riba v soli
Včeraj sem bil v eni od ribjih restravracij in jedel odlično pripravljenega brancina, pečenega v soli. Ali kdo ve, kako se ribo na tak način speče (pečena v pečici, popolnoma obložena s soljo, kakšen cm na debelo). Se ribo s soljo zgolj obloži ali je potrebno to sol še kako obdelati (morda navlažiti z vodo ali čim drugim?)
Korl,
jaz jo naredim tako, da ocisceno ribo napolnim z razlicnimi zacimbami (koprc, petersilj, kaj podobnega – seveda sveze zeleno samo oprano in malo popopram), grobo sol pa zmesam z beljakom. Nato dam 1cm soli v pekac, gor rimo ali dve in cez spet sol, za priblizno 1 cm.
Izredno dobra zadeva! Ne predolgo peci!
LP
Nyah
Se to;ko sem prebrala naslov posta Riba v soli (moj r. nima stresic),sem si rekla,kdo je pa nesel med pocitnicami ribo v solo(prebrala kot bi bila stresica).? Moc navade.Pred casom je pa sodopisnica prebrala namesto bucke(s stresico) v omaki bucke(siviljske) v omaki in bila tudi zacudena.
Pozdrav Babi
Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. LAhko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbr, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napiosanega
Vaš link
Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. LAhko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbr, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napisanega
Vaš link
Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. Lahko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbe, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napisanega
https://drjamtravels.blog/sl/riba-v-soli-2-sestavini
Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. Lahko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbe, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napisanega
Vaš link
Vaš link