Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek rdeča in hrapava lička

rdeča in hrapava lička

Zdaj imamo pa spet en problem: mala ima rdeča in hrapava lička. Izgleda kot ena rdečelična hči planin. Zdaj pa ne vem, ali:
-je zadeva posledica slinjenja in izrščanja zobkov
-mrzel zrak zunaj / notri suh zrak
– alergija
Kaj mislite ve? Vsepovsod drugje ima zelo lepo kožo, po ličkih je pa vsa hrapava in rdeča, izgleda kot opečena koža. In zdaj nimam pojma,kako naj zdaveo poštimamo. K zdravniku pa res ne bi rada hodila, glede na to da razsajajo vse sorte prehladi.

hvala in lp

Ne bi te rada strašila vendar sem v Mami prebrala, da se alergija pojavi najprej na ličkih, potem za ušesi in nato pregibi. Ker pa vem, da ni vedno tako je bolje, da stopiš do pediatra da pogleda kaj bi bilo potrebno ukrenit (maža …).

Se pa je nam alergija najprej pojavila na dekolteju malo pod vratom in tega predela sploh ne omenjajo oziroma sem brala, da je možno tudi drugod po telesu. Torej mi smo jo dobili oz. se je pokazala na tistem zadnjem možnem mestu. Šele 1,5 meseca kasneje se je pokazala tudi za ušeski in na pregibih. Zdaj moramo samo pogruntat še na kaj smo alergični. Je pa tudi naša koža bila hrapava in rdeča in je bila pediatrinja mnenja (po telefonu), da gre lahko za prepotenost ali pa pogostega polivanja. Ko sva 2x namazala z Advantanom (za alergije…) je bilo bistveno bolje, ko pa se malo pregrešim spet udari ven.

Ma ja sam jaz sem se ravno zdaj držala za mleko, kar sumim. Mleka nisem pila že celo večnost. zato sumim še ostale stvari. Bo pa najbrž res treba k zdravniku če v parih dneh ne bo bolje.

lp

aja pa še to: čez noč ji zadeva skoraj izgine. Lička so zjutraj sicer hrapava, ampak nič rdeča.

Mislim da pomaga hladnejši zrak, saj je ponoči hladneje. Kaj pa ko greste ven, kaka je takrat situacija?

Mi imamo enako nadlogo pa ne vem kaj je. Jutri imamo posvetovalnico in bomo videli, čeprav je danes izredno “lep”. Sem že posumila na vse možne alergije ampak dokler mi ne dokažejo črno na belem se pa ne mislim odpovedat ničemur in živim v prepričanju da se samo koža čisti!

<img border="0" alt=""

Ko sva zunaj je definitivno boljše. upam res da ni alergija.

Mi imamo točno isti problem.

Tudi mi imamo rdeča, hrapava lička. Sedaj je punca stara 6 mesecev. Pri 4 mesecih smo to prvič opazili, s tem, da rdečih ličk še ni imela. Rdeča lička je dobila kakšne 3 tedne nazaj. Je pa res, da smo v sorodu po moji strani skoraj vsi v mladosti imeli močni in rdeči ličnici.

Moj tast je zdravnik in sumi nevrodermatitis. Ko se ji je alergija pojavila prvič, tisti dan tudi mleka ni hotela piti, imela pa je nekaj sluzi v blatu. V tem času še ni jedla goste hrane. Sedaj se je problem pojavil drugič… V četrtek pa imamo posvetovalnico oz. cepljenje… Bomo videli kaj pravi zdravnica…

Jaz bi pri naši punci izključila suh zrak (ker veliko zračimo in malo ogrevamo; ko se je alergija prvič pojavila pa še sploh nismo ogrevali), slini se res veliko, zobkov pa zaenkrat še ni.

Kako sem ukrepala ob prvi alergiji: Prenehala je ko sem jo mazala z Bepanthenom. Kožo na obrazu pa čistim samo z kamilicami ( čistilnih robčkov in navadne vode, ki je pri nas kar zelo klorirana ne uporabljam). Vendar se je alergija spet pojavila.

Mi pa pravimo naši punci zdravo kmečko dekle.

Upam, da sem ti kaj pomagala z mojimi opažanji. Če boste kaj odkrili me prav zanima kakšni bodo rezultati.

lp,
Mateja

tudi mi imamo isti problem.
sama sem se prav tako zasekirala, da je kaksna alergija, vendar, mislim, da do tega pride od slinjenja.
ko je koža vlazna od sline jo ze rahlo drgnjenje npr ovratnicka ali posteljnine ziritira. seveda prispeva tudi menjava temperature (noter, ven) in izsusen zrak zaradi centralne.
jaz sem si tako razlozila, ker ponoci tudi nasemu fanticu zgine. star je 8 mesecev.

Pozdravljena

Tudi mi smo imeli ta problem, ki se je vlekel 4 leta. Zdravniki nikakor niso ugotovili, kaj bi lahko bil vzrok. Seveda so sprva krivili hrano, oz. govorili da je to alergija na hrano. Testi niso pokazali nič, zato so bili ” krivi” barvila in konzervansi. Otrok pa je bil flekast po licih samo jeseni in pozimi, poleti o “alergiji” ni bilo ne duha ne sluha, navkljub enakemu prehranjevanju. Obiskali smo tudi bioenergetika, ki se ukvarja z alergijami. TAm so ugotovili, da nima nobene alergije povezane s hrano ali živalmi ampak, da ima neke vrste ekcem, za katerega so krivi zunanji vplivi( mraz, suh zrak…)Nato smo obiskali še dermatološko amb.,kjer so mi potrdili, da gre za kontaktni dermatitis, (npr. vreme, po kopanju…). Dobili smo eno mastno kremo za obraz in tudi za telo in stanje se je izboljšalo, res pa je da se je vse to zgodilo spomladi in bomo šele sedaj pozimi zares videli, ali je to res to. Svetujem ti, da vztrajate in poiskusite raziskati zadevo kolikor se da, saj zdravniki zelo radi krivijo hrano za vse vrste alergij.
Oka

Pri nas se je pojavila enaka težava. Na začetku je dobil hrapavo in rdečo kožo okoli vratu in pod vratom, pa je zdravnica govorila, da je od potenja (pa ga nikoli ne oblečemo preveč), drugič od pralnega praška (imam vedno enakega, pa prvih 6 mesecev teh težav ni bilo), nazadnje je rekla, da bi lahko bil nevrodermitis in predpisala kremo, ki sicer pozdravi za nekaj časa, pa se kasneje spet pojavi. Sedaj je že nekaj časa OK.

Zdaj pa imamo podoben problem, in sicer je dobil na obrazu, po hrbtu, trebuhu, po bedrcih in še malo nižje po nogah hrapavo kožo, lepa koža je ostala samo še na ritki. Niti malo se mi ne sanja od česa….sicer pije mleko, vendar že veliko časa prej preden se je to pojavilo, tudi od kruha ne more bit. Pa me zanima, če mislite, da bi se lahko pojavilo od….že nekaj časa mu kuham juhico z malo korenčka in kosmiči, ki pa jih je 5 vrst – pšenica, oves, rž, ječmen, pira. Ali katera ve, da je mogoče katera žitarica od teh močno alergena, S tem, da je pšenični in pririn kruh že od vsega začetka, pa ni bilo nikoli nobene reakcije?

lp, Barbara

Mijaka, lička ji maži z Ekodermom (ribja mast) – do tega lahko pride zaradi tolega prostora, zunaj pa je mraz. Če ne bo bolje, gre lahko za alergijo. Mi smo se s tem ubadali lani in je po času izginilo. Pomagala ni nobena druga krema (niti specializirane za mraz od Nivee in Bubchena, niti hladilno mazilo), ribja mast pa je kožo spravila v red. Res pa je, da so bila pri nas taka le lička.

LP

----------------------------------------------------------------------------------------------- Naučil sem se, da nihče ni popoln dokler se ne zaljubiš vanj. (Andy Rooney) ------------------------------------------------------- Slovenec ti odpusti vse, samo uspeha ne! :)

Pri nas se je na ta način pokazala alergija na KM:-((

Pri nas je bil to znak nevrodermstitisa. Na srečo ne hudega. Je pa zanj tipično, da se začne pojavljati pozno jeseni in s pomladjo izzveni, čez poletje ni o njem ne duha ne sluha. Ob rednem mazanju nam popolnoma pomaga Linola Fett krema (dobiš v lekarni brez recepta).

Kaj pa bepanten, ponoči sem ji namazala ličk az bepantenom. No in ponoči je imela čist lepa lička. Tako da najbrž ne bo alergija. Jo bom danes ko greva ven in čez dan mazala še z Riboderminom.
Hvala punce za vse nasvete, zlate ste.

Tudi našemu se je pojavilo pri 3m najprej pod vratom, kar ni glih prvi znak za alergijo, če je verjet tistemu kar napišejo (v Mami brala najprej lička, nato za ušesi, pa pregibi, včasih po telesu…). Najprej je bila pediatrinja mnenja, da je lahko od prepotenosti ali od polivanja. No čez 1,5 meseca pa je udarilo še za ušesi in pregibih. In glede da zdaj pazim kaj jem (mali je še vedno samo dojen), bi lahko rekla, da je lahko alergičen na kravje mleko, agrume in morda še kaj (drug teden imamo teste). Ko namažem z Advantanom rdečina hitro izgine, hrapava kožica pa ostane in je obarvana rahlo drap. Tudi meni je bilo čudno, saj če si alergičen si menda takoj, pa to sploh ni res. Telo mora skozi čas pogruntat, da mu nekaj ne ugaja in potem udari ven, ali za skoz ali pa prehodnega značaja.

Moj starejši sine je 4 leta jedel jagode, pa ni bilo nič. Lani spomladi pa so se prvič pojavile pikice zaradi jagod in potem je pediatrinja rekla naj čez nekaj časa vseeno poskusim mu dat kakšno jagodo in glej ga zlomka – NI ALERGIJE. Lahko, da so bile tiste prve jagode s čim takim špricane, tako, da mi je svetovala naj mu tistih “umetnih” jagod ne dajem. In letos sva raje počakala, da je sezona jagod fino zalaufala in sva jedla samo tiste, ki so gor zrasle v SLO, ne pa uvoženih.

Kolikor pa je meni poznano je pšenica od teh najbolj alergena.

Ja sej to je tokčudn – smenkrat jedla jogurt in so sledile pikice po prsnem košu. Nato nekaj časa nisem nič jedla, potem spet probam jogurt – nič. Kdo bi pol vedel. Saj jaz bom šla tud na teste, če ne bobolje.

Poročam: malo sem zjutraj umila s kamilicami in še večkrat čez dan, potem pa na debelo namazala z Riboderminom. Koža je dobesedno popila kremo in je že zelo boljše. Ko sva bili zunaj je rdčica čisto izginila, notri priša nazaj ampak v zelo mili obliki. tako da stanje se izboljšuje. Jupiiiiiiiiiiiiiiii!

MIJAKA!!!
Prosim, povej mi, kje si kupila to kremico Ribodermin? V lekarni? Brez recepta? In cena? Je krema brez barvil, arom in konzervansov?
Hvala, hvala, hvala….
Lep večer in mirno noč!

Odlična je tudi Linolla Fett N, brez vonja, konzervasnov, okoli 800 SIT za tubo.

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Tudi mi imamo to nadlogo že 1 mesec, noben zdravnik mi nitiomenil ni da bi naj šlo za alergijo, tako da je to izključeno. Smo pa bili danes v posvetovalnici in je doktor povedal da je to VNETJE LOJNIH ŽLEZ!!!

Da to ni nič takega in da se bo spucalo. Dobili smo kremo z olivnim oljem in čakamo na boljše čase. Edino nosek ima lep kot se spodobi.

Vsem ki imate podobne težave pa želim da se jih čim prej znebite!!

LP

<img border="0" alt=""

Točno taka rdeča in hrapava lička je imel moj sin, ko je bil dojenček. Nisem delala nobene panike, le mazala sem ga z ognjičevo kremo iz Mullerja. Pa je zadeva izginila sama od sebe. Se je pa pojavila ravno tak čas: zunaj mrzlo, notri toplo, malo vetra, mraza… Tako da je bilo pri nas pogojeno z vremenom, ampak samo prvo zimo (6 mesecev).

Ja, to je reakcija na mrzel zrak zunaj… Pomaga pa samo dobra (mastna!!) krema… taka, ki ima malo vode v sebi… ker le-ta pomrzne na hladnem zraku, pa potem taka slaba zascita lickom samo skodi…
Mi se s tem srecujemo vsako jesen in zimo… na pomlad pa je staknil se na zgornji dlani… reakcija na mivko v peskovniku… Zoprno je, ker se to kar vlece in vlece… kaksen dan je ze bolje, potem pa spet ven udari…
Hvala za priporocilo Linoll feta… ga bom poskusila dobiti… S.

Ribodermin je odišavljen, je pa v osnovi zadeva ribje mazilo. Dobi se v vsaki lekarni.

nisem brala drugih odg., ampak pri nas je bilo to pozimi, ko je imela še dudo. Pa tudi če je ni imela, je bilo pa od slinjenja. Več zunaj, več tega.

New Report

Close