Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek razveza

razveza

Odločam se za razvezo, imava tudi 2 šoloobvezna otroka in nekaj premoženja. Pričakujem nasprotovanja in “nagajanja” in nasprotne strani. Katerega odvetnika priporočate?

Tjaša Andree Prosenc, oskubila ga bo

Jaz ti priporočam Tatjano Markelj, iz Domžal. Če ti pa je od rok, pa vsekakor izberi odvetnico – žensko. LP

Poskusita se pogovoriti in rešiti tole sporazumno! Najceneje, najhitreje, najmanj boleče, najbolj prijazno do vseh udeleženih itd.

Nisem ti odgovorila samo “pametujem”.

Zakaj bi ga morala oskubiti. Vsak naj dobi, kar mu pripada.

to pa sploh ni res, vcasih sporazumna razveza pride drazje kot razveza po tozbi – stroski notarja in to

Tole je pa bolj brca v temo!!!!!

Kako poteka sporazumna razveza?

Predlog za sporazumno razvezo lahko podate, če sta se z možem sporazumela o delitvi skupnega premoženja, o preživljanju nepreskrbljenega zakonca (če bo eden od vaju ostal brez sredstev za preživljanje) ter o tem, kdo od vaju bo ostal v najemniškem stanovanju. Sporazum o delitvi skupnega premoženja mora biti overjen pri notarju. Ker notar zaračunava svoje usluge v odstotku od vrednosti skupnega premoženja, se lahko zgodi, da je sporazumna razveza bistveno dražja kot razveza na podlagi tožbe.

VIR:

Zakaj bi sploh kej pisali pri notarju. Denar razdeliš na pol. Avto prodaš ali pa vzame vsak svoje. Pol stanovanja prepustiš (prepišeš) na partnerja, ali pa ga izplačaš v denarju.

Hja, je ze res, samo potem nisi ločen.

Še vedno trdim, da je to brca v temo! Razveza na podlagi tožbe še nikoli ni bila cenejša! In ta vir, ki ga navajaš očitno nima pravih informacij.

Problem je ta, da ne morem izbirati med sporazumno razvezo in razvezo zaradi tožbe, ker nasprotna stran ne pristane na nikakršen sporazum. Zato prosim za kakšnega dobrega odvetnika/odvetnico.

Halo, pa poročna darila ne pozabite vrniti!

če je tako kot praviš, je baje res dobra Tjaša Andree Prosenc.

Ja punca,začni zbirat račune,pa bančne izpiske,pa plačilne liste,kjer se vidijo obroli,plačila.Upam,da si pametna in previdna že od začetka.Pa Prosenc je OK.

Ma klinc gleda vsa poročna darila; čez mir ga ni!!!

.

http://www.informiran.si

tam imaš vse podatke, upam da vama bo uspelo.
Je zagotovo najceneje, le dogovoriti se je treba, to pa je res težko, ko zadeva pride tako daleč.

Raje neumno vprašam, kot pa naredim neumnost.

New Report

Close