Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Rdeče lise pod dojkami

Rdeče lise pod dojkami

Pod dojkami (natančneje, kjer se dojke dotikajo telesa) so se mi pojavile rdeče lise, fleki. Če mažem s pudrom v prahu za dojenčke je bolje, so svetlejše, kakor hitro neham, se živo rdeče. Na svojo roko sem šla mazat tudi s Canestenom, ki tudi morda malce izboljša stanje, vendar izginejo pa ne nikoli.
Modrce seveda nosim, vendar se del dojke še vedno dotika telesa.
Bo treba k zdravniku?

Hvala,
Lp,
zaskrbljena

to so zagotovo glivice.

2x na dan si področje dobro umij, dobro, ampak res dobro osuši in namaži s Canestenom ali Daktarinom. Tretma z antimikotiki je potreben še vsaj tri dni po popolnem izginotju znakov vnetja. Če ne mažeš redno, čas vnetja močno podaljšaš in po možnosti fašeš še kakšno sekundarno bakterijsko infekcijo.

Seveda ne pozabi na redno menjavanje modrcev :), da bodo mehki, brez kosti, da ne bodo rezali kože pod prsmi (če imaš kak star modrc, se lahko na elastiki naredi kakšna mucka – kroglica elastike, ki draži kožo). Modrce tudi dobro operi (vsaj 60°C, pa ne na roke!).

Glivice se rade naselijo in prenamnožijo na mestih, kjer imajo dovolj vlage. Predvidevam, da imaš velike prsi, ki se kljub pokončni drži še vedno dotikajo telesa – no, pa mal zašvicaš, pa je kriza.
Pazi na obliko in kakovost modrca in to, da bo mesto pod prsmi čimvečkrat suho (jaz se po tuširanju večkrat preventivno namažem tudi z otroškim pudrom).

Jaz imam isto. Sploh poleti je vse rdeče. Imam zelo velike prsi, in ko imam nedrc, ko fajn dvigne in se nič ne dotika, nimam problemov. Sicer pa enako kot ti.Puder je edina rešitev. Ko še tega nisem vedela, sem si mazala s kremami, takrat je bilo še slabše. Morda imaš par kg preveč? Jaz jih imam, pa mislim, da je malo tudi zaradi tega, če mi je kaj vroče.

Takšne težave so bolj specifične za poletje. Če niso glivice, imaš odrgnjeno kožo od modrcev.
Umivaj si s čisto vodo, brez mil in gelov, ker je lahko tudi to vzrok. Zamenjaj modrce za mehke bombažne, doma bodi brez in si podloži kakšno bombažno krpico, najbolj pomaga če daš gor malo otroškega pudra.
Če po enem tednu težave ne izginejo, potem je najbolje obiskati zdravnika.

Tudi jaz imam rdeče lise pod prsi. To je luskavica. Nekaterim se pojavi samo na enem mestu, drugm pa še drugje. Meni samo na enem mestu. Ne pomagajo mi nobene aloe vera kreme ampak le kostekoridne kreme na recept, pa še to pomaga samo za nekaj časa, potem pa spet od začetka…

Glivice, skoraj zagotovo.
Ti kar maži kak teden s canesteno (vsaj 3x na dan), potem pa skrbet za redno sušenje teh predelov. Otroški puder je OK. Pa modrce stran, pa redno tuširanje, pa fino osušit, … ker to je tako, kaka gliva je vedno prisotna, vedno, toda ne dela težav. Ko pa so za njeno razmnoževanje ugodni pogoji (vlaga, vročina), pa se razmnoži in imaš t.i. “glivice”.

Zdravo, jaz sem imela tudi pod dojkami ampak mi je zginilo. Zdej imam med dojkami. Zgornji del ki deli levo pa desno dojko. Manjo rdeco liso. Pozabim uporabljat puder vsaki dan. Ampak sem tudi z Canesten kremo mazala ampak ni kaj dosti pomagalo.

Sem imela enake težave… Niso bile glivice, le vneta koža zaradi potenja. Mazala sem z Elocomom par dni, da se je vnetje umirilo. Težave so bile le poleti, ko je vroče. Modrci naj bodo res dobri, da dojke čimmanj slonijo na koži, po tuširanju obrisat do suhega, puder seveda tudi pomaga, če se prepotiš, se moraš preoblečt…
Sem kar nekaj kilogramov shujšala in to poletje ni bilo težav.

Zamenjaj modrce, nabavi prave modele in številke in naravne materiale in brez žic.

Meni se je to pojavili lani, ko sem si kupila tri nove modrice v CA. Vsi trije so že v kanti za smeti.

New Report

Close