče… Naročila se bom pri zdravniku, kaj pa do takrat – imate kak domač recept za lajšanje težav?

Pa še nekaj, a se je kateri vnetje tako hitro ponovilo? Madona no, sem pa ja komaj pozdravljena, pa evo spet. :((

pomaga kefir s suhimi brusnicami – preverjeno (sama uporabljam)

Lahko ima izvorna težava ginekološki vzrok (glivice, trichomonas?) in se je preselila na sečne poti. Te si pozdravila, ginekološko obolenje se je pa s primotrenom le pritajilo in zdaj spet izbruhnilo. Na tvojem mestu bi se naročila pri ginekologu, ki s kontrolo vode po krajši poti lahko ozdravi obe težavi.

pij, pij, pij – čim več
v lekarni se dobijo kapsule brusnic in zlate rozge.

aha, na ginekološki vzrok pa nisem pomislila, hvala!

kefir s suhimi brusnicami – kupip vsako posebej in zmešaš žličko brusnic v kefir pa poješ? Bom nabavila, hvala za idejo!

Pozdravljena ladica,

sami se mi je vnetje mehurja pojavilo pojavilo ponovno potreh tednih. Ko sem ponovno obiskala zdravnico, me je napotila v laboratorij v Zdravstveno varstvo, kjer so ugotovili, da je prisotna bakterija, ki mi povzroča vnetje. Tako sem morala pojesti kar 60 antibiotikov, da so uničili bakterijo.

LP

cija, pije pa že zdaj veliko, to ja.

nikapika35, bogica! 60 antibiotikov!?!?!?! marička, jaz samo upam, da ne bom šla po tvoji poti. pazi na svoj mehur! 😉

jaz sem imela zoprne težave z mehurjem in mi je jemanje antibiotikov bilo že strašljivo, zato sem se “preusmerila” v domače zdravilstvo in ta recept s kefirjem in brusnicami preizkusila in mi je pomagalo (kefir zmešam s suhimi brusnicami 3x na dan, včasih pojem samo to za jutranji obrok)

hvala za obrazložitev glede kefirja in brusnic! bom preizkusila!

glede domačih zdravil za zdravljenje težav z sečili bodi pazljiva. sicer kako deluje kefir in brusnice ne bi vedela, zagotovo pa ti lahko povem, da čaj za mehur in ledvice lahko prikrije vnetje in se potem le to z preiskavo urina ne pokaže.
sicer pa veliko tekočine, najbolje čaja kateremu si dodala tudi kamilice. pa jasno nazaj k zdravniku če se ti težave znova ponavljajo.

Ursi čaj dobiš v lekarni. Možno, da si boš pozdravila, če si še zelo na začetku, sicer ga pa pij v času zdravljenja. Meni promotren ne pomaga. Dolgo traja, da je sploh kakšno olajšanje, ko pa je zdravljenje končano pa niti še ni ok. No, tako je z mano. Vedno rabim konkretne antibiotike. Imela sem obdobje, ko sem imela vnetja na 3 tedne!

Počasi se mi je to vneslo in sicer. Uživanja res veliko tekočine, da se mehur stalno splakuje. Kura s kapsulami brusnic Brusnifem forte, dela jih medex, izogibanje pikantni hrani, gaziranim pijačam, kavo sem pila samo zaradi nuje – da se zbudim, nič vče družabno. Pitje brezovega in koprivinega čaja (ursi sicer zelo pomaga, vendar pa ga ni priporočljivo uporabljati dalj časa). Vedno poskrbeti, da imaš tople noge, zavijanje ledvenega dela v šal.
Skrbeti za splošno odpornost – gibanje po svežem zraku in uživanje preparatov ameriškega slamnika (sama nisem opazila razlike med tambletami, imunalom ali pa homeopatskimi kroglicami. vse je ok.)

Potem pa še pozornost pri spolnosti. Nikakor dovoliti, da se partner po igranju z anusom vrne na vagino. To mora biti strogo pravilo, pravzaprav kar zakon!

Če se bom še kaj spomnila, ti bom napisala. Jaz sem se morala spopasti s tem zelo na ostro, ker, kot že rečeno, se mi je ponavljalo v nedogled, zdravnik me je že prav pisano gledal, da ne govorim o tem, da sem tudi na bolniško nehala hoditi, čeprav je počitek pri vnetju mehurja nujen – vedno sem imela kri v urinu. Res je bilo za pop*izdit. Ne morem reči drugače.

Na netu imaš veliko nasvetov, spopadi se z zadevo, če se ti ponavlja. Čim prej, ker to ni hec.

Ja, še to. V času vnetja ni priporočljivo jesti agrumov in okisane hrane. No, nekaj že, ampak bodi zmerna s kisom in ne pojesti kile pomaranč ali mandarin v enem dnevu.

Tukaj se najde zelo veliko dobrih receptov za zdravljenje različnih težav, revija se da kupiti tudi v naših kioskih

http://www.ljekovite-biljke.com/arhiva/31.html

jaz dobim ob vnetju sečnih poti Nolicin

ko dobim vnetje je zelo hudo, sama kri….

ursi čaj pijem samo ob vnetju… drugače ga ne spravim dol
kot preventivo pa si kuham čaj iz brusnic,
potem tudi čaj iz preslice http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1544
in pa čaj iz ognjiča http://www.pomurske-lekarne.si/si/index.cfm?id=1536

Ladica srčno upam, da ne. No od takrat pa do sedaj pa imam mir z mehurjem. Sicer imam doma iz preventive Primotren ampak ga, hvala bogu še nisem potrebovala. Mogoče pa pomaga že to, da ga imam doma.

LP

Hvala za nasvete ju3, jah,no, po domače, 1nina, nikapika35!

Vidim, da je kar dosti teh problemov z mehurjem. Mi bodo zelo prav prišli vsi nasveti, vaše izkušnje, linki.

Hvala še 1x!

Mogoče za spodbudo: tudi jaz sem imela ta vnetja par let kar naprej, po porodu pa se je to vneslo! Trkam, trkam!

Meni so se ponavljala vnetja, da sem po petkrat letno jemala Primotren. Laboratorijski izvidi so kazali na manjše vnetje, mene je pa bolelo za pop… Potem mi je sodelavka povedala za čaj iz gornikovih listov (lekarna). Prej sem kuhala Ursi, pa mi ni nič pomagal, čeprav tudi vsebuje gornikove liste.
Sedaj se strogo držim določenih stvari in že par let nisem vzela antibiotika.
Ko začutim, da se obeta vnetje, TAKOJ začnem piti povečane količine vode in čajev. Trikrat na dan pa si skuham še gornikove liste. Vedno grem po spolnem odnosu lulat, ta nasvet mi je dala osebna zdravnica, ker s tem odplakneš morebitne bakterije, ki bi med odnosom “zašle” preblizu sečnice. Vedno se takoj po odnosu umijem. Skrbim za topla oblačila, še posebej, da me ne zebe v noge in predel okrog ledvic.
Ti preprosti nasveti me zaenkrat uspešno rešujejo pred zdravili in tudi jaz trkaaaaaaam 🙂

Brez zamere, ampak ursi čaj = listit vedno zelenega gornika. Včasih je pisalo URSI, zdaj pa Listi vedno …. je pa popolnoma isto. Čaj, da se ti gnusi, pomaga pa!

Kaj danes vsebuje Ursi, ne vem, ker ga že dolgo nisem kupila. Včasih je bil to Čaj za mehur in ledvice in je bil MEŠANICA zelišč, med drugim tudi gornikovih listov. In ta čaj meni ni nič pomagal. Gornikovi listi pa niso mešanica. In ta čaj mi pomaga.

New Report

Close