Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek psi – zahtevajte, pišite za spremembo zakonodaje

psi – zahtevajte, pišite za spremembo zakonodaje

predlagajte…

Mesto Ljubljana

Pa kaj je narobe s psi? Kaj naj spremenimo? Saj je v zakonu že vse, kar naj bi bilo prav. Vestni ljudje te stvari počnemo vedno (pobiramo iztrebke, imamo pse privezane). Nekaterim ljudem ni pomoči, pa naj se to tiče psov, otrok, kulture ali česa drugega.

Za kakšno spremembo zakona?

Se strinjam….

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

sončica
ali hodiš s plašnicami čez oči.
Večina psov je odvezanih.
Večina lastnikov za psi ne pobira iztrebkov.
Lepo, da ti to počneš.
Gre za to, da se disciplinira tiste, ki tega ne počnejo.
Le od kje toliko pasjega dreka, če ga vsak počisti????

Pa da se izvaja sankcioniranje!!!
Inšpektorat MOL ni ne v letu 2005 in ne v letu 2006 kaznoval nobenega nevestnega lastnika psaq, ki ni počistil iztrebka. Toliko samo o pasjih iztrebkih.

Sem in Maribora, težava pa podobne tistim v Ljubljani.
Sem velik ljubitelj živali, imam Anatolsko ovčarko, pa nimam težav. Niti z psico, niti z kom drugim zaradi nje. Skupaj z njo je rasla hčera, ko sem nabavil psico je bila hči stara 3 leta in pol.
Sta veliki prijateljivi, če kdo ne verjame naj piše, pa pošljem sliko, ker baje obstajajo nevarne pasme.

NI RES!!!

Obstajajo nevarni ljudje ki imajo pse. Tudi pudeljček bo ugriznil.

Zato je bolje, da se sprejme zakon, ki bo določal, kdo lahko ima kakšno pasmo psa.
Da bo šel bodoči lastnik na tečaj, kjer se bo naučil kako z psom. Potem nebi bilo težav niti v LJ niti v MB niti drugod.

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

saj v Lj sploh ne bi potrebovali novih zaposlenih, le tistim baretkarjem, ki s takim veseljem popajo listke na vozila, dodajo še eno zadolžitev.
Identificiranje vsakega lastnika, ki psa na javni površini nima na vrvici in za njim ne pospravi, ko se pokaka.
Le da bi se verjetno včasih tudi baretkar raje stran obrnil, ko bi kaj takega videl, kot pa riskiral, da lastnik psa naščuva nanj. Verjamem, da so tudi taki lastniki. Žal.

Davek na zivali, pa bo zadeva resena!

Draga v slogi je moč!! Kakšna sprememba zakonodaje?? Saj je v zakonu vse lepo napisano, samo drži se je ne vsak. Tako kot se ne držijo, da se za volan ne smeš usesti pijan. Težava je samo v tem, kdo bi plačeval inšpektorje, ki bi hodili okoli in sankcionirali lastnike psov, ki jih nimajo na povodcih ali ki ne pobirajo kakcev za njimi. Lahko pa se ti prijaviš, da boš to delo opravljala praostovoljno in zastonj. Po moje te bodo veseli.

saj v tem je point. Ali res ne razumeš, ali pa se delaš neumno.
Dati tako visoke kazni, da bo vsak pomislil, ali se mu res spača tvegati 100000 sit za odvezanega psa.
Dati redarju pooblastila in takšno varovanje, da bo brez strahu pristopil k lastniku s psom, ker bo imel možnost in pravico recimo omamit psa zaradi lastne varnosti.
Po moje bi to tudi pripomoglo k temu, da bi pse privezovali. Zakaj bi lastnik., če ima psa rad tvegal, da ga omamijo.
Sedaj tega ne morejo in čisto razumem, da ne bodo šli nekoga z odvezanim že na videz nevarnim psom opozarjat. da ga naj priveže. Pes lahko tudi približevanje smatra za ogroževanje in napade. Pa obvezne nagobčnike….
Da lahko osebo identificira, ali naredi vse, kar je potrebno, da se njegova identiteta potrdi. Navsezadnje lahko vsak pove izišljeno ime, naslov…..in tako naprej.
ZATO je potrebna spremeba zakonodaje.

Pa kaj, ali nobeden res nič ne razmišlja.
Ne vem pa zakaj bi to počela jaz.

Meni se tudi 50 000 sit ne zdi malo za odvezanega psa. Bistvo je v tem, da lastnika opozoriš, da boš ukrepal in je teden dni mir. Prijaviš policaju, ta se odpravi k lastniku, tega ni doma ali pa reče, da je njegov pes s tem in tem na sprehodu in policaj se potešen odpravi. Saj ne iščejo psa, ampak, če se znajde na tvojem dvorišču bi ga naj ti zaprl in počakal, da pridejo pristojni ponj in ga odpeljejo v azil. V našem kraju pa policajev – pešakov ni, pes pa žal ne čaka, da pridejo ponj.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Lahko imamo ne vem koliko novih zakonov, problem je v tem, da nimamo izvajalcev.
Redarji popajo listke na avtomobile tam, kjer ti ne ogoržajo nikogar, tistih, ki so res napačno parkirani se v velikem loku izognejo. In potem bodo opozarjali psičarje? Žal ne verjamem. O policiji pa rajši ne bi :-((

Joj, v slogi je moč, kakšno nakladanje!!! Vsak dan smo s psom v mestu, pa še nikoli nisem zasledila nobenega redarja, ki bi opazoval psičarje, sem jih pa videla že veliko, ki popajo listke na napačno parkirane avtomobile. Ti pa govoriš tako, kot bi se odvezani nevarni psi vsepovsod sprehajali, ubogi redarji pa jih samo gledajo in si ne upajo blizu zaradi strahu, da jih bo pes ugriznil ter čakajo na spremembo zakona, ki jim bo dovolil uspavanje psa, da bodo oni lahko napisali psičarju kazen. Prestrašeni reveži redarji bi sicer delovali, pa si ne upajo zaradi nasilnih psov. Hehehe, ta je res dobra.

Jaz ti predlagam, da se raje kot za spremembo zakona zagreješ za spremembo lastne miselnosti, ker očitno za vsakim vogalom vidiš napadalnega psa, ki samo čaka, da bi te oklal.

In verjemi, redarji se tega dela ne lotijo, ker jih ni nihče za to pooblastil in plačal. Ne pa zato, ker se reveži tresejo pred napadalnimi zverinami.

Zakoni so dobri, žal se ne izvajajo, da o učinkovitosti sankcioniranja ne govorim. Varčuje se tam, kjer je najmanj potrebno in potem je potrebno za vsak mir, ki ga želiš imeti, letet na prenatrpana sodišča, kjer zavoljo počasnosti spet ni učinkovitosti. Začaran krog. Zelo šepa vmesni člen – razne inšpekcije in seveda učinkovita policijska in redarska služba. Ampak kaj, ko je ceneje, če državljani sami delamo red.

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

ja misli, baby, misli. Zakaj ni redarjev, ki bi disciplinirali lastnike psov?
Če me bo samo enkrat v življenju oklal en pes, bom za moj duševni mir in moje fizično zdravje oklana od psa točno enkrat preveč. Hvala lepa, ne bi.
Tako, kot tržičan.
Kapiši?

New Report

Close