Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek rabim pomoč glede sušilca za sadje

rabim pomoč glede sušilca za sadje

Rada bi mami kupila sušilec za sadje, ampak ne najdražjega tam okrog 20 (raje pod) – če ga bom sploh dobila!
Lepo vas prosim za kakšno izkušnjo, kakšen link ali karkoli v zvezi s tem.

HVALA in lp

V Merkurju stane okoli 12.000.- pa je prav fajn. Lani sem posušila z njim večjo količino sadja.

Lp

V Merkurju je od firme ABC, stane 15490. Zelo priporočam, ker ima poleg nastavitve časa sušenja (do 12 ur) tudi 3 stopenjsko nastavitev gretja. Z njim sem posušila ogromno sadja, v 7 letih je bil 1x deležen manjšega popravila (čiščenje zaščitne mrežice in grelne špirale).

V trgovinah najdeš še enega, malo cenejšega, ki greje od spodaj in ima nižje platoje, nima nastavitve gretja, je le ena, vendar je bilo z njim nekaj začetniških težav, saj grelec ni vedno deloval.

Odloči pa se sama. Veliko užitkov ob sušenju in konzumiranju dobrot ti želim!

Joan

Pa en lep dan želim, Joan

Potrjujem Joanin nasvet. Tudi moj ( 16 let – sicer druge znamke) ima gretje od zgoraj, dovolj globoke 4 pladnje, nastavitev 12 ur in 4 stopnje jakosti.

Lp

Sem si ga ogledala na merkurjevi strani in izgleda še kar (tega ABC).
Zanima me še to, koliko sadja približno pa lahko posušiš v njem in ali se da kupiti še večje?
Samo še to, kaj vse sušite v njem, mami bi imela predvsem za jabolka, hruške, kakšne borovnice …?

Mi imamo tega z višjimi pladnji in v njem poleg jabolk, hrušk in sliv sušimo še kakije, banane, peteršilj, baziliko,…

Pa gobe sem pozabila.

tudi mi imamo ABC in res vse sušimo v njem! Raje ne kupuj tistega z nižjimi pladni, ker potem ne moreš tako veliko dat not! Npr. mi sušimo tudi petršilj, in ne vem koliko časa bi v tistih nizkih pladnjih sušila tako veliko petršilja!

Sušimo še jabolka, banane, slive, korenje,…….

lp, ina

Pozdravljeni!
Kako debelo pa narežete korenje tisti, ki ga sušite v sušilcu?
Hvala in lep pozdrav.

Ne rabiš večjega, kot je tale, saj preden očistiš za poln sušilec sadja…. vzame kar nekaj časa, gre pa z leti veliko hitreje. 🙂

Jaz v štiri platojčke sušilca spravim polno korito v vodi plavajočih očiščenih in narezanih jabolk, ko pa jih odcedim, jih je ravno za ta veliko plastično posodo, ki se uporablja za vzhajanje testa (takšna, s pokrovom), saj verjetno katera ve, kakšno imam v mislih.

Poln sušilec sadja potrebuja cca 12 ur, da se jabolka posušijo na najvišji temperaturi, je pa treba proti koncu zgornji in spodnji plato zamenjati…

Poleg jabolk sušim še velike, puste hruške (ne me držat za besedo, mislim da so viljamovke) in slive. Bolj, kot imaš enakomerne koščke sadja ali zelenjave, bolj enakomerno bo suho…

Pri nas je sušilnik v pogonu kar na balkonu, ker malce ropota in ni za v dnevno sobo k TVju :-), oddaja nekaj toplote, pa še vonj po sadju rad privablja čebele ose in mušice.

Še to, če želiš svetle krhlje, v zadnjo vodo pri izpiranju dodaj malo limone ali citronke, da sadje ne oksidira. So pa rjavi tudi dobri, pa še bolj domače izgledajo.

Pa dober tek!

Pa en lep dan želim, Joan

New Report

Close