Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Rada bi na Radiološko tehnologijo / Radiologijo

Rada bi na Radiološko tehnologijo / Radiologijo

Zdravo.

Sem v 4. letniku gimnazije, družboslovno povdarjene, spoznala pa sem, da me zelo vleče v medicino. Zdravnica en bi rada bila, ker bi rada poleg službe imela tudi privat življenje in to kvalitetno življenje, brez neprestanega hitenja, s 3 otroci,… Pa tudi sicer, zdravnica ne bi rada bila, tudi zobozdravnica ne.

Pa sem razmišljala o Zdravstveni fakulteti v Ljubljani, smer Radiološka tehnologija, nekateri rečejo Radiologija….

http://www.studij.si/studijski-programi/Zdravstvena-fakulteta/Radioloska-tehnologija/539

Zanima me vse o tem študiju, poklicu, možnostih zaposlitve, težavnost študija, težavnost dela, … Namreč vtis sem dobila, da moraš kar obvladat matematiko in fiziko… Je res? Meni to ravno ne leži… Me je pa vse skup začelo zanimat.

Če je kdo tu iz tega foha naj mi prosim kaj pove.

:))))

hm…tudi radiološki ing ne delajo samo dopoldan in popoldan, veš.Obstajajo dežurstva in to 24urna.Tako da razmisli o tvoji teoriji “kvalitetnega življenja s tremi otroci”. Najbolj me je namreč zbodlo tvoje razmišljanje..ki pa je mogoče celo pravilno,samo potem si izberi poklic z dopoldansko službo in vikendi frej.
Aja,šola: vsi tisti,ki prihajajo iz drugih srednjih šol (ne zdr) imajo na začetku nek “šnelkurz”, ki je (vsaj včasih je bil) kr drag. Predmetnik si lahko pogledaš na njihovi strani,ni neka huda matematika in fizika-bolj srednješolska. študij se mi je zdel pa kar zahteven,ja.Ampak,vse se da…če se hoče

Študirala, pa pustila… Končala sem srednjo zdravstveno. Matematike, fizike in kemije je dosti. Jaz nisem zmogla, zame je bilo pretežko. Anatomijo sem še naredila, tudi patologijo in fiziologijo, pa kar se tiče teh medicinskih predmetov mi je vse šlo… Vse, kar je pa povezano s tehnologijo… Nisem mogla opravit izpitov, kljub mukam. Osip je bil ogromen, na leto jih zaključi okrog 30 ali manj. (tako je bilo v 5 let nazaj).

Študij ni za vsakega, poklic pa mislim, da ni tako težek… je pa nedvomno zdravju neprijazen, da ne rečem celo škodljiv.
Tisti sošolci s katerimi sem ostala v stiku, pa imajo ful radi svoj poklic, ponosni so, da so to kar so, na videz so uspešni, plače imajo po moje kar ok – no odvisno kaj je za koga ok, dežurajo, delajo na večih aparatih, zaljubljeni so v svoj poklic. Vsi po vrsti.

lahko te potolažim, da tudi zdravniki ne trpijo takih kristusovih muk, kot radi jamrajo. Za dežurstva so v mestih take gužve, da ti ne bo treba ne vem koliko dežurat, ko boš imela majhne otroke. Malo si poglej še delovni čas ordinacij, da ne boš rekla, da si zmišljujem. Lahko pa se seveda za kaj specialiiziraš in greš privat. Tega bo vedno več, ker javno zdravstvo bo šlo proti Vzhodni Evropi in ne proti Zahodni.

pa če je napisala, da tudi sicer ne bi bila rada zdravnica….

nekdo, ki v četrtem letniku gimnazije naredi takšno napako, ga je lahko sram

Predvsem moraš imeti super rezultate na maturi, ker je težko priti zraven.

Ne bo ti žal, sam moraš bit človek za to. Če še nisi, pa tak postaneš, ker te not potegne. Natančnost, zbranost, hitre reakcije, hitro razmišljanje, obvladanje računalnika (pa ne worda pa tega…), smisel za estetiko, učenej vedno novih stvari, predvsem v smislu programov… Velika sposobnost improvizacije, samokritičnost, sposobnost empatije, …

Veš, nas je malo, zato smo še toliko bolj povezani. Srečujemo se na seminarjih, letos smo imeli kongres :D, med sabo se vsi poznamo, vsaj an videz. Po tihem se zelo spoštujemo – eden drugega, ko smo skupaj pa se razvije tekmovalnost. Kdo bo naredil lepšo sliko, kdo je sposobnejši… pa tudi, če nisi takšen, sčasoma postaneš. Na splošno pa se imamo radi in res smo ponosni na svoj poklic.

Smo dokaj neprepoznavni v širši javnosti, ljuidje nimajo pojma kdo smo in s čim se ukvarjamo. Večina jih misli, da jih mi samo poležemo na mizo, vse ostalo pa naredi aparat sam… No, saj ej dovolj, da mi vemo koliko znanja in sposobnosti je potrebno imeti, čehočemo dobro in varno opravljati svoj poklic.

Pa lahko rečem, da se dnevno srečujemo z znanjem anatomije, tako da je to res predmet, ki je temelj našega poklica, prav tako kot tehnologija.

Težavnost faksa? Ja, ni lahek… ampak da se. Je nardljiv. Osip je velik, to je res, vendar lahko razumeš, da je večina tistih, ki se odločijo pustit radiologijo takih, ki se v tem poklicu ne vidijo… Če te zanima, vztrajaj.

Svoejga poklica ne zamenjam za nič na svetu. Zakon je. Carji smo!

ZDRAVO!

Super, da sem našla ta forum in vse informacije.. bliža se namreč odločilni datum -> 5. marec (VPIS).
Za študij na začetku sploh nisem vedela kaj dela in vse ostalo.. me pa je navdušil moj bratranec, ki je sicer doštudiral veterino, imel pa je kolega katerega brat je plaval v vodah radiologije 🙂

Mene zanimajo predvsem težavnosti matematike, fizike, tudi kemije. Čeprav prihajam iz gimnazije, katere težavnost je v samem vrhu Slovenije, nimam občutka ali bo moje znanje zadoščalo merilom tega faksa. Poklic se mi zdi zanimiv in privlačijo me službe z ljudmi..

Če katera/kateri študira na Pedagoški – smer socialna pedagogika, bi tudi prosila za kake informacije ali preusmerjanje, če se je že pojavila ta tema na forumu. 🙂

Še eno vprašanje.. kako so pogoji na zdravstveni za status dijaka s posebnimi potrebami? Sem že iskala, pa ne najden virov :/

HVALA! in lep teden 🙂

Pozdravljeni!

Tudi jaz imam vprašanje glede radiologije. Pač za vpis se šteje 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} mat, fiz ali kemija 30{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} uspeh v 3. in 4. letniku, 40{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} matura (govorim za vpis iz srednje strokovne šole) no in me zanima, če se je kdo vpisal iz srednje šole, in kakšne ste imeli ocene, pa, če se da gor pridt s pravdobrim spričevalom, solidno maturo in tudi tisti predmet (kem, fiz, mat) tako 3-4??
Hvala vam za odgovore.

Mene pa zanima, če mogoče kdo od vas obiskuje izredni študij Radiološke tehnologije, ter če mi lahko mogoče malo opiše kako poteka? Vsak komentar je dobrodošel, zato že v naprej hvala. 🙂

Ali morda kdo ve ali se študij izvaja tudi v Mariboru?

New Report

Close