Naslovnica Forum Politični čvek Protest proti gradnji migrantskega centra v Ilirski Bistrici

Protest proti gradnji migrantskega centra v Ilirski Bistrici

V lastni državi ne smemo izražati svojega mnenja in smo podvrženi cenzuri, če želimo demokratično izraziti nestrinjanje z početjem oblasti, ki nam vsiljuje migrante in proti naši volji gradi migrantske centre.

https://www.primorske.si/primorska/srednja-primorska/ker-ni-dovolj-policistov-so-migranti-na-dvoriscih

minister za notranje zadeve namesto da bi namenil policistom sredstva za varovanje Schengna sestankuje z soroševo nevladno organizacijo, ki grozi slovenskim policistom in v Slovenijo tihotapi migrante

https://web.archive.org/web/20190412212754/http://www.mnz.gov.si/si/novinarsko_sredisce/novica/10523/

Vse, ki nasprotujejo vsiljevanju migrantov in prisilni gradnji migrantskih centrov po naši državi vabim, da svojo podporo krajanom Ilirske Bistrice izrazite na protestu v soboto.

https://www.primorske.si/primorska/srednja-primorska/nasa-obcina-se-spreminja-v-smetisce

Podpora krajanom Ilirske Bistrice
Se vidimo jutri ob 9h v Jelšanah

Srečanje predstavnikov ilirskobistriške občine, krajevnih skupnosti in civilne iniciative z vrhom notranjega ministrstva in policije na temo migrantske problematike, ki je bilo tri dni pred napovedanim protestom za varovano mejo in proti sprejemno-registracijskemu centru za migrante namenjeno pomiritvi strasti, je namen doseglo le delno. Nenazadnje je tudi policija sama priznala, da ob kadrovski stiski lahko naredi, kolikor pač naredi.

Je pa srečanje dalo vedeti, da so v Ilirski Bistrici, ki se že dolgo počuti pozabljeno, uspeli pritegniti pozornost države. Kar ob dejstvu, da migranti niso niti edini niti ne glavni problem občine, ni zanemarljivo.

Je pa srečanje dalo vedeti, da so v Ilirski Bistrici, ki se že dolgo počuti pozabljeno, uspeli pritegniti pozornost države.

Ob tem je bilo pomenljivo tudi ravnanje župana, ki se mu je, glede na prisotnost več predstavnikov medijev, zdelo primerno prav posebej izpostaviti, da prizadevanja občine in civilne iniciative niso usmerjena v rasno ali versko nestrpnost. To bi se dalo med vrsticami razumeti kot kritiko na račun medijev, ki da si namenoma zatiskajo oči in so bolj na strani migrantov kot domačinov, in posredno tudi kot kritiko odgovornih v državi, ki, tudi zaradi vpliva medijev, na opozorila domačinov ne odgovorijo tako, kot naj bi, pač pa se vedno znova sklicujejo na kadrovsko podhranjenost policije. Razumeti pa ga je bilo mogoče tudi kot nekakšno nelagodje ali potrebo po vnaprejšnjem opravičevanju. Res je sicer, da danes različne ideološke oznake nekateri postavljajo izredno lahkotno, a vendar gre za zelo občutljivo problematiko, ki ni zgolj stvar naših pravic in interesov. Doslej je šlo krajanom, ki, kot pravijo, ne želijo izkoriščanja protesta v aktualne politične namene, na roko dejstvo, da so se okrog problematike poenotile vse stranke in liste v občinskem svetu, kar kaže na to, da z bistriškega zornega kota njeno dojemanje presega siceršnje politične delitve. A odnos občanov do protesta le ni tako enoznačen.

Žal pa nasprotna stran oziroma njen del, sodeč po nekaterih objavah na socialnih omrežjih, prek priročnega zmerjanja s fašisti in rasisti ne zmore.

Jasno je, da globalne problematike tragičnih razsežnosti pač ni mogoče reševati predvsem z vidika zakona o nadzoru državne meje. A niti s facebook samarijanstvom in kvazi solidarnostjo ne.

Župan Rojc: “Naša občina se spreminja v smetišče”

Ilirskobistriška občina bo vložila predlog za revizijo na vrhovnem sodišču zoper sodbo upravnega sodišča, ki ji je prepovedalo referendum o sprejemno-registracijskem centru za migrante, je sklenil občinski svet. Hkrati od vlade in pristojnih organov zahteva, da takoj prenehajo z aktivnostmi za postavitev centra, okrepijo varovanje meje in plačajo čiščenje divjih odlagališč.

[img]https://static.primorske.si/foto/thumb/Srednja/DIVJAODLAGALISCA_MIGRANTI4.jpg[/img]
Župan Emil Rojc na opazke državnih organov, kako v občini vedo, da gre za nezakonita odlagališča migrantov, odgovarja tudi s fotografijo v gozdu odvržene beležke z zapisi v arabščini. Foto: arhiv Občine Ilirska Bistrica

Ilirskobistriški občinski svet je na četrtkovi seji ponovno soglasno podprl vsa občinska prizadevanja z migrantsko problematiko. Na predlog župana Emila Rojca so svetniki pooblastili odvetnika Bogomirja Horvata, da vloži predlog za dopustitev revizije in revizijo na vrhovnem sodišču zoper sodbo upravnega sodišča. Upravno sodišče je namreč sklep občinskega sveta o razpisu referenduma odpravilo, ker naj bi se nanašal na migracijsko politiko, o kateri občina ni pristojna določati.

ILIRSKA BISTRICA >Občinski svetnik Andrej Batista, sicer pravnik, je ob tem opozoril, da je sodišče zadevo presojalo le z vidika določb zakona o lokalni samoupravi, niti besede pa ni reklo o ugovoru občinskega sveta, da gre za kršitev ustavnih in človekovih pravic, saj je pravica do referenduma najvišja oblika demokratičnega odločanja in pomeni obliko neposrednega sodelovanja državljanov pri upravljanju javnih zadev. Če bi tudi vrhovno sodišče sledilo upravnemu, pa po njegovem mnenju občinski svet lahko izkoristi tudi možnost ustavne presoje. “Nedopustno je, da občani nimamo pravice odločati o stvareh na svojem območju,” mu je pritrdila tudi svetnica Nevenka Tomšič.

Popisujejo odlagališča
Svetniki so obenem sprejeli sklep, s katerim od vlade in pristojnih organov zahtevajo, da takoj prenehajo z vsemi aktivnostmi za postavitev centra, povečajo število policistov na meji in občini zagotovijo denar za čiščenje naravnega okolja in sanacijo divjih odlagališč, ki jih dokazano povzročajo nezakoniti migranti.

“Naša občina se zaradi nezakonitih prehodov državne meje spreminja v smetišče,” je opozoril župan in obžaloval, da si država in mediji pred tem zatiskajo oči. Občina bo zato od države zahtevala, da zagotovi denar za čiščenje, sploh če trdi, da je migrantska problematika v njeni pristojnosti. Na ministrstvih so se doslej temu izmikali, češ da zakon o varstvu okolja sanacijo divjih odlagališč, katerih povzročitelj ni znan, nalaga lastniku zemljišč oziroma občini.

Želijo več policistov
Prav fotografije divjih odlagališč, ki jih je občina s pomočjo občanov že začela evidentirati, so po mnenju župana tudi zelo jasen dokaz, da zagotovila notranjega ministra Boštjana Poklukarja, da policija uspešno varuje državno mejo, ne držijo.

“Po neuradnih, ampak zelo verjetno natančnih podatkih državno mejo v dolžini 55 kilometrov v naši občini varuje devet policistov,” je župan utemeljil občinsko zahtevo po povečanju števila policistov na meji. Če bo meja varovana, kot določa zakon, namreč tudi sprejemno-registracijski center za migrante ne bo potreben.

Sta šotora enostaven objekt?
Da država oziroma v njenem imenu urad za integracijo in oskrbo migrantov kot investitor nadaljuje z aktivnostmi za postavitev centra, potrjuje zahteva za izdajo projektnih pogojev, ki jo je urad pred kratkim naslovil na bistriško občino. Iz idejne zasnove je razvidno, da nameravajo postaviti dva šotora s po 1000 kvadratnimi metri površine, ob njih pa po pet sanitarnih zabojnikov. V vsakem šotoru bi nastanili od 80 do 160 oseb.

Medtem ko investitor pravi, da gre za enostaven objekt, za katerega nista potrebni gradbeno in uporabno dovoljenje, občina temu nasprotuje, saj bodo za postavitev potrebna gradbena dela (temeljenje). Investitorja so tudi opozorili, da čistilna naprava, na katero namerava priključiti zabojnike, ne ustreza za tolikšno število oseb.


Bela krajina je največje smetišče, kamorkoli se odpraviš v gozd povsod so smetišča!
Smetišča, ki so jih ustvarili Belokranjci sami, za vsakim grmom je odpadek.… so imeli čistilno akcijo, počistili večino pa je že vse nazaj, sedaj jih pa moti nekaj migratskih cunj in njihov zvešček…..

Poslikaj še te svinjarije in se zgražaj dalje še nad sabo.


Bela krajina je največje smetišče, kamorkoli se odpraviš v gozd povsod so smetišča!
Smetišča, ki so jih ustvarili Belokranjci sami, za vsakim grmom je odpadek.… so imeli čistilno akcijo, počistili večino pa je že vse nazaj, sedaj jih pa moti nekaj migratskih cunj in njihov zvešček…..

Poslikaj še te svinjarije in se zgražaj dalje še nad sabo.
[/quote]

Naj občina račun izda migrantom?
Komunalci v belokranjskih gozdovih za prebežniki pobirali odpadke.

[img]http://www.upl.co/uploads/FireShot-Capture-195–377173jpg-19203950–wwwdelo1556280802.png[/img]

Črnomelj, Ljubljana – Delavci črnomaljske komunale so včeraj končali tridnevno pobiranje odpadkov, ki so jih v zadnjih mesecih po nelegalnem prečkanju mejne reke Kolpe v gozdovih na širšem območju Bele krajine za seboj pustili migranti. Pri pobiranju predvsem oblačil, odej in nahrbtnikov so bili delavci oblečeni v kombinezone in zaščitne rokavice, nemalokrat so si nadeli tudi zaščitne maske.»Za zdaj smo delo končali, vendar je to samo del območja, ki smo ga temeljito očistili odpadkov, ki v gozdove res ne sodijo,« je povedal direktor črnomaljske komunale Samo Kavčič.Na terenu je bilo pet delavcev, tovornjak in …

https://www.delo.si/novice/slovenija/naj-obcina-racun-izda-migrantom-106057.html

[img]http://moja-dolenjska.si/wp-content/uploads/sites/8/2019/01/MD-dreznik12-696×696.jpg[/img]

http://moja-dolenjska.si/to-po-belokranjskih-gozdovih-za-seboj-puscajo-ilegalni-migranti/

http://www.crnomelj.si/doc/2018/18_objave/Sporo{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dila_za_javnost/Sporo{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dilo_za_javnost_060918.pdf

Lp

Na dan prihaja vse več spornih ravnanj nevladnih organizacij pri usklajevanju ilegalnih prehodov.

Na podlagi policijskih depeš, ki smo jih pridobili v uredništvu,
https://www.delo.si/novice/slovenija/kje-je-meja-nevladnikov-90953.html

je mogoče sklepati, da nevladne organizacije pribežnikom svetujejo, kako naj ilegalno prestopijo hrvaško-slovensko mejo. Policijske depeše tudi razkrivajo, da nevladne organizacije slovenskim policistom napovedujejo kazenske ovadbe, če bodo migrante, s katerimi so bili nevladniki v stiku že v Bosni, ne šele v Sloveniji, vračali na Hrvaško.

Stališče uredništva časnika Delo je, da rezilne žice na meji ne morejo biti način reševanja migrantskega vprašanja ter da mora Slovenija aktivno in skladno z zavezami pomagati beguncem, ki so zaradi vojne prisiljeni zapustiti svojo državo in poiskati razmere za dostojno življenje drugje. To pa ne pomeni, da zaradi tega nismo občutljivi za sporno ravnanje nekaterih slovenskih nevladnih humanitarnih organizacij, ki pomagajo beguncem in migrantom.

Na podlagi uradnih dokumentov, ki smo jih pridobili in jih v celoti objavljamo na naši spletni strani http://www.delo.si, trdimo, da nevladne organizacije zlorabljajo azilni sistem EU. O motivih takšnega ravnanja ne pišemo, ker zanje nimamo ustreznih dokazov. Trdimo pa, da ravnanje nekaterih nevladnikov, o katerem danes poročamo, pomeni izigravanje načel pravne države. To škoduje tako pribežnikom kot državi. Izigravanje načel pravne države spodjeda enega od temeljev evropske družbene ureditve, zaradi katerega begunci in migranti Zahod razumejo kot obljubljeno deželo.

Katera ravnanja nekaterih nevladnih organizacij najbolj spodkopavajo pravno državo

Prvič, slovenske nevladne organizacije pripravljajo srečanja policije in pribežnikov. To trdimo na podlagi obvestil, ki jih pošiljajo policijskim postajam, kdaj in kje bodo migranti prestopili mejo. Od policistov zahtevajo, kako naj ravnajo v postopku, ker jih bodo v nasprotnem primeru kazensko ovadili. Pribežnikom pa svetujejo, naj ob srečanju s slovenskim policistom takoj zaprosijo za azil. S tem, ko pribežnik zaprosi za azil, ga organi ne smejo več vrniti v državo, od koder prihaja.

Drugič, od 2100 ljudi, ki so letos zaprosili za azil, so več kot 1500 postopkov že ustavili, saj prosilcev za azil ni več v Sloveniji. Kje so, ne ve nihče. Po dublinski uredbi je država članica EU, kjer je posameznik zaprosil za mednarodno zaščito, postopek dolžna izvesti do konca.

Tretjič, nevladniki pribežnikom omogočajo obvod pri iskanju možnosti za življenje v EU, saj večina noče ostati v Sloveniji. Tako tudi tistim, ki poudarjajo, da nočejo ostati v Sloveniji in je njihov cilj Francija ali Nemčija, svetujejo, naj za azil zaprosijo v Sloveniji. Depeše tudi razkrivajo, da so nekateri prosilci za azil svojo državo zapustili zaradi slabega ekonomskega položaja, ne zaradi slabih varnostnih razmer v svoji državi.

https://www.delo.si/novice/slovenija/azil-nevladniki-in-zlorabe-sistema-88315.html

Tujci v policijskih postopkih trdijo, da so jim slovenske nevladne organizacije dale navodila, kako naprej.

Več tujcev, ki so se znašli v policijskem postopku zaradi nezakonitega prehajanja meje, trdi, da so navodila, kaj naj storijo, da bodo lahko nadaljevali pot v druge evropske države, in telefonsko številko, na katero naj pokličejo, dobili od slovenskih nevladnih organizacij v Veliki Kladuši.

Več pribežnikov, ki so bili v zadnjih tednih v policijskih postopkih, je imelo s seboj letake iz Veliki Kladuše v angleščini, na katerih sta zelo natančno opisani evropska in slovenska zakonodaja ter možnosti, ki jih imajo. Avtorji letaka poudarjajo, da želijo nadzorovati policijske postopke v Sloveniji s ciljem izvajati pritisk na policijo, da bi beguncem omogočili, da lahko zaprosijo za azil.

»Za ta namen smo vzpostavili dve telefonski številki. Kontaktirajte jih, če bi radi zaprosili za azil v Sloveniji ali če vas je ustavila policija med potovanjem skozi Slovenijo in nočete biti vrnjeni na Hrvaško ter iz Hrvaške v Bosno in Hercegovino.«

Tistim, ki želijo zaprositi za azil v Sloveniji, svetujejo, naj, preden se odpravijo na pot iz Bosne in Hercegovine, z aplikacijo whatsapp vzpostavijo stik z eno od dveh številk za azilni monitoring v Sloveniji – pri eni je označeno, da je številka Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij (PIC) – ter naj oddajo svoje podatke in lokacijo. Ko pridejo v Slovenijo, naj z njimi spet vzpostavijo stik, da bodo lahko nadzirali policijski postopek. Policiji naj povedo, da je PIC njihov pravni zastopnik. »Ko vas bo policija zasliševala, vztrajajte, da iščete zatočišče iz varnostnih razlogov, da je vaše življenje ogroženo v vaši državi. Vztrajajte, da je Slovenija vaša ciljna država.«

Če samo potujete skozi Slovenijo, piše v letaku, in ste pred tem, da bi vas ujela policija, vi pa bi radi preprečili vrnitev na Hrvaško in nato v Bosno in Hercegovino, poskušajte poslati sporočilo na obe številki, preden vam policija zaseže mobilni telefon. »Edina razlika je, da vam v tem primeru ni treba poslati sporočila, preden se odpravite na pot iz Bosne.«

Potem ko boste kontaktirali obe telefonski številki, bo PIC stopil v stik s pristojno policijsko postajo na meji in izrazil pričakovanje, da bo policija ukrepala skladno z zakonom, je še mogoče prebrati v letaku, ki je, po pričevanjih, ki so dokumentirana v več uradnih zaznamkih policije, zelo razširjen med ljudmi, ki v Veliki Kladuši čakajo, da bodo lahko nadaljevali pot v Evropo. Nekateri trdijo, da so številke, kam naj kličejo, in pojasnila, kako naj ravnajo, dobili od predstavnikov nevladnih organizacij, tudi od ljudi, ki so se predstavljali, da so iz PIC.

V enem od teh dokumentov policije piše: »Osebe navedejo, da so matično državo Afganistan zapustile zaradi slabega socialnega stanja v državi in da je njihova ciljna država Francija. Pri navedbi razlogov za mednarodno zaščito navedejo, da v Sloveniji vlagajo prošnjo za mednarodno zaščito, ker so jim tako svetovali predstavniki nevladnih organizacij iz Republike Slovenije, ki so jih obiskali v Bosni in Hercegovini.«

Letak, katerega neznani avtor se res temeljito spozna na pravo in prakso v Sloveniji in Evropi ter si očitno zelo prizadeva, da bi policija spoštovala postopke, je kljub temu drugačen od tistih z nasveti kateregakoli ministrstva za zunanje zadeve – sporno je zagotavljanje pomoči pri tranzitu skozi Slovenijo in tudi navodila, kaj naj tisti, ki želijo zaprositi za azil, govorijo policistom.

Za PIC so še bolj kot letaki neprijetna pričevanja ljudi, ki jih navajajo kot posrednike navodil. Kot pravni zastopniki pričakujejo, da policija verjame navedbam prosilcev o okoliščinah, zaradi katerih potrebujejo mednarodno zaščito, zdaj pa so se znašli v položaju, ko besede svojih varovancev zanikajo.

Ministrica za notranje zadeve v odhajanju Vesna Györkös Žnidar, ki nevladnim organizacijam očita sporno in škodljivo ravnanje, je večkrat izpostavila še en vidik. Letos je v Sloveniji za mednarodno zaščito zaprosilo okoli 2100 ljudi, skoraj polovica je državljanov Pakistana in Alžirije. Več kot 1500 postopkov so pristojni ustavili, ker prosilcev ni bilo več v državi. »Treba je opozoriti, da smo prepoznali način nezakonitega priseljevanja prek zlorabe instituta mednarodne zaščite. Kaže se tudi sukcesivno izražanje namer za vložitev prošnje v več državah. To izkoriščajo organizatorji in tihotapci ljudi. To je prepoznan kriminalni model, s katerim se države EU pač morajo spopasti,« je Györkos Žnidarjeva izjavila ob obisku pri varuhinji človekovih pravic in poudarila, da se bo treba pogovarjati tudi o vprašanju zlorab azilnih sistemov, ki se izrabljajo kot migracijski kanal za vstop v EU.

[img]http://www.upl.co/uploads/FireShot-Capture-196–345261jpg-11911682–wwwdelo1556282393.png[/img]

[img]http://www.upl.co/uploads/FireShot-Capture-197–FOTOKje-je-meja-nevladnikov–wwwdelo1556282393.png[/img]

[img]http://www.upl.co/uploads/FireShot-Capture-198–FOTOKje-je-meja-nevladnikov–wwwdelo1556282393.png[/img]

[img]http://www.upl.co/uploads/FireShot-Capture-199–FOTOKje-je-meja-nevladnikov–wwwdelo1556282398.png[/img]

https://www.delo.si/novice/slovenija/kje-je-meja-nevladnikov-90953.html

Minister Boštjan Poklukar je danes, 30. januarja 2019, z najožjimi sodelavci obiskal Pravno-informacijski center nevladnih organizacij (PIC) v Ljubljani. Srečal se je z njegovo predstavnico Katarino Bervar Sternad.

Kot je povedal Poklukar, ministrstvo in PIC že vrsto let dobro sodelujeta. Tako s PIC na podlagi pogodbe sodelujemo pri informiranju in pravnem svetovanju tujcem na področju mednarodne zaščite, kot zunanji izvajalec pripravlja študije v okviru Evropske migracijske mreže, ministrstvo in PIC pa si tudi redno in konstruktivno izmenjujeta stališča glede predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o tujcih. Policija s PIC sodeluje predvsem pri pravnem svetovanju tujcem v postopku vračanja, običajno pa so predstavniki PIC prisotni tudi ob obiskih Varuha človekovih pravic, ki v vlogi državnega preventivnega mehanizma obiskuje kraje odvzema prostosti. Tovrstne obiske pozdravljamo, saj nam pripomorejo k še boljšemu zagotavljanju človekovih pravic v policijskih postopkih, ko je odrejeno policijsko pridržanje.

Današnje srečanje je nadaljevanje ministrovega dialoga z nevladnimi organizacijami, s katerimi MNZ z organoma v sestavi aktivno sodeluje. Srečanje s predstavniki teh nevladnih organizacij oktobra 2018 je bilo eno prvih po nastopu mandata ministra Poklukarja, saj je konstruktivno sodelovanje z njimi ena njegovih prednostnih nalog. Takrat so se dogovorili, da bodo srečanja redna, individualna vprašanja pa bodo reševali v okviru dvostranskih srečanj s posamezno nevladno organizacijo.

http://www.mnz.gov.si/si/novinarsko_sredisce/novica/10523/

Naj občina račun izda migrantom?
Komunalci v belokranjskih gozdovih za prebežniki pobirali odpadke.

[img]http://www.upl.co/uploads/FireShot-Capture-195–377173jpg-19203950–wwwdelo1556280802.png[/img]

Črnomelj, Ljubljana – Delavci črnomaljske komunale so včeraj končali tridnevno pobiranje odpadkov, ki so jih v zadnjih mesecih po nelegalnem prečkanju mejne reke Kolpe v gozdovih na širšem območju Bele krajine za seboj pustili migranti. Pri pobiranju predvsem oblačil, odej in nahrbtnikov so bili delavci oblečeni v kombinezone in zaščitne rokavice, nemalokrat so si nadeli tudi zaščitne maske.»Za zdaj smo delo končali, vendar je to samo del območja, ki smo ga temeljito očistili odpadkov, ki v gozdove res ne sodijo,« je povedal direktor črnomaljske komunale Samo Kavčič.Na terenu je bilo pet delavcev, tovornjak in …

https://www.delo.si/novice/slovenija/naj-obcina-racun-izda-migrantom-106057.html

[img]http://moja-dolenjska.si/wp-content/uploads/sites/8/2019/01/MD-dreznik12-696×696.jpg[/img]

http://moja-dolenjska.si/to-po-belokranjskih-gozdovih-za-seboj-puscajo-ilegalni-migranti/

http://www.crnomelj.si/doc/2018/18_objave/Sporo{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dila_za_javnost/Sporo{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}C4{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}8Dilo_za_javnost_060918.pdf

Lp
[/quote]

To je manjši del odpadkov, ki se tam nahajajo, gospodinjski aparati so od domačinov, ravno tako pohištvo, gume, avto deli…itd
Kdo bo plačal račun za njihovo pobiranje, če te že skrbi finančna plat?

Pejt si pogledat parkirišče pri Rožancu, odcep za g.Pako, kjer stoji kapelica, v gozdičku izza kapelice je vsaj 10x toliko smeti kot jih je na teh slikah. Kdo bo to plačal?
Kako to da Belokranjcev ne motijo njihovi odpadki, ki jih najdeš ob vsaki cesti?
Ali pa kemikalije v Krupi, ki je onesnažena zavedno?

Dej rajš nehaj nabijat s to protibegunsko propagando, ker tut smešen nisi…. :/

navodila za pridobitev azila v Sloveniji in kontakti:
https://w2eu.info/slovenia.en.html

P_p

Verjamem da resnica ni smešna. Nasprotno, dejstva so zelo zaskrbljujoča.

https://w2eu.info/

https://www.primorske.si/primorska/srednja-primorska/bistricani-od-vlade-zahtevajo-vec-ljudi-za-varovan

A lahko te drkarije od pisunstva nekam premaknete?

Še bolje bi bilo, če tega reveža brišete. Očitno čez praznike spet spuščajo iz psihiatričnih zaprtih oddelkov.

kot vidiš, so vse zadeve, ki so podane od preverjenih virov.

Zato je tvoje razburjanje odveč

Če te resnica razburi do te mere, kot je vidno iz tvoje objave, je pač ne beri.
Najslabše je ko nekdo skuša ljudi cenzurirati zato, ker govorijo resnico.

Zato je tudi jutri protest, med drugim.

V Sloveniji je z ustavo (natančneje 39.člen) zagotovljena svoboda izražanja in podajanje mnenj in misli.

CRKNI, prasica hudičeva

CRKNI, k.u.r.b.a. cenzorska pofukana


Naša komunistična partija vse bolj sovražno nastopa do svojih davkoplačevalcev,ki jih vzdržujejo. Gore denarja dajo za kriminalce,ki prihajajo čez mejo. Celo tako daleč je šla partija,da,če na fb napišeš samo besedo migrant v kakšnem javnem komentarju,te njihovi člani partije blokirajo. Še bolj v skrajnost gredo,besedo migrantne smeš napisat več niti privat sporočilih preko fb.

sam sem se iz fb protestno izbrisal ker te cenzure ne prenesem več. trenutno testiram ruski fb, da vidimo do kje oni pustijo resnici.


Bela krajina je največje smetišče, kamorkoli se odpraviš v gozd povsod so smetišča!
Smetišča, ki so jih ustvarili Belokranjci sami, za vsakim grmom je odpadek.… so imeli čistilno akcijo, počistili večino pa je že vse nazaj, sedaj jih pa moti nekaj migratskih cunj in njihov zvešček…..

Poslikaj še te svinjarije in se zgražaj dalje še nad sabo.
[/quote]

Tu imate dokaz, da se samo največji osli udeležijo prostovoljnjih čistilnih akcij. Samo voslom ne pade na pamet, da se zaradi čistilnih akcij še bolj smeti, saj bolj pameten smetilec kot čistilci, takoj pogrunta, da bodo smeti za smetilcem pobrali prostovoljci.
Boste že kdaj prišli k pameti in nehali zganjat prostovoljno čistilstvo?!

Poglobljen komentar zelo občutljive situacije

To je manjši del odpadkov, ki se tam nahajajo, gospodinjski aparati so od domačinov, ravno tako pohištvo, gume, avto deli…itd
Kdo bo plačal račun za njihovo pobiranje, če te že skrbi finančna plat?

Pejt si pogledat parkirišče pri Rožancu, odcep za g.Pako, kjer stoji kapelica, v gozdičku izza kapelice je vsaj 10x toliko smeti kot jih je na teh slikah. Kdo bo to plačal?
Kako to da Belokranjcev ne motijo njihovi odpadki, ki jih najdeš ob vsaki cesti?
Ali pa kemikalije v Krupi, ki je onesnažena zavedno?

Dej rajš nehaj nabijat s to protibegunsko propagando, ker tut smešen nisi…. :/
[/quote]
Ne preveč nabijat o odpadkih! Piši previdno o “malomarnosti” domačinov. Ko zadeve direktorjem in ministrstvu(om) zleze čez glavo in ne vedo, kaj bi, tovarne za predelavo odpadkov enostravno ZAŽGEJO. Vsi odpadki, ki so do zdaj goreli (s tovarnami vred) so bili NAMERNO požgani. Kemis na Vrhniki, Ekosistemi pri Novem mestu…. nazadnje pa požar pri Lenartu. Nehite se slepit. Tako mafijske države ne najdeš na svetu. Namesto, da bi pisarili o odporu proti mafiji, pisarite o drugih zadevah. Vzpodbujajo vas, da je vsega kriv hudič v človeški podobi – Janša, zatzo, da o njem pisarite dneve in dneve. Vam pa pod nos molijo strupe, propadlo zdravstvo in sodstvo, vi pa tega sploh ne vidite.