Rjavi riž
za bolj zdravo bi naj belo nadomestili z rjavim…. pri testeninah mi je jasno. Kupila pa sem rjavi riž od Droge, tisti v zeleni škatli, pa je bil po eni uri kuhanja še vedno trd. Naslednjič sem ga namočila za pol ure, pa se je tudi kuhal neskončno dolgo….
Kateri nebeli riž kupujete, da ga v “normalnem” času skuhate?
Ja, dlje se kuha… Jaz ga navadno namočim kar čez noč, kuham ga pa vedno dlje, kot navadnega. Žal pa mi njegov okus ne odgovarja najbolj in tako zdaj riž jem le poredko…
LP
Ma kakšen riž to kuhate celo uro??? Saj rata že močnik!!! No, ja razen če res hočete prav takega in vam je to všeč? Poskušaj z neoluščenim Bali rižem kuha se 15-20 min. Vendar je pač rjavi riž drugačen in se zrnca ne sprimejo toliko… meni je pa riž vsekakor bolj okusen rjav in nikakor ne sme biti razkuhan!
Jaz rjavega v tefalovi posodi kuham med 30 in 40 minut.
LP