Raji se bo verjetno utrgal
Kateri narod? Kje ti vidiš kakšen narod? Narod je izmišljotina; so samo sebični posamezniki, ki tvorijo nekakšno družbo, kjer vsak gleda, kako bi drugega izkoristil. Niso samo politiki egoisti. Delodajalcem tudi dol visi, če se raja v fabrikah okuži, važno je, da se proces nadaljuje. Najemodajalcem dol visi, če najemnik izgubi šiht in nima za najemnino – ven bo letel. Tisti iz gospodarstva bi najraje videli, da ves javni sektor pocrka, ker so kakor nekoristni. Tisti na podeželju (jih lahko tukaj bereš) so vsi privoščljivi tistim v blokih, ker nimajo svoje zemlje. Kot da bo rovtarjem kaj pomagalo nekaj gajb krompirja, ki ga sami pridelajo, ko vsega zmanjka v prodajalnah. Sosed soseda ne mara – vsi so v nekih sporih, zamerah in tožbah zaradi motenja posesti. Sodelavec spletkari proti sodelavcu … Kje ti vidiš tukaj kakšen enoten narod, ki bo vstal proti nekomu?
[/quote]
Podpis. Dober in realen post.
Ne razumem ljudi, ki samo jokajo in se delajo takoj žrtve, pa se še ni nič začelo.
A sploh pomislite, da boste kmalu imeli morda koga, ki ga bo virus uničeval,
ki ga imate najrajši na svetu, in ga ne boste mogli objeti, se dostojno posloviti,
, on pa se bo boril za življenje v bolnici ali pa nekje bogu za hrbtom in bo umrl.
A res nihče ne razmišlja o tem, da lahko izgubimo na ta način življenje, ker ne moramo malo potrpeti, samo denar, politika, kapital, je pomemben, samo o tem je govora…. o življenju pa nič..
Nobene empatije, nobene umirjenosti, samo divjanje naprej 100 na uro v SMRT.
A smo res postali stroji brez čustev ?
Mene je bolj strah, da jih bo zdaj veliko več umrlo od drugih bolezni, ker ne bodo ustrezno obravnavani zaradi tega. Imamo v sorodstvu par takih starostnikov in se prav bojim za njih. Ker se je naš zdravstveni sistem osredotočil samo na ta trapasti virus, bodo druge, ki nimajo tega virusa enostavno pustili umreti. Pa tudi nič ne poročajo koliko več infarktov je vsak dan zaradi tega zastrašujočega virusa, ker se ljudje bojijo in jim odpove srce. A to je pa super ane, vi blesavi paničarji.
danes ob 18.00 vsi na balkone žvižgat in ropotat! pa tudi snemat žvižganje in potem delit na internetu!
vem, ja, tudi tega ne bo hebal 🙂
dajmo si duška!
in če nam vzame še internet, naj ostane vsak dan 18. ura!
[/quote]
En glasen BUUUUUUUUU in žvižganje, ja.
Grem se učit na prste žvižgat, čeprav v naši vukohebini ne vem, kdo bo slišal 😁😁
Meni ni hudega v bloku. Res ne razumem te privoščljivosti ki jo otresate tisti na podeželju, ker je malo patetična že. Sem z podeželja drugače (odraščala v hiši) in dvomim da bi kaj drugače preživljala tam dan kot ga tu. Pletje ipd mi pač nikoli ni bilo v veselje.
Delam od doma (na balkonu :)), imam tono knjig za prebrat ko sem frej, s sosedi se prek balkonov pogovarjamo, z starši, prijatelji…..preko videoklicev, cel dan muziko poslušam, 3min od naselja imam gozd da se grem lepo spehodit zjutraj in popoldn, ful enih tečajev imam namen narest, urejam počasi slike na računalniku, mail …včeraj sem celo spet začela pisat, kar sem redno počela ko sem bila mlajša, potem pa si nisem nikoli vzela čas za to, kuham si zanimive stvari vsakodnevno ker mi ni treba več v pisarni viset cele dneve…..v bistvu mi je kar fajn 🙂
Zvišali so si plače, preden so karkoli naredili za ljudi.
Če bi meni Civilna zaščita prinesla 30 mask na osebo in zaščitna očala na dom, bi rekli- nekaj so pa le naredili.
Kaj jim bodo visoke plače in položaj v politiki, če ljudi ne bodo imeli, ki bi jim vladali?
Pri takem odnosu bo preživelo 10{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} Slovencev 🙁
Kateri narod? Kje ti vidiš kakšen narod? Narod je izmišljotina; so samo sebični posamezniki, ki tvorijo nekakšno družbo, kjer vsak gleda, kako bi drugega izkoristil. Niso samo politiki egoisti. Delodajalcem tudi dol visi, če se raja v fabrikah okuži, važno je, da se proces nadaljuje. Najemodajalcem dol visi, če najemnik izgubi šiht in nima za najemnino – ven bo letel. Tisti iz gospodarstva bi najraje videli, da ves javni sektor pocrka, ker so kakor nekoristni. Tisti na podeželju (jih lahko tukaj bereš) so vsi privoščljivi tistim v blokih, ker nimajo svoje zemlje. Kot da bo rovtarjem kaj pomagalo nekaj gajb krompirja, ki ga sami pridelajo, ko vsega zmanjka v prodajalnah. Sosed soseda ne mara – vsi so v nekih sporih, zamerah in tožbah zaradi motenja posesti. Sodelavec spletkari proti sodelavcu … Kje ti vidiš tukaj kakšen enoten narod, ki bo vstal proti nekomu?
[/quote]
Odlično in resnično!
Za bat se je človeka, ki v takih časih sklicuje ljudstvo naj se pridruži vojski, namesto, da bi skup skliceval vse biologe, fizike , biokemike in podobne ljudi ze branže, da bi okrepili zdravstvo. Pa prostovoljce gasilce, ki so med drugim tudi nekateri bolničarji…..
Sam počakte, kmal bo tud represivnim organom plačne razrede dvignil…da si bo rit zaščitil.
Njihove familje oskrbujejo državni varnostniki, zaščitno opremo so si pa tud že nagrabli.
danes ob 18.00 vsi na balkone žvižgat in ropotat! pa tudi snemat žvižganje in potem delit na internetu!
vem, ja, tudi tega ne bo hebal 🙂
dajmo si duška!
in če nam vzame še internet, naj ostane vsak dan 18. ura!
[/quote]
Bolano. Dajmo si raje pomagat in ploskat požrtvovalnim ljudem. Če bi Šarec pravočasno zaprl meje z Italijo in strogo kontrolo na letališčiu, sedaj ne bi bilo pol SLO doma.
Tako imajo dober nadzor na kaj bodo odgovorili in kaj ne in lahko najbolj kljucne informacije zadrzijo zase.
Mene je bolj strah, da jih bo zdaj veliko več umrlo od drugih bolezni, ker ne bodo ustrezno obravnavani zaradi tega. Imamo v sorodstvu par takih starostnikov in se prav bojim za njih. Ker se je naš zdravstveni sistem osredotočil samo na ta trapasti virus, bodo druge, ki nimajo tega virusa enostavno pustili umreti. Pa tudi nič ne poročajo koliko več infarktov je vsak dan zaradi tega zastrašujočega virusa, ker se ljudje bojijo in jim odpove srce. A to je pa super ane, vi blesavi paničarji.
[/quote]
TIPIČNI PANIČAR….
Se podpišem pod tole. In kar kri mi zavre, ko pomislim, da za vse migrante futrat in vso leno rajo, ki je načrtno na socialki, se bo pa vedno našel denar. Ljudi, ki bi radi delali, pa ne smejo in bodo zato ob službo in zaslužek, bodo pa poteptali. Sploh ne najdem dovolj grde besede, da bi jim jo izrekla.