Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek rabljene smučke – kdaj bo sejem

rabljene smučke – kdaj bo sejem

Ker z možem ne smučava, otroku pa pač tega ne misliva jemati, mu bomo letos prvič kupili prave smučke, ampak seveda rabljene. In pancarje tudi.
Pa me zanima, morda katera ve, kdaj bo sejem rabljene smučarske opreme v LJ?

In še – kot skoraj popoln smučarski analfabet – kupiti carving ali navadne in kako dolge? Dete je trenutno visoko 112 cm.

Hvaaaaaalaaaaaa
T.

2.12 – 5.12.2004

Smučarski sejem Snežinka 2004

http://www.ljubljanski-sejem.si

Glede sejma ti ne morem pomagati, ker nisem iz Lj konca.

Kar pa zadeva dolžno smučk ti pa svetujem nekaj kar bo fantku seglo med brado in nosom. Tako nam svetujejo v šoli smučanja Rauter.
Če bo mali letos na smučkah prvič, potem še moj nasvet – raje krajše kot daljše – se pravi do brade ali ustnic.

Naša pupa je prvič smučala pri 4 letih in pol ter je imela s smučkami do brade na tečaju najkrajše smuči.
Kupili smo rabljene smučke in sama sem se prvi dan tečaja totalno zasekirala, ko sem videla kako kratke ima proti ostalim tečajnikom. Ampak … pupa je smučala kot velika :-)) Šlo ji je mnogo lažje kot drugim, na koncu je celo učitelj sam rekel, da ji je šlo prav gotovo tako dobro zaradi ustrezne dolžine.
Tako da res nikar ne kupujte prodolgih smučk z namenom da bi šparali (bojo pa še za drugo leto), ta roba je namreč na sejmih skoraj smešno poceni in je bolje opremo menjati vsako leto.
Mi npr. smo lani prodali predlansko opremo ter za 2.000 doplačila dobili novo rabljeno. Enako bomo naredilil letos.

**************************************************** Jemanje nam polni roke, dajanje pa srce.

Prosim tudi za informacijo,kdaj se sejem začne v Kranju?Hvala

Hvala! Torej navadne, ampak kratke, če sem prav razumela. Ne carving?
T.

Smučarski sejem bo v KR od 19.11-21.11.04. Zdaj so carving navadne. Za tako majhne otroke ni velike razlike v ceni med novimi in rabljenimi. Na sejmu bodo dobro znali svetovati vaditelji smučanja.

Punce, kje pa je smučarski sejem v Kranju?

lp
n

Ko ste že pri smučarskih sejmih. Mogoče ve katera kaj bo v Novi Gorici

V KR bo med 19. in 22.11.04

Natassa

Pred dvema letoma je bil sejem poleg bivše Trenče.

Na kraj sejma pa nisem bila pozorna, ko sem brala plakat, tako da ne vem, če to res drži. Danes grem po svojo punco v šolo in bom preverila.

Natassa

Tinkara C!

Obvezno Carving in ne navadne, ker se z navadnimi ne bo nič naučil (samo matral se bo). Na to so nas letos posebej opozorili učitelji pri rekreaciji za otroki, ki jih pozimi učijo tudi smučati.

lp, B.

Že nekaj letim učim otroke v smučarski šoli. Seveda priporočamo carving smučke, vendar veliko otrok jih nima in ni res da se samo matrajo in nič naučijo. V šoli skorajda ni opaziti da nekdo ki ima carving smučke bolje napreduje. Sicer pa vsi smo se naučili na navadnih.
Tako da če imate pač možnost kupite carving smučke, ki naj bodo nekoliko manjše od otroka, vednar ne po cm nr. otrok velik 110, smučke 100, bolje, otroka postavite zraven smučk in naj segajo nekje od brade do čela. Če pa kje dobite navadne smučke tudi niso zanič, kamot jih lahko otrok porablja. Bolj pomembno kot kakšne smučke naj ima je to da nikoli ne smuča brez čelade.
LP A.

a:
tudi mi letos kupujemo smuči za našo 5-letnico, pa me zanima tvoje mnenje, ker pišeš: “Seveda priporočamo carving smučke…”, nato pa: “V šoli skorajda ni opaziti da nekdo ki ima carving smučke bolje napreduje…”

Zakaj torej bolj priporočate carving?

Hvala in pozdrav,

M.

da se še jaz “pripopam”: naša osemletnica ima od lani carving smuči (stari ata je smučarski navdušenec:)) in ji je prvič šlo kar dobro na smučkah. Prej je imela navadne. Ker pa se že omenjeni stari ata trudi z njo že od četrtega leta, ni vrag, da se ni tudi naučila kaj ta čas:))
No, sine, ki še nima 4 leta pa smuča z navadnimi – otroškimi (letos bomo verjetno že prešaltali na prave) in smuča kot vihar – dobesedno – ne da se ga ustaviti ( se ne zna). Pojma nimam, kako mu bomo to dopovedali, ker nas tudi sicer nič kaj dosti ne upošteva, morda bo imel stari ata (ki je pri njem itak ta glavni) kaj uspeha. Če bo šlo, gremo letos prvič po dolgem času na smučarske počitnice – hura in groza – ker bo treba pa za mamico iskat smučarsko opremo, cene so pa do neba!

Zakaj priporočamo carving smučke?
Zato ker je učenje carving tehnike nekoliko drugačno. Ni takšnega povdarka pri gibanju gor dol, vbod palice se bolj nakazuje oz. veliko časa smučamo brez palic, ni dvigovanja smučke, odriv v zavoj je drugačen. In ker program učenja v smučarskih šolah poteka prilagojeno carving tehniki, je za bolj precizno izvajanje sigurno boljša carving smučka. To pa ne pomeni, da začetnik z navadnimi smučkami ne more slediti skupini, da slabše začne ipd…) samo določene vaje se v preciznosti in izvajanju nekoliko razlikujejo.
Od tečajnikov ne zahtevemo in ne pričakujeo da bodo vsi imeli carving smučke, od vseh pa zahtevamo ustrezno zasčitno opremo.
Meni osebno se zdi mnogo pomembneje da otroka ne zebe, predvsem v prste na nogah in rokah, se pravi da je povdarek na rokavicah in pancarjih, kajti velikokrat mnogo časa porabimo da otroka ogrejemo. V bolj hladnih dneh smo ograomno časa porabili, da smo “neprimerno” oblečenim otrokom učitelji masirali noge in roke. In če otroka zebe, če se ne počuti dobro, je največja nevarnost da smučanje “zasovraži”.
LP A.

– zato jaz sovražim smučanje :)))
čelada? kje?

pravi M. Rauter 🙂
… carving ali navadne (ravne), to ni pomembno, mi je rekel ko sem ga vprašala kaj je najbolje za 5letnika, ki bo letos prvič stopil na smučke.

S tem, da če boste kupovali nove “dilce” se carving-u itak ne boste mogli izogniti, saj v trgovinah ravnih ni več. Na sejmu pa boste verjetno našli tako ene kot druge 🙂

Hvala!
Smo se včeraj z babi (mojo mami) dogovorili (ker sem ji itak rekla, da mi ne mislimo smučati, če pa misli vnuka učiti na smučkah stat, potem pa naj še ona nosi stroške za novo opremo :))) pa sem to rekla v hecu, nisem mislila, da bo resno vzela kot je, a nam vseeno kar paše) – no, skratka, Dedek Mraz bo prinesel nove smučke, vezi in palice (bosta financirala onadva), mi pa bomo na sejmu kupili pancare, ker jih je pač treba pomeriti.
Kakšne pa so kaj cene, izbira in kakovost (obrabljenost) na lj. sejmu, ve katera?
T.

a: še eno vprašanje: govoriš o neustreznih pancarjih glede toplote. Na kaj naj bomo pozorni, ko bomo kupovali (rabljene) pancarje. In koliko velike naj kupimo?

Vnaprej hvala in pozdrav,

M.

Pri pancarjih bi bila jaz predvsem pozorna na notranji vložek. Vzame se ga itak ven iz čevlja in se vidi koliko je potlačen, obrabljen. Čevelj naj bo za številko ali dve večji, vendar naj se z zapenjanjem fino oprime noge, vsekakor se pri dobro zapetem pancanju noga sme preveč premikati (tako da bi jo npr. skoraj potegnil iz zapetega čevlja. Za čisto majhne so fini pancanjari, ki na mečih ne segajo previsoko, ki se zapenjajo od zadaj z eno sponko, saj se jih precej lažje obuje. Za tiste ki pa že bolje obvladajo smučanje pa prav gotovo nekoliko višji čevlji, s tremi ali nekje pri št. 36 s 4 zaponkami.
Po lastnih izkušnjah so tudi super smučarske nogavice, prejšnja leta smo jh kupili v Intersportu, otroške za cca 1500 sit, letos smo jih kupili v Hervisu (akcija 990 sit). Se res veliko bolje obnesejo kor žabe in navadne nogavice.
Če pa kdo potrebuje pa mislim da imam doma viška ene pancarje št. 28.
LP A.

Jaaaaaaaaaaa,

mi kupujemo pancarčke št. 28, smo iz okolice LJ (proti Gorenjski), če ste kje blizu bi se lahko dobili (pred petkom zvečer nemogoče):-)

Pozdravček, Nike

A še kej misliš name?

New Report

Close