Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Razlika med tistimi, ki živijo v Ljubljani in med tistimi,

Razlika med tistimi, ki živijo v Ljubljani in med tistimi,

Tudi sama sem bila ponosna in navdušena Ljubljančanka, zdaj pa že dolgo ne. Bilo je ravno prav veliko in domače, a hkrati mini prestolnica. Zdaj pa je žal videti le umazanijo, grafite, veliko zapuščenih izložb, ob večerih prazne ulice in slabo svetlobo, pa veliko lokalov zaprtih. Preveč se gradi, zelenih površin v soseska je še manj. Posledično je zaradi betona in asfalta vse bolj vroče. Gužva s parkingi, gost promet. Če ne bi živela v zaenkrat še kar urejeni soseski s pogledom na zelenici, bi razmišljala o selitvi.

Odgovor na objavo uporabnika
Nič več, 14.03.2025 ob 19:14

Tudi sama sem bila ponosna in navdušena Ljubljančanka, zdaj pa že dolgo ne. Bilo je ravno prav veliko in domače, a hkrati mini prestolnica. Zdaj pa je žal videti le umazanijo, grafite, veliko zapuščenih izložb, ob večerih prazne ulice in slabo svetlobo, pa veliko lokalov zaprtih. Preveč se gradi, zelenih površin v soseska je še manj. Posledično je zaradi betona in asfalta vse bolj vroče. Gužva s parkingi, gost promet. Če ne bi živela v zaenkrat še kar urejeni soseski s pogledom na zelenici, bi razmišljala o selitvi.

Potem pa najbolje, da se preseliš na kmete. Pri nas ni nobenih praznih izložb, tudi polnih ne, nobenih grafitov, ni asfalta, luknje v makadamu ne segrevajo ozračja, ni gužve, nič se ne gradi, lokalov ni zaprtih, niti ni odprtih, je pa pogled na kupe gnoja, štale, traktorje in drugo rjavečo mehanizacijo. Poleti zrase koruza in se giblje v vetru. To je glavno dogajanje. Pa še zastonj!

nakladanje, 14.03.2025 ob 12:38

Futr, 14.03.2025 ob 06:16

Smo se pred kratkim preselili iz Ljubljane v eno tako jebino.

Resnično, resnično jo pogrešamo. In sicer konkretne zadeve:

– konstantno meglo

– iskanje zobarja in pediatra za otroka

– urne zastoje na obvoznici

– večdnevno čakanje na urgenci

– vožnje otrok v šolo tudi po 1.razredu

– plastično zelenjavo iz trgovine in speštano iz Trsta na ljubljanski tržnici

– urna iskanja živil v Intersparu potem, ko smo se eno uro prebijali do BTC in iskali parking

– vonj po zatohlosti iz starih stavb, ko hodiš po pločnikih in oprezanje za podganami

– fehtarjenje Kraljev

– mulce v bloku, ki pridrvijo in razbijajo po bloku sredi noči

– dnevno srečevanje neznancev in menjavanje turistov v bloku ter njihove štorije s parkingi pred blokom

– največ 4-5 ur spanja, ker se folk in turisti umirijo okrog 00- 1.00 in ob 5.00 se spet začne

– daljšo pot do bližnjih mest, kjer so koncerti (Stinga smo pač že 2x slišali)

– daljšo pot do bližnjih letališč

To je tko iz glave.

In zdaj že sam, ko pišem, si mislim faaaaaaakkkkkk….hvala k……, da smo zginl s taaamm…kako smo zdržaaaallll…

Avtor, po pisanju se vidi, da si totalno znerviran. TO DELA LJUBLJANA, preverjeno. 

Mene je znerviral ze zdej, ko razmišljam za nazaj.

Bejž vn čimprej, če želiš, da se ti ne odpelje do Polja. Bejž!

Haha, piše to nekdo, ki ni nikoli živel v Ljubljani. Kot piše tisti zgoraj, v Ljubljani imaš celo vasi znotraj meja mesta. Mi živimo v Ljubljani in imamo samo naravo naokoli. Jajca, mleko, skuto, zelje in še kaj pa dobimo od bližnjih kmetij. Našemu že polnoletnemu najstniku, bi se zmešalo, da bi se odselili iz Ljubljane in ne bi mogel iti zvečer v mesto s prijatelji, kadar mu zapaše. Pa še v študentski dom bi moral v Ljubljano, če ne bi tukaj živeli.

Ej, stari, tut jst sm živel v Ljubljani še 3 leta nazaj. In tole je zelo dober opis stanja.

Sori, stari, ampak dejansk je čist tko.

Ej, 15.03.2025 ob 01:29

Ej, stari, tut jst sm živel v Ljubljani še 3 leta nazaj. In tole je zelo dober opis stanja.

Sori, stari, ampak dejansk je čist tko.

Ali ni to lepo, da živiš v naravi, da imaš domače izdelke? Da opazuješ divje živali? Kot mlad sem imel konja. Ko sem rabil zabavo pa sem hitro bil v centru ali drugje v obmestju centra. Ne bi Ljubljane zamenjal za nič na svetu.

Živimo toliko stran od Ljubljane, da imamo blažen mir, če se nam zalušta kulture in zabave ali celo samo kave, gremo pa v Ljubljano ali Maribor ali tudi v Pariz, Berlin ali London, oziroma tja, kjer se dogaja tisto, kar nas zanima. Najemnine pa ne plačujemo, ker imamo svojo hišo.

no ja, 15.03.2025 ob 03:00

Živimo toliko stran od Ljubljane, da imamo blažen mir, če se nam zalušta kulture in zabave ali celo samo kave, gremo pa v Ljubljano ali Maribor ali tudi v Pariz, Berlin ali London, oziroma tja, kjer se dogaja tisto, kar nas zanima. Najemnine pa ne plačujemo, ker imamo svojo hišo.

Oh ti si pa čisto enaka kot jaz. Kaj si moja kopja? Pri nas je popolnoma enako.

New Report

Close