Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek prosim dame za pomoč!!!

prosim dame za pomoč!!!

namreč v mesecu juniju sem bila na gimekološkem pregledu, kjer so mi vzeli bris. Danes pa prejmem pošto, da se moram decembra ponovno zglasiti v ambulanti, kjer mi bodo ponovno vzeli bris. Takoj sem tekla v zdravstevi dom, ampak moja ginekologinja je danes na dopustu. Zdaj me je pa zelo strah da ni kaj narobe. Je imela katera podobne izkušnje. Kaj bi lahko bilo narobe????
POMAGAJTE PROSIM!!!!

Mislim, da se odda dva brisa v roku trieh mesecev. Vsaj tako mi je sestra v ambulanti meni rekla.

ojla!
meni je na poporodnem pregledu vzela bris in mi potem sporočila, da imam slab PAP izvid. V ponedeljek sem bila na posegu, naredili so mi abrazijo, odvzeli koščke tkiva in sedaj čakam 3 tedne na izvide. baje je ostalo noter še od poroda nekaj stvari.
upam, da bo vse ok.
pri teh stvareh pravijo, da je preventiva najboljša!

Moja mami je morala ponovno, ker prvič ni bil bris uspešno odvzet. Sestra v ambulanti ji je pa na vprašanje, kako to, da mora spet na bris, samo zabrusila: ker je pač ginekologinja rekla, da morate še enkrat! Mislim, a ni mogla lepo razložit, v čem je problem? Skratka, mogoče je samo to.
BTW, kaj pa se je zgodilo s tritedenskim alikoliko že skrajnim rokom za izvide?

To se je meni zgodilo pred leti, po telefonu nisem izvedela nič, izkazalo pa se je, da je bil slabo odvzet bris. Šlo je za ponovitev zaradi njihove šlamparije. 🙁 Bi pa vsaj po telefonu lahko povedali, da gre za kaj takega – bi bile lažje žive pa z manj skrbi. 🙁

tudi pri meni se je zgodila šlamparija in so me vabili 3 x tako, da ne obupaj !

Lahko da si imela bris PAP II. Včasih brisa za dvojko niso odvzemali ponovno, sedaj pa ga. Torej, bris ti vzamejo vsakih nekaj let če se ne motim. Ko ti ga vzamejo prvič, mora biti I, potem ga ne delajo ponovno. Če je dva ti ga vzamejo ponovno in če je rezultat I, ti ga zopet vzamejo čez eno leto. V kolikor je I, imaš nasl. kontrolo čez teh nekaj let. Skratka, bris mora biti 2X zapored I. Upam da nisem preveč zakomplicirala. Nič panike, če bi bilo kaj hujšega, bi te poklicali že veliko prej. Verjetno je šlo za kakšno vnetje, ki ga sama sploh nisi opazila.

Pri odvtemu brisa gre lahko marsikaj narobe – pa ne zaradi šlamparije.

Materiala je lahko premalo, nejasen izvid, nezgoda pri transportu…

To se je zgodilo tudi meni. Me je sestra po telefonu obvestila in ker NE SME ( kazensko odgovorna ) niti osebno in še manj po telefonu interpretirat izvidov, mi je diskretno namignila, da me sicer lahko naroči za naslednji dan – da pa ni potrebno.

Skrbi me ogromna časovna razlika.

Verjemi, da ni od poroda nič “notri ostalo”.

Labela!

To se je meni zgodilo leta 97. Šla sem na ponovni odvzem brisa, ker bi naj bil prvi rezultat nejasen. Nato sem dobilo že drugo pošto, da se naj čimprej oglasim pri ginekologu. Povedali so mi, da bo potreben poseg – konizacija (odstranitev potencialno nevarnih celic na materničnem vratu – razlaga mojega takratnega ginekologa). Od posega naprej sem v tako imenovani “rizični ” skupini, kar pomeni, da mi bris jemljejo vsako leto, zaradi možnosti ponovitve.

Upam, da tebe rabijo samo zaradi razlogov, ki jih navaja zalika.

Lep dan,
Misxy

Meni tudi, vključno s konizacijo. Vendar sem pa odkar imam izvid I, spet upravičena za bris na tri leta. Še dobro da se da samoplačniško, drugače bi me pobralo od strahu….pa čez par dni dobim spet izvide. Upam da bo o.k.

Čisto možnno je, da ni nič hudega. Lahko je bil le slabo vzet bris. PAč potrpi. Tako ali tako ne moreš zdaj nič narest.

New Report

Close