Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Prosim,ne uporabljajte več spletne strani…

Prosim,ne uporabljajte več spletne strani…

Punce.Vljudno Vas prosim,da ne uporabljate več spleten strani,ki sem jo jaz dala pred nekaj dnevi tukaj gor,z naslovom”Popolnoma vse o dojenju+filmčke…),ker se avtorica s tem ne strinja in je kaznico,jaz pa tega prej nisem vedela.

Da bo čim manj težav,vas prosim,da moj nasvet upoštevate…HVALA!

Ti šment! Zakaj bi bilo pa kaznivo? Saj je bil samo link. Zakaj se je pa potem znašlo na svetovnem spletu?

Zadeva je kazniva,ker mi avtorica ni dala pravice o prikazovanju njene strani,ki je namenjena samo študentom.Tako sem kršila njene avtorske pravice in ji s tem naredila škodo pri izdaji njene knjige!Še enkrat,prosim,upoštevajte mojo prošnjo!

raje prosi Primoža, da zbriše tvoj post

Po mojem laičnem mnenju bi kršila njene pravice samo, če bi objavila določene izvlečke s strani in ne bi navedla avtorja. Sicer se pa strinjam z Ariadne. Obrni se na Primoža.

ne razumem – kako je lahko samo za študente, ce je stran pač dostopna. saj ne zahteva npr. posebnega gesla?

sliši se, kot da te je precej prestrašila – no, ne se bati! ce si dala link, pač nisi nečesa nedovoljeno razmnoževala, vsak od nas bi lahko prisrfal tja

Ta je pa bosa! Saj je stran na svetovnem spletu, saj ji nisi ukradla CD-ja in ga dala gor! Kolikokrat pripopamo sem gor kakšne linke, pa se nobeden še ni razburil. Ne sekiraj se, mislim, da je avtorica v popolni zmoti.

ma ja, šla sčekirat, lepo piše: Some courses may allow guest access – v čem je torej problem??

Če posreduješ link, to ni kaznivo. Kaznivo bi bilo, če bi to sprintala in prodajala. ALi pa dala geslo. Ker pa je na spletu, pa to ni kaznivo. Če pa avtorica ne zna zavarovati strani z geslom, pa ni tvoj problem.

Brez skrbi.

ta je pa bosa.
Če so na spletu, so na spletu. Ali pa mogoče tukajle ni kaj jasno postavljalcu njihove spletne strani. Mislim, da bi se morala avtorica obrniti nanj, ker je omogočil dostop vsem brez avtentikacije. In krivdo iskati tam. Ne pa pri tebi.
Objavljeno je namreč brez tvoje pomoči.

Jaz sicer ne vem o kateri strani se gre, ampak, če je stran na spletu in do nje lahko vsak pride in SAMO nekje (kot tukaj) prilepi link do nje, ni to nič takega, še manj pa kaznivega.

Kaznivo bi bilo, če bi posredovala sem nek izvleček besedila in se kot avtorica le-tega, pod njega podpisala ti.

Mogoče so na strani kakšni odseki – linki, kamor se lahko pride le z geslom. Vendar, če ga nimaš, tja ne moreš. Jaz v samem posredovanju linka ne vidim nič slabega ali zlonamernega. S tem niso kršene nikogaršnje avtorske pravice.

Naj pa stran zavaruje z geslom ali pa jo prestavi na svoj ali privat strežnik, kamor bodo imeli vstop le “izbranci”. Upam, da razumeš? Nič kolikokrat sem že naletela na stran, najdeno v Googlu, kjer je pisalo, da nisem pooblaščena – you are not authorized…

Ali te je Primož opozoril na nepravilnosti? Kako so sicer prišli sploh do tebe? Resnično me zanima, ker je tudi meni malo čudno, da bi kaj takšnega bilo kaznivo.

lp,

N.

Draga Mathea, žal mora avtorica teh prispevkov poskrbeti, da bo dostopno samo tistim pod geslom, s tem, da si podala link, nisi naredila nič kaznivega, ker si nisi lastila avtorstva.

Seveda mora potem tožiti tudi najdi.si ker najdeš njen link v iskalniku, prav tako v googlu.

Če pa je to res tako zaupno, pa ji z veseljem uredim dostop samo rpeko gesla, registriranim uporabnikom

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Ma prav res. Če je na netu, je javno. Pa naj si zavaruje stran z geslom.

Ne bo čisto držalo. Google je moral umakniti iz svojega spletišča news.google.com (to spletišče avtomatsko pobira novice iz različnih koncev interneta) vse povezave na spletno stran neke francoske tiskovne agencije. To je bilo enkrat lansko leto.

Avtorsko pravo je precej zagamana reč. Res pa je, da smo v Sloveniji na tem področju še precej neizkušeni, saj ni še bilo toliko tožb in prerekanj kot npr. v ZDA.

Če ima na netu brez gesla je njen problem. kot je rekel Primož tudi google bi prikazal link.

Če ne bi rada, da se prikazuje vsebina naj potala cd-je študentom. Pa še zaslužla bo.

Sej je že zbrisala skoraj vse za guest uporabnike

Kako pa je lastnica prišla do tebe? Nisi registrirana, nimaš napisanega maila? Malo bosa se mi zdi ta….

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

New Report

Close