Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek rabim recept za ODLIČNO domačo gobovo juho

rabim recept za ODLIČNO domačo gobovo juho

Prosim, da uslišim želje mojega možeka da bo pol on uslišal še kako mojo ;-))

<img border="0" alt=""

Kaj imaš od gob? Suhe jurčke?
Na kratko zmehčam čebulo na malo olja, dodam jurčke, ki sem jih prej namakala cca. 30 min. v mlačni vodi, dodam strt strok česna, počakam, da zadiši in takoj zalijem z vodo (lahko juho). Dodam na kockice narezan krompir, solim in kuham, da se krompir dobro zmehča. Na koncu dodam sesekljan peteršilj in malo smetane. Če ne bo dovolj gosta jo lahko zgostiš s podmetom.

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Moja kuhinja ravnokar diši po gobovi juhi. S šampinjoni, ker potem jo lahko poskusi tudi sine.

Najprej na žlici olivnega olja prepražim malo čebule in česna (samo da posteklenita), nato dodam gobe in krompir. Vse skupaj zalijem s “kapljico” belega vina in ko izpari, zalijem z vodo ali zelenjavno jušno osnovo. Dodam lovorjev list in timijan, solim in to je to.

Ko je kuhano dodam kislo smetano, na mizo pa vedno postvaim še kis, saj moj sine obožuje kisane juhe.

Ta juha pri nas doma vedno izgine v trenutku.

Pa lep pozdrav in obilo užitkov pri kuhanju!

Khm, a veš, najprej bi morala odkriti, kakšna gobova juha je za tvojega moža odlična – okusi so namreč različni, potem pa nareiš točno tako in požanješ vse pohvale :)))

Pri nas doma (še prej pri starših, zdaj jo redko delam, ker je otroci ne jejo) smo delali tako:
Na malo olja prepražiš na drobno narezano čebulo (količino po želji, recimo pol male čebule), v bistvu jo samo zarumeniš, dodaš gobe (sveže, prekuhane, suhe namočene in odcejene, zamrznjene prej odtajane – odvisno kaj imaš in kako ima rad :))), spet malo prepražiš, potem pa dodaš še že skuhan na drobne kocke narezan krompir, doliješ kar vodo od krompirja (samo moraš paziti, da na njej ni tiste bljak pene – jo med kuhanjem pobereš dol; krompir skuhaš brez olupka! v slani vodi – kot za pire), začiniš z soljo, malo popra, če kuhaš z jušno kocko, lahko tudi to, majaron, lovorjev list, malo česna (če ga jeste) … Vse skupaj še malo kuhaš – 10-15 minut, preizkusiš, če ti okus ustreza, sicer začiniš še malo, dodaš kislo smetano in nasekljan peteršilj in tadaaaaam … Lahko pričakuješ, kaj bo mož rekel na to :)))

Nekateri v gobovo juho dodajo še korenje in zeleno, vendar pri nas omenjena varianta ni več priznana kot gobova juha.

Naj ti uspe, možu pa tekne :)))

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Olupljen krompir zrežem na kocke,stresem ga v kostno juho ali vodo.Dodam očiščene,na lističe narezane sveže gobe ali oprane,grobo zrezane suhe ,ter lovorov list.Medtem ko se kuhajo ,napravim iz maščobe in moke svetlo prežganje in dodam sesekljano čebulo.Prepražim tudi to,dodam strt česen.
Prežganje redčim s kostno juho,ga prekuham in dodam k juhi.Dodam še začimbe (poper,šatraj,peteršilj) in dobro prevrem.Nazadnje juho okisam,ji dodam sesekljan peteršilj in kislo smetano.Je pa juha bostveno boljša,če je pripravljena iz več vrst gob.

Podušim čebulo in česen z lovorjevim listom in dodam gobe (sveže ali zamrznjene – jurčki+lisičke), prepražim, zalijem (najbolje z jušno osnovo), začinim in prevrem ter dodam žličko mletih suhih juretov. Kislo smetano doda vsak po želji. Zame je to gobova juha, vse ostalo je zelenjavno – gobova… :-)) Aja, pa zraven ajdovi žganci.

Dober tek!

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

New Report

Close