Najdi forum

riba v soli

Včeraj sem bil v eni od ribjih restravracij in jedel odlično pripravljenega brancina, pečenega v soli. Ali kdo ve, kako se ribo na tak način speče (pečena v pečici, popolnoma obložena s soljo, kakšen cm na debelo). Se ribo s soljo zgolj obloži ali je potrebno to sol še kako obdelati (morda navlažiti z vodo ali čim drugim?)

korl,jedla sem ze,naredila se ne,ker se malo bojim;je pa bilo ze na tem forumu.Kaj je natakar pred vami udaril po solnatem oklepu s pestjo?
Lep pozdrav Babi

Korl,

jaz jo naredim tako, da ocisceno ribo napolnim z razlicnimi zacimbami (koprc, petersilj, kaj podobnega – seveda sveze zeleno samo oprano in malo popopram), grobo sol pa zmesam z beljakom. Nato dam 1cm soli v pekac, gor rimo ali dve in cez spet sol, za priblizno 1 cm.

Izredno dobra zadeva! Ne predolgo peci!

LP
Nyah

Se to;ko sem prebrala naslov posta Riba v soli (moj r. nima stresic),sem si rekla,kdo je pa nesel med pocitnicami ribo v solo(prebrala kot bi bila stresica).? Moc navade.Pred casom je pa sodopisnica prebrala namesto bucke(s stresico) v omaki bucke(siviljske) v omaki in bila tudi zacudena.
Pozdrav Babi

:)) Jaz sem prebrala post Borovnice v žganju na hitro Borovnice v žaganju 🙂 Očitno imamo vsi včasih probleme 🙂

pri ribi se mi je tocno to zgodilo…)) kaj riba v šoli…pa saj so ze pocitnice.::)) lp petra

Pravzaprav solni oklep ni bil tak trd, kot em mislil, da bo. Natakar je imel majhno zajemalko, s katero je parkrat udaril po soli, potem pa z njo odstranil iz pekača večji del soli, preden je ribo razkoščičil.

Babi,

prav nasmejala si me, še posebej je dobra tista z buckami v omaki. Morda pa uporaba strešic le ni tako napačna, saj ti v konkretnih primerih lahko celo življenje reši (si predstavljaš 3/4 kg šiviljskih buck prepražiš na malo čebule, dodaš ščepec soli in ostale začimbe…..)

Ja,korl,saj me je v zacetku tipkovnica motila.Imam pa krasen prenosni rac.in ze zaradi vnuka,je nisem zamenjala.Naloge naredi pri nas in si jih poslje na svoj rac. v Anglijo.Zanimivo pa je,da sem najprej pomislila na solo-pac bivsa trsica.Tisto z buckami je pa prav super!
Malo bolan pozdrav Babi

Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. LAhko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbr, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napiosanega
Vaš link

Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. LAhko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbr, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napisanega
Vaš link

Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. Lahko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbe, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napisanega
https://drjamtravels.blog/sl/riba-v-soli-2-sestavini

Sicer stara objava, a sem nedavno tudi sam poizkusil tako pripravit ribo. Recept je enostaven, rabiš ribo in sol. Lahko kompliciraš pa v ribo daš kake začimbe, limono in v sol beljak. A meni je bil z 2 sestavinami bolj všeč, osnovni okus je top. Presenetljivo enostavno in začuda neslano lahko pripravite ribo. Spodaj na linku nekaj več napisanega
Vaš link

Vaš link

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close