Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek prosim, ne jamrat, če res ni hudo

prosim, ne jamrat, če res ni hudo

Vzemite prosim dobronamerno, ker je tako mišljeno. Je trivialno, ampak ne morem si pomagati. Zadnjič sta bila na obisku znanca s svojim enoletnikom, ki je šel sedaj v vrtec. Zelo kmalu sta pojamrala, kako je vrtec drag. Saj je, ampak…… Sta zelo dobro situirana; imata dobri službi, dva nova avtomobila, in dobila sta ogromno stanovanje od njegovih staršev. Meni se zdi žalostno, da jamrata le glede stroškov za otroka. Ful žalostno.

Je že tako, da bi vsi radi imeli več…eni, ki imamo malo, vsaj malo več, tisti, ki imajo veliko, pa veliko več…Sicer pa je to večno neizpeta pesem, zato, škoda besed.

so rekli,že stari ljudje,da tistemu,ki jamra…je treba vzet
Iz življenja pa vidim,da ljudje,ki so v resničnih stiskah..navadno ne jamrajo
LEP ,ČEPRAV DEŽEVEN DAN….Pa ne preveč jamrat,takih ljudi se človek kmalu “naje”

Ja, take bi pa jaz nekam res poslala. Vsakemu bi dala, da plačuje najemnino, pa bo videl. Moj bog, ljudje sploh ne vedo kaj imajo, če imajo stanovanjski problem rešen. Pa še dva avta, za pop…..

Mi imamo najemnino, pa kredit za soudeležbo (da jih strela udarla), pa kredit za en ubogi 8 let star avto (za katerega pa smo zelo veseli da ga sploh imamo). Na trenutke me ma, da bi se zjokala, ko dobim recimo opomin pred odpovedjo najemne pogodbe, ali pa ko me zaradi neplačanih stroškov ali vrtca dajo na sodišče in pol plačujem še sodne stroške. Hudiča, pa saj ne kradem. Ja in takrat jamram, ker mi je lažje, ker potem za en spoznanje lažje spi, zaspim pa itak vsakič bolj težko, ko človek tok o tem premišljujem.

Pa vendar sem najbolj vesela ko so otroci zdravi.

vsak ima kdaj slab dan, sploh verjamem da tisti ki imajo več, si ne znajo predstavljat kako živet z manj in jih misel na to veliko bolj obremenjuje.
Sama sicer nisem tak tip, priznam pa da me zadnje dva dni skrbi, če bomo res zmogli, ker je hiška ravno v finišu.
Motijo pa tud mene tisti ki kr naprej jambrajo za bz stvari ( a naj kupim kuhinjo za 1mio, al 2, pa avto za 7…), mam včasih bolj filing da se hvalijo.

se strinjam-tudi midva imava ogromno strokov,vrtec,šola…saj veste,pa ne jamramo

Se strinjam s teboj….. jamrajo ponavadi tisti ki imajo preveč…..
tudi sama sem bila v situaciji ko nisem vedla od kod naj vzamem, da bi preživeli…..pa nismo jamral…..
sedaj pa, ko malček lažje dihammo se zavedam in znam cenit vse….

Jaz pa včasih jamram! Mislim, da s tem ni nič narobe, vsak kdaj mogoče za kaj pojamra! V tem ne vidim nič slabega! Če je drago je drago! Pa naj se gre za otroka ali zame!

mene to spominja na srednjo šolo: so bili petkarji, ki so non stop zganjali paniko, da nič ne znajo (itak da so pol pisali pet) in smo bli drugi, ki smo se zavlekli v en kot, se mal učili in dobili tri.
jaz pravim za nas, da če nam bo šlo tako kot nam gre zdaj bo čist ok. bi bl azadovoljna z malo večjo plačo, ampak tudi z zdajšnjo nam ne gre slabo. preživeli bomo.

mijaka, to je pa res glede petkarjev! Nikoli niso nič znali in se nič učili, a čudežno dobili pet! :-))))

se prav spomnim ene piflarke, ki je zganjala tako paniko, da je blo za crknit. Pol dobi pet in reče, al se nisem nič učila. Pa ja de?! boš ti men buče prodajala….
men fizika nikol ni šla in grem pred kontrolno prosit sošolko (ki je zmeraj pisala pet) če mi razloži eno nalogo in kaj mi ona reče. Pust me pr miru, ker sm glih kar pogruntala da ene naloge (iz blazno špehaste knjige) ne znam rešit. jao jao, ženska je iz vesolja privlekla eno nalogo in zganjala paniko. Jaz pa sem molila d abi vsaj enkrat pisala dve.

Ja, pri nas je bilo isto! Vsi so samo kao enkrat snov prebrali in dobili plus pet, če bi talali še čebelice(štampiljke) bi dobili še to! :-)))

Mene pogreje, ko mi nekdo, ki je stanovanje DOBIL in imajo 2 plači (no, po novem bo tudi pri nas tako :))) pametuje, kako moramo živeti, da bi kaj prihranili! GRRRR!!! Bi kar zgrizla kakega takega pametnjakoviča, ko ne plačuje najemnine, stroške napol plačujejo starši / tast & tašča, za rojstne dneve kasirajo ful denarja, avtomobile imajo službene in ti pove, kaj delaš narobe, da ne moreš vsak mesec prišparati vsaj 50.000!!!

Pa sploh ni hudo. Z možem sva imela oba viskoka limita, zaklala sva se s plačilnimi karticami,… Ampak za to sva odgovorna sama. Vzela sva kredit, vse pokrila, zdaj plačujemo le en kredit. Stanovanje je majhno in najemniško, avto (star 9 let) je naš. Ampak ZMOREMO, ker gre. Tudi privoščimo si kaj, ni, da bi stiskali pas. Resnično pa ne prenesem vseh tistih “dobrovoljnih” nasvetov ljudi, ki še v življenju niso živeli popolnoma sami zase…

Tko, sem se še jaz spucala. ;-)))

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Ti se kar daj, sej včasih se prav paše mal spucat! hehe! :-))

Mene najbolj jezijo tisti,ki jamrajo kako jim slabo gre, ko so dobili vse podarjeno od staršev in si niso sami ničesar kupili in ustvarili.

Bravo, ŽN. Tud men so nevem kolikokrat rekli, kako da ne morem prišparat. Pa bi bla prav vesela, če bi ble sam položnice na red plačane.

Jaz bi pa še tiste po piskru mahnila, ki živijo v bajti s starši pa jamrajo, da ne morejo tam žvet, ker se reveži med sabo ne razumejo. Zakaj pa pol ne grejo za podnajemnike?

Pa še za vse tiste, ki se ubadajo s prostorsko stisko, 11 nas je bilo na 70 kvadr.metrov. Pa smo se skregal, pa pol rad mel. Se vse da, če ni tko grozno.

Jaz pa sem se že naveličala poslušati tiste, ki stalno jamrajo, kako jim je težko npr. z enim otrokom, pa imajo več prostega časa, kot mi, pa stalno pomoč staršev… In potem še kdo izjavi, da je nama lažje, pa imava 3 otroke in sama skrbiva za vse, brez vsake pomoči, pa še hišo obnavljava. No, če pomislim, nama res ni težko, ker se znava dobro organizirati in vse delava z veseljem. Mislim, da bi bili jamrači bolj zadovoljni, če bi bili za nekaj časa v hudi situaciji, saj bi potem znali ceniti, kar imajo.

Ena kolegica npr., kar zboli od vsega hudega. Pa saj ne more biti drugače, ker stalno govori o raznih boleznih in katastrofalnih stvareh, ki se ji dogajajo. Tudi njej bi zelo koristila kakšna trda šola.

No, mi smo tudi živeli s starši in smo šli v najem, ker pač ni šlo. Stroški so zdaj res višji, vendar mi jih ni žal, ker je naše življenje na ta način kakovostnejše, kot je bilo prej. Vse ima svojo vrednost. Raje imam nič našparanega, ampak se z veseljem zbudim v nov dan.

Položnice so tudi naju kdaj pa kdaj matrale. Zdaj pa jih vedno plačava vse na dan, ko mož dobi plačo. Tako ni zaostanka. Tudi najemnina se plača tisti dan, ostalo je za čez mesec. Kdaj pa kdaj skoraj čaramo, fehtati nam pa še ni bilo treba. Upam, da bo odslej še lažje (čeprav pa je nov visok strošek varstvo, ki je prej odpadel), ker bo še ena plača. :)))

ŽN

Jaz sem ena izmed tistih, ki smo imeli v OŠ same petice in moram povedat, da je res – NIČ se nisem učila oz. 5-8 razred minimalno. Vse me je tolk zanimal, pri pouku sem sledila in je bilo dosti.

SLABA stran tega je bila, da se nisem znala učiti, kar se mi je poznalo za naprej. V srednji šoli je še nekak šlo (3,4), na faxu mi je pa čist sfalil. Dve leti sem rabila, da sem se naučila učiti. Tako, da je kar fajn, če se moraš že zgodaj začet učit.

Sam tolk na tisto pisanje o šoli, na naslov teme, pa raje ne bi – oba študenta – absolventa, podnajemnika z malo 5,5 m punčko – nekak gre, pa še živimo.

Lp

Mislim, da je bolje, da ne jamrate. Ker, če greste še vsako leto na dopust na morje vam nič ne manjka.Ostanite zdravi in radi se imejte.

Kratko, a sladko… V moji okolici je takole:

Nekateri jamrajo, da človek misli, da jih bo glihkar konec – pa so TOTALNO bogati in imajo vsega polno rit

Nša družinica (komplet študenti) in večina najinih res dobrih prijateljev je vedno tiho brez, da bi pisnili (no, zase ne vem)… – PA ali KOMAJ LEZEJO IZ MESECA V MES ali PA ZA SILO KAJ PRIŠPARAJO

''Rojen si kot original, ne umri kot kopija...''

Iz izkušenj vem, da najbolj jamrajo, tisti, ki sploh nimajo za kaj jamrat! Jih poznam kar nekaj!

New Report

Close