Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Prvi nepriljubljen predlog

Prvi nepriljubljen predlog

bo zadel poslance!:)

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod=rnews&op=sections&func=read&c_menu=1&c_id=184315&rss=1#1223410912

Zakaj nepriljubljen ? 🙂 Tak ukrep bo zagotovo priljubljen, čeprav je treba pošteno povedati, da zaradi majhnega števila poslancev (in posledično denarja) ta ukrep spada med populistične. Če tako majhni skupini ljudi zmanjšaš privilegije, se to na proračunu ne pozna kaj dosti.

Bi pa bilo smiselno, da bi REDNE plače najvišjih državnih uslužbencev (poslanci, ministri, ipd.) znižali in tako utišali zdravnike in sodnike, ki se hočejo enačiti po plačah s poslanci ali ministri. To bi že bolj vplivalo na proračun.

Za resne prihranke pa bo potrebno pogledati v pokojninsko in zdravstveno (predvsem zdravila) blagajno. Tam se dejansko obračajo milijarde.

Verjela bom, ko bo tale sprememba sprejeta….trenutno so to samo besede…..

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Vprašanje s kakšno višino glasov mora biti sprejet zakon. Se pa strinjam, da je treba začeti pri vrhu.

Tudi 6 mesecev je preveč.
Poslanski mandat je delo za določen čas, vsak od njih si lahko izračuna, do kdaj traja, ob izteku tega časa imajo možnost dobiti še en mandat, če je bilo ljudstvo z njimi zadovoljno ali če so za stranko nepogrešljivi (sicer tudi to zadnje smrdi), sicer pa marš na zavod, tako kot pregovorne delavke Mure.
To bi jim tudi koristilo pri lepem vedenju v parlamentu (mogoče potem pri TV prenosih ne bi bilo toliko vrtanja po nosu, praskanja po riti, gledanja porničev na laptopih in spanja).

hja, že res, ampak do volitev ne vedo kako bo z njihovim novim mandatom!

Dokler pretežna večina zaposlenih v tej državi nikoli ne ve, ali bodo naslednji mesec še dobivali plačo ali ne, je tak argument brezpredmeten. Zlasti če so isti poslanci podprli vlado, katere minister je izdal odlok, da učitelji za določen čas dobivajo pogodbe od 1.9. do 30.6., poleti so pa brezposelni, in to iz leta v leto (kar je samo na sebi nezakonito).

argument brez predmeten gor ali dol, je edini do sedaj, ki je dal tak predlog in upam da ga uresniči!:)

Pahor ni edini in tudi prvi ne! Tak predlog je podal že Virant, ko je bil še v vlado ROPA, pa so ga preglasovali! Verjetno je imel JJ toliko moči v parlamentu:-)

ninej, ja Virant je bil svetovalec predprejšne vlade (sicer ne vem za ta njegov predlog), ampak so njegova načela v tej vladi izginila neznano kam.:)

ninej, ja Virant je bil svetovalec predprejšne vlade (sicer ne vem za ta njegov predlog), ampak so njegova načela v tej vladi izginila neznano kam.:)[/quote]

Opa, smo odkrili, da ninej piše pod več nicki, ker je avtor posta ninej, post se pa začne z “ninej, bla bla …” Ali piše pod več nicki ali pa si je odgovorila sama sebi.

Hja ni kaj….se dogaja tudi najboljšim:))))))))

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

ne se ne, jaz pišem pod isključno svojim nickom in ga nikoli ne menjam, tako da do pomot ne more prit!

ja je pa zgornji post moj, očitno sem napisala svoje ime ker sem avtomatično prej počela v rubriko vaše ime, moč navade!

hja, sem že povedala naj vam Primož pove ima moje dovoljenje, zato nič bat, ninej je vedno in zmeraj ninej!

a je težko razumet, da nekdo piše pod isključno svojim nickom, kaneda!:)))

a tudi tale spodnji post pripisujete meni, pisal ga je isti uporabnik kot tega na katerega sem odgovorila, kaj?
——————————————————————–
Re: Leninizem-Bučar
Napisal: 9.51
Datum: 08.10.2008 09:52

Bučar je star partijec, partizan, po vojni pa je pomagal KNOJU!
———————————————————————-

Nič ti ne verjamem. Je pa vseeno, saj rada neumnosti pišeš, pa če se boš poimenovala kakorkoli.

hehehe, nič ne bo, vedno bom ninej, se nimam niti pred kom in niti zakaj skrivat!

Koliko možnosti pa pripisuješ sprejetju tega predloga?

hehehe, a si še pri taživih, lepo!:)))

veliko!!!drugače ne bi javno govoril, tako naumen pa ni, ker ga bodo slej ko prej spraševali o tej zadevi, pa volitve so tudi že mimo ne potrebuje več dodatnih točk!

Še vedno pa potrebuje kredibilnost-da torej izpolni tisto, kar obljublja. Ali pa so obljube dobre samo do volitev?

Lahko se zgodi, da bo enako kot z Virantom, predlagal bo, vendar morda ne bo dobil zadostne podpore.
Če bo to predlagal v začetku mandata potem bo to preverjanje trdnosti koalicije, če pa proti koncu pa zgolj populizem pred volitvami.

hja to bomo ocenjevali na koncu mandata!:)))

nima veze kdaj bo predlagal na začetku ali koncu, tem poslancem ki zapuščajo parlament to ne pomeni nič, pomenilo bo novim, ki v parlament prihajajo. Ta predlog nima veze z volitvami, ali pa sem ga jaz prej preslišala!:)

Ali potem lahko v predvolilni tekmi obljubljaš, kar hočeš, potem pa delaš povsem nekaj drugega?

Ni ravno lepo. Vendar je glede na to, da ima povprečen volilec spominski ciklus vinske mušice (okrog 40 sekund), v glavnem neškodljivo.

Se strinjam, kajti jaz dobro vem, kaj je kdo obljubljal sedaj in kaj so obljubljali prejšnji.

Ti ne veš nič , tisto malo kar veš , pa lahko zadržiš zase .

New Report

Close