Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek razpokane roke

razpokane roke

Saj vem, da ste že govorile o tem in tudi jaz sem pred časom prisegala na kremo za roke od l’occitaine, ampak zdaj mi pa nič ne pomaga 🙁 Roke imam take kot smirkov papir in če naredim pest (se koža napne) me grozno peče. Poskusila sem že kar nekaj krem (Balea, l’occitaine, neutrogena, še ena druga) pa mi nič ne pomaga. Mi je pa kar malo nerodno, ker imam drugače lepe roke (oblika), zdaj mi pa cvetijo in sine pravi, da ga praskajo. Izgledajo čisto zanemarjene. Kakšen predlog?

Poskusi takole: pred spanjem si roke namaži z olivnim ali mandljevim oljem, nato pa natakni bombažne rokavičke. To ponavadi pomaga!

Pozdravljena!

Jaz sem imela take roke zaradi pogostega razkuževanja v službi. Meni je najbolj pomagala krema za roke od EUCERINa, ki jo dobiš v lekarni. Stane pa okoli 1400.

LP Tina

Ojla!

Nasvet Višnje je dober, tudi jaz se tega poslužujem in pomaga. Uporabljaj rokavice pri vsakem delu, ki to prenese. Izogibaj se agresivnih detergentov in čistil.
Izogibaj se tudi pletenim rokavicam, ker volna še dodatno suši in razjeda kožo, sploh, če so rokavice mokre.
Roke si čisti s prerezano limono in uporabljaj manj mila za roke.
Poleg mandljevega ali olivnega olja zelo pomaga tudi ribje olje, ki ima pa neprijeten vonj. Lahko si ga vmešaš v kremo za roke in tako malce ublažiš značilen vonj.

Upam, da se ti popravi! Drugače pa svetujem obisk pri dermatologu!

LP

Lola -------------------------------------------------------------------------- Ne more biti učitelj, kdor ne zna biti učenec /B. G. Morales/

Še tri dni nazaj sem imela jaz prav takšne roke, kot jih opisuješ ti, danes pa je že mnogo bolje. Zamenjala sem že 5 krem, pa ni dosti pomagalo. Sedaj pa posodo umivam s kirurškimi rokavicami, umivanje rok sem zmanjšala na minimum in roke si umivam s hladno vodo in samo po uporabi Wc-ja si umijem z milom.

Mnogi priporocajo Melem(zagrebski Melem).

Jaz imam vsako zimo enak problem. Prejšni teden pa sem si v Dm kupila kremo za roke od Garnier. Imajo jo v akciji, in sicer staneta dve kremi v tubi 799. Obstajata dve vrsti, ena za obnovo razpokane kože na rokah, druga pa za suho in poškodovano kožo na rokah.
Jaz si redno mažem roke večkrat na dan, predvsem pa ko grem ven. Do zdaj še nimam nobenih problemov. Prej pa sem kljub rokavicam ob mrazu takoj dobila razpokane roke.

Lp, Maja

Zelo dobra je justova kamilična krema za roke.

Otroško hladilno mazilo za rito!
Ko namažeš roke nič ne peče, pa še manj izsušene so!

Zagotovo ti bo pomagalo ognjičevo mazilo. Jaz imam pozimi dostikrat roke kot šmirgl papir, zvečer si jih tanko namažem z ognjičevim mazilom (vsako poletje ga sama naredim), zjutraj so roke pozdravljene. Mazilo se dobi v domačih lekarnah, na tržnici in skoraj gotovo tudi v “običajnih” lekarnah.
LP

E to Aly, jaz sem tud čist slučajno probala hladilno mazilo in ulala kakšno izboljšanje, pa se praktično že celo življenje otepam z razpokanimirokami.

Linola-Fett N krema ali zdaj novo Linola Mleko ( sem se ravnokar namazala z njim, krema se je ful hitro vpila v kožo, pa tako zelo lepo diši – dobi se v lekarni 200 ml tuba pride okoli 2.000,00 ). Super !

Mina

New Report

Close