razgovor za delo v Leku-OMG-katastrofa
Karma, 25.04.2024 ob 17:01
Jaz imam pa vrhunsko izkušnjo s Kariero pri razgovorih za Novartis. Tudi plača je čist solidna. Najverjetneje je vse odvisno od kolektiva v katerega prideš. Tako je tudi v Krki. So sektorji, kjer bi si človek najraje žile porezal, so pa tudi takšni, kjer vlada top vzdušje in medsebojno sodelovanje. Mal sreče moraš imet, predvsem pa velik trde kože, da nebuloz ne jemlješ preresno.
Odvisno, aktera Karirova rekruterka dobi za Novartis head hinting. Nšr, šri karieri zaposlena gospodinčna pri 23ih, ki to dela, s politološko fakulteto, ki zveze niti pojma, niti kilometrine izkušenj s HR področja ( pa ni mišljeno za kader za izključno tekoči trak, da ne bo pomote) prijemih in izbiri kandidatov. Da en a češpljia sam odloči, da je EMŠO crutial – končno, da se je to končalo ( moj bratranec je hvaležen).
Končno se je Novartis odločil za drug prijem in način izbire kadrov za njihove zaposlene, ne ve oreko Kariera zaposlitvene agencije.
Bistveno je, da če te način odnosa ali pa samo notranji občutek odbije, da tja ne greš delat. Se mi pa zdi, takšen izbor delavcev prej neprofesionalen kot pa profesionalen. Cel sistem kapitalizma pa deluje tako … ponudi več za več denarja. Te Agencije se gredo ne vem kaj, da lahko več zaračunajo podjetju in drži, da ena oseba v kadrovski službi težko spelje podoben postopek.
Mi smo bili enkrat na predstavitvi podjetja iz Zreč, ne vem točno kako se imenuje. Podoben vsestransko težak, antisocialni, zelo discipliniran sistem. Za delavce, za vodilne ne vem.
Je pa tako, da so ljudje, ki so delali npr. v Nemčiji že leta in leta nazaj rekli, da je tam podobno.
Utrinka, 27.08.2016 ob 12:41
Res je. Zelo dobro poznam 6 ljudi, ki delajo v Leku. 4 farmacevte, eno ki dela v računovodstvu in enega, ki dela v proizvodnji. Prav noben ne jamra nad službo ali plačo. Čudno, a ne?
SEveda ne jamrajo, če so računovodje v škodo ostalih zaposlenih 20 let “napačno” obračunavali plače lol
Sajste, 27.08.2016 ob 11:50
Matr, ce ni avtor bloga totalno upiljen, nic nocem.
Pravi Kordiš, ki bi z vilami naganjal kapitaliste v vodo!
Josip 1, 27.08.2016 ob 13:29
Nekaj mi ni jasno pri tej solzavi zgodbi tega tovariša.
Pa saj ste eni in isti levičarji na oblasti že od leta 1945.
Kdo vam je sedaj kaj kriv, kakšni kapitalisti neki.
To ste vi sami, v resničnem kapitalizmu ima delavec seveda odgovornosti, vendar pa tudi dostojanstvo in lepo plačo.
Tega seveda vaši partijski komunajzarski sistem ne razume. In nikoli ne bo. Tovariši ste ravno takšni, da ovajate, pošiljate na Goli otok, kradete in ubijate. To so vaše naravne metode in drugih niste sposobni razumeti.
Ehhhhh.
Sinov sošolec vsa leta osnovne, kasneje srednja je pristal v Leku, nič se ne pritožuje, štipendijo je imel sicer v enem “uglednem podjetju”, namenoma ga ne bom imenoval, še celo minister mesec se je nekaj tednov tam pasel, pa ni bilo z njim nič , zato ga niso več najeli, v glavnem tam je vrnil štipendijo in se raje kot diplomiranec zaposli v Leku.
Vseh teh izbornih težav ni imel, to vem iz prve roke, še več prosili so ga naj pride.
No ja, 22.03.2025 ob 09:46
Kadrovnik mora biti po izobrazbi psiholog da zna oceniti cloveka…
Te novodobne kareristke kadrovnice z dvemi tecaji pa za nabijati o kompetencah in ambicioznosti ni popolnoma nic.
Najvecja zguba casa in energije je dobiti ljudi preko xy kvazi zaposlitvenih agencij in teh podobnih neumnosti.
Vsi razgovori s temi kadrovniki iz kadrovskih agencij so bili večji ali manjši poden. Večina jih nima izkušenj, ne poznajo delovnih mest, dela na splošno, sploh recimo v proizvodnih podjetjih in potem nabijajo floskule o ambicijah, …ipd.
Nikoli v življenju nisem dal niti prošnje za zaposlitev niti se nisem sam prijavljal na katerokoli delovno mesto.
Vedno so me v novo službo “zvlekli za rokav”. Z bodočimi šefi sem ob tem imel zelo neformalni razgovor ob pivu.
Se spomnim, ko sem bil še mlad in precej neizkušen sem tako sedel z bodočim delodajalcem v lokalu. Pa me vpraša takrat (v 90-ih), koliko bi imel plače. Jaz mu rečem, da za pod 5€/uro neto ne pridem. Njegov odgovor pa: “Ah, ti si slika! 10€/uro ti bomo dali za začetek.” In sva bila dogovorjena.
Ko sem potem na občini pridobival stanovanjsko posojilo, so samo gledali, od kod tak pokovc s tako bajno plačo.
Kasneje so se spet vsake toliko prikazovali razni men hunterji in me vlekli sem in tja. Nekateri uspešno, večina pa niti ne, saj sem bil s svojimi službami ponavadi zelo zadovoljen.
Moja hči pa se je tudi pritoževala čez Lek. Imela je sicer individualni razgovor s kadrovnico in je razlagala, kako je njej, magistrici tista gimnazijska maturantka solila pamet.
jkljkljkljk, 21.05.2025 ob 15:23
Tudi Mercator ima cerfitikat Družini prijazno podjetje, pa je poden od podna.
Ne vem, kdo in kako to podeljuje.
Potrdim. Dajo nekaj trivialnih ugodnosti, večinoma gre za kompenzacije ali drugačno prelivanje denarja in to poudarjajo kot skrb za delavce. Osnova pa je gnila. Nizke plače za velik del zaposlenih, pa ne gre za proizvodno podjetje z nizko izobraženo delovno silo in preprosta ročna dela. Veliki pritiski, slabi odnosi, vse več izgorelosti in drugih bolezni, ljudje na antidepresivih in pomirjevalih. Vse skupaj pa zavito v celofan. Sicer pa z denarjem ali drugim privilegijem se da marsikaj urediti.
Mislim, delo v proizvodnji zdravilo ima verjetno pač nek svoj višji HACCP standard. Ne vem çemu taka preganjavica, pojdi na trźnico pa boš umazan in s čikom v ustih prodajal Kitajske kabbojke. Mislim da plača vseeno ne more biti slabo, čeprav to zacetno obdobje so zaceli forsirat marsikje, in lahko traja 2 leti. Obup.