Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Razgovor v javni upravi

Razgovor v javni upravi

Pozdravljeni!
Ta teden sem bila na prvem razgovoru za delo. Poleg izpolnjenega vprašalnika, ki sem ga prinesla s seboj, sem dobila par vprašanj. Na vprašanja nisem odgovarjala ravno zadovoljivo, to se je videlo na obrazih komisije, vsaj dozdevalo se mi je. Po strokovnosti in delovnih izkušnjah ustrezam razpisanemu delu. Z odgovori v zvezi z državno upravo in njenim delovanjem sem mimo udarila, pač ni ravno področje za katero bi se zanimala.

Zanima me, če morda kdo ve, kaj vse komisija upošteva pri odločitah pri kandidatih. Hvala .

Z odgovori v zvezi z državno upravo in njenim delovanjem sem mimo udarila, pač ni ravno področje za katero bi se zanimala.

ZAKAJ PA SI SE POTEM PRIJAVILA NA TAKO DELOVNO MESTO, ČE TE PODROČJE NE ZANIMA? sorry za CL

Vprašanja niso bila moje strokovno področje. Šlo je za ocenjevanje splošne razgledanosti. Je pač tako, da se eni bolj drugi pa manj zanimajo za to.

Če postavljajo vprašanja, ki zahtevajo splošno razgledanost, potem jim je to tudi merilo pri izbiri kandidata. Konec koncev splošna razgledanost tudi nekaj pove o samem funkcioniranju človeka, sorry.
Enkrat sem imela čast spoznati pravnika, ki ni znal s številko napisati en milijon. In je bil grozno ogorčen, kaj se čudimo, da on je vendar pravnik ne financar. Halo?
Tako da…

kakšna vprašanja pa so ti zastavili? tudi jaz sem dala prošnjo za zaposlitev v javni upravi – da bi vedela kaj lahko pričakujem!?

lp in hvala.

Kdaj bo Slovenija predsedovala EU, pa polno enih vprašanj v zvezi z EU.

Oprostite, 1 milijon bi tudi jaz znala napisat in še kaj.

Vse je odvisno od komisija, kaj išče. Če si se izkazala na drugih področjih, ti ni tako pomembno (seveda, če je to bilo 1 vpr). Če si “mimo udarila” pri dveh vpr., potem ne boš prišla v ožji krog, žal!

No ja… to o predsedovanju pa vsak dan vsaj enkrat pri poročilih povedo…. Sorry, ampak mi gredo rahlo na živce ljudje, ki pravijo, da jih take stvari ne zanimajo, pa bi radi delali v državi upravi. Si bo treba malo definicijo državne uprave pogledati pa bodo hitro ugotovili, da bi jih malo pa res moralo zanimati…. ker dejansko v DU ni več področja, ki ne bi vsaj malo zadevalo sodelovanja z EU.

Ko sem imela jest izpit iz javne uprave, tudi nekaj stvari nisem vedela kar iz glave. Imela pa sem to srečo, da je bil predsednik komisije tolk faca, da mi je eno stvar, ki je nisem glih gladko odgovorila, preprosto napisal na list, potem pa gledal naokrog in trkal z svinčnikom po listu; češ, poglej, tu sem ti napisal odgovor! Sem se začela nasmihat, on pa čist flegma. Ko smo končali in sem izpit uspešno prestala, sva se srečala na hodniku. Sem se mu lepo zahvalila, on pa je kot prej, samo pisano pogledal in reku: “… mah dajte no. Malenkost! Saj tele stvari, ki jih niste čist znala niso tako važne, saj jih boste spoznala med delom! ” Nekaj v tem stilu. Skratka- faca!

New Report

Close