Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Resnične cene stanovanj

Resnične cene stanovanj

Če je kdo v zadnjem času prodajal ali kupoval stanovanje v LJ, npr. garsonjero okrog 30 kvadratov, koliko je dobil ali plačal? Ne morem verjeti, da so cene enega kvadrata ers skoraj 1 milijon?!
Kupiti moram namreč za svojo mamo nekaj primernega v pritličju, pa se sploh ne upam nikamor poklicat, ker me bodo potem agenti gnjavili, ampak tako dragih stanovanj tudi gledat ne grem. Res me zanima ali je potem cena realno kaj nižja od oglaševanega?

Odvisno od tega, kje kupuješ, v katerem delu LJ, in kako veliko stanovanje ter ali gre za novogradnjo. Garsonjera (kakšnih 25 m2) se dobi tudi za 15 milijonov. Novogradnja je pa sigurno še enkrat dražja.

Nepremičninarji delajo statistične podatke za kvadratni meter na podlagi oglaševanih cen, ker podatkov o dejanski ceni nimajo, to vedo samo dacarji. Menda bodo vzpostavili tudi takšno bazo. Pravijo pa, da so dejanske cene od 10 pa celo do 25 odstotkov nižje.
Ali mama morda razmišlja o selitvi na obrobje? Jaz sem šla pred nekaj leti gledat novogradnjo na Vrhniki – uradno garsonjera, vendar velika 39 kvadratov, zlahka se je dalo pregraditi spalnico (samo en knauf približno dva metra širok bi bilo treba montirati), z atrijem je bila okoli 14 mio. Blok blizu centra Vrhnike, hkrati pa tudi blizu narave (za sprehode). Lastno ogrevanje in števec za vodo (kar pomeni nižje stroške). Sicer so tudi tam šle cene gor, ampak morda bi bilo lažje, če bi iskanje razširili na okolico. Odločitev je pa seveda popolnoma vaša.

Ja pa povej kje je za 15 mil. Ja je ni v Lj. nikjer več.

čE IMATE NAMEN KUPITI STANOVANJE, POTEM TO STORITE PRED KONCEM JANUARJA …. KER GREJO POTEM CENE STANOVANJ ŠE ENKRAT GOR – POTEM SE USTAVI ….

ups … črke :)))))))

pa še to – mamo firmo z nepremičninam in hkrati delamo za SSRS ….

kje bi mama živela?

mogoče lahko pomagam?!

Očitno se za 15 mio res še kaj dobi….

Kaj to pomeni, da gredo cene še enkrat gor, potem se pa ustavi?
Kar me v resnici zanima je: če je cena 40 let starega stanovanja npr. v Šiški (LItostrojski bloki) nastavljena na 21 MIO za 30 kv. m., za koliko se v resnici proda, za 20, 18, 15?

Cene stanovanj bodo res sle se gor, ampak glede na kupno moc prebivalstva, bodo enkrat morale pasti, pa ce je stanovanj dovolj ali ne. No, morda nam pa zvisajo place, kar bi bilo meni ljubse kot da cene stanovanj padejo :)))

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Nujno v LJ? Mi prodajamo garsonjero v vipavski dolini.

Ella!

Daj še enkrat tole razloži: zakaj nujno do konca januarja, a pol naj bi se narasle – zakaj?
In kaj se ustavi, rast cen al kaj? kdaj pa?

A kej ves, kje bo SSRS razpisal stanovanja za prodajo in kdaj?

Nujno namrec iščem stanovanje pa me to ful zanima.

Hvala

Mi smo letos kupili novogradnjo v LJ, skoraj 90 m2, dali smo pa malo manj kot 50 mio.

Ja res samo kakšna luknja je to 20 m2. Ona pa govori o 30 m.

Sosednja garsonjera v velikosti 31,5 m2 z dvema parkirnima mestoma je šla približno za 23,5 mio pred približno 14 dnevi.

Lokacija Vič-Dolgi most, starost stavbe 5,5 leta

Oj!

Cene stanovanj gredo meseca januarja še enkrat gor – najemnine ali nakup stanovanja, torej zvišale so bodo nakupne cene stanovanja in najemnine!

SSRS bo nekje na začetku prihodnjega leta dal ven razpis za nakup nepremičnin – kdaj točno še sami ne vejo ….

vam pa povem, da se bolje splača kupit mogoče malo bol starješo gradnjo bloka (stanovanja) ker so zelo cenejši proti novogradnji …. ne sedaj 100 let staro, ampak tam nekje 20 let staro pa ja

pri novogradnjih je veliko več stroškov (popravila itd.) ker je vse na hitro narejeno in pol sami veste kako je – npr. stene se niso do konca posušile in začnejo pokati, streha je najcenejša in je prva toča suje in zateka … …. mogoče ne pri vseh a vendar pri večini ja …..

poleg tega pa so novogradnje veliko dražje kot pa malo starejši bloki ….

povem z mojega vidika …..

Lp

v šiski prodali 40 let staro, 43 m2 za 20 mio neto, kupili novega 68m2+14m2 zimski vrt in balkon, za 30 mio (novogradnja, Lj, SSRS). Pri novogradnji ni bilo hujših napak (vsaj takih ne, kot jih omenja Ella),

lp A.

Evo, novogradnja v Domžalah, prevzeta ta teden, 22 mio slabih 50m2. Meni se to ne zdi dražje od starih stavb. Kvečjemu ceneje.

Aja, BTW. Zdaj jo oddajamo, če koga zanima.

New Report

Close