Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Racing 2002 !!!!

Racing 2002 !!!!

Draga gmajna !

Tole tu je dirkalnik formule ena, le cesta ni dirkališče iz formule 1.
Je čisto običajna cesta med Ilirsko Bistrico in Postojno, ki jo Brus brusi vsak dan. Lucky me – pot v službo, trening vožnja.

Pa vendar, enkrat na leto postane dirkališče in prizorišče največje Slovenske in najbolj množične Evropske gorsko hitrostne dirke.

Voznik, Avstrijec Leitgeb, še vedno drži rekord te 4 kilometre dolge proge od Ilirske do Šembij, s povprečnim klancem – 5{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, višinsko razliko cca 200 m, 14 ovinki,…… iz leta 2000 in to je minuta, 38 sekund in 86 stotink.
To pomeni povprečje 150 km/h. Kaj to pomeni na tistih ovinkih se ne da opisat, to morate prit videt. Pa sej klinca niti ne vidiš, sam neki zatuli in potem bolijo ušesa. Za dirkališče je to full cool, za med tiste smreke pa že skoraj perverzno.

Zato vam bom tu opisal čimbolj realno kot morem, zadevo opisat, z željo, da se kdor pač more in kogar zanima, odzove vabilu.

Namreč, ideja je, da se dobimo zjutraj doma pri Brusovih na kofetu, malo kafetarišemo in tjavendanimo, oberemo tiste, ki jih ni in se potem preselimo na prizorišče dogajanja. Neobvezno in kakor komu paša, ker zadeva se lahko komu upre po pol ure, nekdo bi pa bil tam še v ponedeljek in kot jaz jokal, ker je še 364 dni do naslednjič :(((

Moj predlog je pač nedelja, 28.07.
Pač, strogo dirkaško gledano, je sicer v soboto več videt. Več preiskušenj, avti so še celi, ker, več preiskušenj ko je za nami, manj jih je voznih. Dirkalnikov mislim.
Poleg tega je v soboto manj gužve, imaš več placa za gledat ipd…AMPAK !!!! V soboto mora brus zjutraj v službo, tako da kava odpade. Sicer bom od tam hitro spizdil, ma nazaj v Pivko ne bom hodil. Poleg tega je v nedeljo ozvočenje, napovedovalec Janez Martinčič iz vala 202, sprotni rezultati (kolikor jih rata slišat ) ob progi pijača, sladoled, na cilju DOSTI OD PRASCA ZA ŽRET, ponavadi je bil tu še za ta dan najcenejši redd bull, le po 200 sit namreč, ter celo zvečer izbor miss Ferrari, kot predizbor za miss Slovenije. Torej, dekleta, če mate jajca……sicer pa, jaz bom tam že od petka, ko so tehnični pregledi dirkalnikov, tako da, zaradi mene ste lahko dol tri dni, kak kouter vam bom že našel.

Nekaj opozoril.
Na možnost ploh in neviht v tej poletni vročini sploh ne bom opominjal, temu primerno imejte kej s sabo.
Oblekce za na izbor miss in za vstop v opero pustite v kofanu, ker tu se hodi 4 km, po travi, blatu in grmovju, torej sami ocenite opravo, ne pa pozabit se pašpricat proti klopom in podobni mrgolazni, ker tega ne manjka. Ampak, od tega se da preživet, kar pa ne morem reč za bližnje srečanje z avtom ali njega delom pri 300 km/h. Zato vas prosim, ko gre avto mimo, DEJTE GA GLEDAT, pa naj bo še tako nezanimiv, ker če začne opletat, imaš še kej časa za jo zbrisat, sicer …….drugače pa ni panike, ker je za varnost dobro poskrbljeno, redarjev je full, da se pa stat le na desni strani ceste, da ni preletanja sem in tja čez njo.
Ko se je to še dalo, je Martin Črtalič pri 250 zletel med ljudi. 1 mrtev in 25 pokošenih. Ampak, kot pravim, od takrat je šlo samo še navzgor po varnostni plati. Zadnje opozorilo pa namenjam temu, da me nebi kdo potem preganjal ali preklinjal, kam sem ga zvabil.
Priznam, da zna bit za neljubitelje precej dolgočasno, če se naprimer kdo razleti, pa ga je treba odpeljat, pa ostanke počistit, pa olje posušit, tačas pa je mučno čakanje, pa potem predvozilo itd, potem pa se izkaže, da je pijan gasilc pozabil kej pomest, pa odnese še naslednjega itd….se zna malo zavleč. Sicer pa, kot pravim, verjetno boste tu družinsko, vsak lahko gre po mili volji, kadar se mu k digne, jaz vam dajem samo oporne točke. Za svoje obnašanje tam dol ne dajem jamstev, ker sem takrat malo nad in malo mimo. Upam, da vam ne bom tak ostal v spominu, v kolikor se vidimo na stezi.

Kdor se bo odločil bit nekje okrog mene, naj ve, da se bo dosti gibal, po celi progi od štarta do cilja. Je namreč velika razlika gledat formulo na ravnini pri 300 na uro, ali v ovinku, ko se skoraj ustavi, ravno obratno od rally vozil, ki ne šibajo tako hitro, a so v ovinkih izjemno atraktivna…..torej se je treba premikat in “lovit” atraktivne vožnje od cilja do štarta in nazaj gor, torej vsaj takole na hitro 10,12 prehojenih kilometrov navkreber in dolino. Seveda ste pa lahko tudi na enem ovinku in štejete turške nageljčke ali lepite pokemon nalepke v album.

Poslastica letošnje dirke bo prav gotovo dirkalnik formule ena, Minardi, ki bo poiskušal potolč stari rekord. Sicer bojo pa tam še močnejša vozila. Ford excort WRC naprimer, s kar 700 konji. Formula jih ima “samo” 650, a vleče za sabo samo 500 kilogramov, medtem ko jih mora Ford ene 1200.
Naj vam še omenim spore znotraj naših dveh zvez za avtošport, ki so to dirko razdelili v dva dela, mednarodni in domači.
Za vas bo sigurno zanimivejši tuji del, tudi z nekaj našimi, in vsemi prototipi in formulcami.

ŠE URNIK, BANDA !

V nedeljo zjutraj ob 9 uri je warm up za formule, ampak recimo, da vas ne bom na to gonil, dejmo to spustit.
NAJ VELJA, DA SE DOBIMO OB DEVETIH, ( 9.00 am) PRI MENI NA KAVICI.
Tisti najmirnejši del dneva, ko se bo dalo še kaj zmenit in kako našo, eden čez drugega, debato udarit. Upam, da nam bo eno urico klepeta dovolj, da se kej pohecamo in malo zmenimo, ker ob deseti uri,(z besedo : 10,00) bi nujno morali stran. 15 min vožnje, 30 minut čakat na vstop, karte kupit, parkirat, se peš odpravit dol in najt plac in že bojo tu prva predvozila, ki jih je jako pametno prehitet…..(pojasnilo: od mene se pride po cesti na cilj, kjer je potem tudi glavno dogajanje, zato je treba prit preden gre zares in se “šetat” do starta in nazaj )….zato vas res lepo prosim, da ste nekje ob 9 pri meni. Razen Janija nima nihče več kot uro vožnje.
V nedeljo so, OPOZARJAM !! najprej dve mednarodne vožnje in potem, popoldne naše. Komur jugoti in seicentoti ne bodo zanimivi bo tako lahko zgodaj doma, vsekakor pa jutranjega dela nikakor ne kaže zamudit, ker bo takrat vse.
Če zamudite, se sicer komot potem slišimo in najdemo, le s kavo ne bo nič, kar bi bilo škoda. Pa tudi ene 15,000 uporabnikov GSM signala tam in tisti dan, ni dober obet, da bo kdo dosegljiv.

Če mi bo zdej uspelo, grem provat privleč na forum našega starega znanca Gabriela, da še kako reče, kot včasih aktivni član Ferrari kluba iz Ilirske Bistrice……….vprašajte še kej njega je frišen iz morja, spočit, posončan, nabildan, je pecal ribice :)))))

Sicer pa, mail mate, mujota tudi, kličite, pišite, predlagajte, sprejmem vse, razen ne tega, da ne bi šli.

Sašo “I feel a need, a need for speed!” Brus

Bi zelo rada prišla k tebi na kavo , pa še na kaj, samo me formula tale ne zanima, pa letanje od starta do cilja, brez da vem, kaj me čaka na koncu. Al pa da vsaj predvidevam :)))))
Tko, da mene ne bo, ko pa bo kakšna bolj taka zadeva, k me bo zaintrigirala, call me ! :)))

Nič hudega, Zajček !

Če bo kdo prišel, pa dobiš vsaj kak SMS od nas…….

No, to bi pa šlo :)))))))))
Bo zajček vesel :))))))
cmoka!

Brusko…. od vseh 99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} sigura da pridem, jih je 97{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} vezanih na soboto. Tko da… se bova slišala in se kej zmenila :))) Ampak, če pridem, bo to sobota 🙂 Več miru, več filinga… v nedeljo pa obveznosti, tko da :))))

Jani komi čaka… na WRC 😉

Jani, paklič, ti bam pawiidu ki sm.

Res, malo se bomo kombinirali….služba-tajanstveni mrk-jutranji del-parje-popoldanski del…….bova že zložila te puzzle….

uh Brusko … tole si pa tko napisal, da bi že samo zato prišla, da vidim tebe, kako uživaš, ko gledaš dirko :)))))

drugače pa nimam pojma kje bom v nedeljo … uh, kje je šele nedelja :))) se zna zgodit da bom celo na morju 🙂

No, potem pa se pejte kopat v Opatijo….ti bom pomagal brisače nosit iz Šembij do Ilirske……cesta je itak zaprta :))))))))

uh … kakšna dobra ponudba … sam jest ne uporabljam brisač 😉

hehe, jutro Barbika !

zajčiiiiiiiiiiiiiiii .. jutro pa lubčka 🙂

sej sem res še v pižamci 🙂 … mam dopoldanske počitnice …

No pa ti bom veter delal :))))

to pa bi bilo zelo lepo :)))))

Jani, še to….

…a prideš z ženo, z lubico…….al z obema ?? :)))))

Šššššššššššššššš :))))))))))))))))

Brus jo bo zdej odvetral po opravkih….lepo se mejte, se beremo čez kako uro…..

zajček Barbiki pošilja cmok, čeprav je v pižamci :))))))

aha .. veter bo pa čakal :)))I))

fajn opravi brusko … pa se še kej beremo :))

B.

Lubica bo prpelala mene in ženo, pa oba otroka 😉

sej zdej grem … se je tamal zbudil … pa greva papcat 🙂

B. vrača cmokca .. in pozdravlja zajčka 🙂

Tkole :
Kavo pijem kratko , vročo , grenko .

Jajc nimam ( a ti dokažem Brusy ;))) mam pa neki sivih celic – ergo tekmovanje za miss odpade ! ( sej vse drugo bi še blo , he , he … dobra roba se SAMA hvali :)))

Heh … zna bit za neljubitelje dolgočasno , če se kdo razleti , pa ga praskajo dol s proge … :)))) Pa šanse so , da dvakrat ?!
… a dologočasno , praviš ?!

A turških nageljčkov je kaj ?Ja , no , jaz bi si pa nabrala mimogrede en pušeljc , me tkooo spominja na moja mlada dolenjska leta 🙂

Ma , prav dosti za tabo po dirkališču ne bi tekali, sej ne bomo mi na vztrajnostni dirki ,ne , če pa že omenjaš GSM – koga vraga ga sploh nosiš s sabo ( če ne zato , da ga vsake tolko potegneš na dan kao ala sam ja car – imam najmanjšega , he , he ..) signala NI … mrtvo , null …

Zaključek – jest bi mogoče pa res prišla malo polupčkat Brusita , pa z Marto obžirat tiste , ki jih ne bo :)))
… pa še prasc je na vidiku ….

Nikitka je ZA

Ojla Brusko….mater ej kr kocine mi pokonc štrlijo,ko sem tole brala…Dober si napisal ej…ko da bi dirka pravkar potekala..ma sem čutla no ene niste vibracije nijaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu uhhhh.Ob tej priliki bi te nekaj prašala…Si že bil kdaj dol pri nas na krogu?V našem kraju mamo eno zelo popularno stezo in mislim da je ena redkih v slo..če ne edina.Ne me vlečt za besedo a se mi zdi da sem nekaj takega slišala…
No in vsako leto majo tam miljon dirkalnih tekem.Baje da na treninge hodijo tja iz cele slovenije.Proga je bolj nova.No zdej pa tisto bistvo… ma moje srce je za kej takega preslabo.Tako smo se en popoldan odpravili malce firbcat.Takos edimo pred bajto pa se sliši nijauuuuuuuuuu,vruuuuuuuuuumm vruuummmmmmmmmmm iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii……………………..niiiiijjjjjjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuwwwwwwwwwwwwwwwwww…pa smo šli firbcat…Ne praši,na vsakem ovinku sem ob gledanju doživljala male orgazme v pretirani skrbi,da se komu nebi kej zgodilo…Ma verjemi trpim ob tem..Uh Za razliko od tebe ko uživaš sto na uro..meni je muka gledat,ko se kdo razleti na progi,ali ko ga odnesejo..tooo much za moje ušesa in moje srce ter oči seveda…Zato z moje strani sory..če bi to drgače doživljala..pa bi prišla…
Razen,če rabite koga za kofete kuhat,pa za kej pospravit,pa kej skuhat..heheh pa pridem..Cmoka in še enkrat hvala za povabilo…

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

Ha ha ha , šefy je na ON :)))))))

Par dopolnil, jasno :

– moški si niso izmislili tekmovanj za miss zaradi sivih celic al pa navsezadnje mogoče pa ja, ker če je količina pokazane kože v obratnem sorazmerju z številom le teh, potem je povezava tu :)))) Sploh pa, ko jih takole opazuješ pod odrom, kdo bi jim zameril da so brusaste :)))

– da ne bo napačnih interpretacij, z asfalta strgajo olje, bencin, hladilno tekočino in podobno, ne pa direkt voznika, kar bi sicer, verjemem, tebe bolj zabavalo :)))))

– o turških bom zdej kar tiho…..je bolj da grem kakega nasadit, ker če jih ne boš najdla sem ga spet najebal….

– za lupčkanje ob prascu z Marto in Nikito pa veš da se ne bom branil…..

Muca, jasno, če misliš na Mobikrog, vem, sicer za na Bledu ne bi vedel za kaj takega…..

Aja, mene niti najmanj ne zabava, če voznik ne izdela ovinka in se raztrešči, mene zabava če ga in to čimbolje. Mislim, da ne bo kakih napak razlag :))))))))))

Sicer pa ja…….me kar trga, ko je v zraku tisti wroooooaaaaaammmm, pa vonj po bencinu, etru in zažgani gumi……

no ja, pa drugič, če ne preh, pa septembra, a ne ? :)))))))

Aha….seveda če ne prej pa septembra.ma ni dvoma,vem kaj te dviguje v nebo..heheh adrenalinsko seveda.Ma nisem bila jasna ta krog je na dolenjskem…Blizu naše bajte..Cerklje ob Krki veš?!!
Hja sem mela v teh dneh priliko poslušat še iz zraka wrummmmmmmmm..hehe pol pa ene male pikice ki so letele proti zemlji,in tisto uh lej ga norca a se mu bo odprlo padalo al ne..jaja pestro pestro…

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

He sej bo verbotnova zapela..Rdeč ferari..to je prava stvar..hahahaha
pa še kej bo pokazala zraven..hej sem slišala ko smo jo imel na Blejski noči….heheh da se je našel en kampeljc,ki ji je z mičkenim laserčkom svetil ke v mednožje ves čas ko je ona skalala in plesala ter seveda pela na odru..Hahahahahahaha

kO SMO PRIPRAVLJENI STOPITI V NEZNANO, V POLJE VSEH MOŽNOSTI, SE PREPUSTIMO USTVARJALNEMU DUHU, KI VODI PLES VESOLJA...

New Report

Close