Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Ročni menjalnik vs avtomatik

Ročni menjalnik vs avtomatik

Spet nekdo pametuje o stvareh o katerih nima pojma. Ročni menjalnik, ki ga uporabljajo relisti v WRC pokalu ima bolj malo skupnega s tistim, ki se uporablja v osebnih vozilih.

Za tako vožnjo https://www.youtube.com/watch?v=oWSfyPWF-oo
je pa res boljši ročni menjalnik;)

Tudi z avtomatskim menjalnikom je brez težav možna takšna vožnja. Večina novejših avtomatikov ne preklopi takoj v višjo prestavo ampak zadrži prejšnjo če gas močno pritisneš in tudi tam lahko avto turiraš v obrate.

Kaj si prav bebec? Seveda ni isti je pa še vedno ROČNI menjalnik. Kontrolo nad njim ima še vedno voznik. Če ne znaš brat si kupi očala kreten.

Avtimatik, nikoli več naročne prestave.

Kaj si prav bebec? Seveda ni isti je pa še vedno ROČNI menjalnik. Kontrolo nad njim ima še vedno voznik. Če ne znaš brat si kupi očala ******.
[/quote]
Na ta način imaš “ročno” kontrolo tudi pri vsakem modernem avtomatiku (+ in – )

Na ta način imaš “ročno” kontrolo tudi pri vsakem modernem avtomatiku (+ in – )
[/quote]

Ne moreš verjet, kakšne kretene dobiš na tem forumu, no sej jih imaš povsod.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sequential_manual_transmission

Prosim začepi, preden se boš/bosta osmešila oba do konca.

Ne moreš verjet, kakšne kretene dobiš na tem forumu, no sej jih imaš povsod.

https://en.wikipedia.org/wiki/Sequential_manual_transmission

Prosim začepi, preden se boš/bosta osmešila oba do konca.
[/quote]
Ko si “moder” me torej “razsvetli”. Imaš torej ročico, gumb, karkoli že s katerim lahko “prestavljaš” navzgor ali navzdol.
Natančno tak je “ročni” način pri mojem avtomatiku. Tudi brez sklopke, tako kot zgoraj.
Kar se uporabnika/voznika tiče torej povsem enako.
Trosenje žaljivk vsepovprek pa tudi še ni dokaz eksperta (navadno prej nekoga, ki pojma nima)

Reliisti so slabi vozniki, ker ne pristiskajo kuplunge. Zato so naredili prilagojene avte za te omejence.

Ko si “moder” me torej “razsvetli”. Imaš torej ročico, gumb, karkoli že s katerim lahko “prestavljaš” navzgor ali navzdol.
Natančno tak je “ročni” način pri mojem avtomatiku. Tudi brez sklopke, tako kot zgoraj.
Kar se uporabnika/voznika tiče torej povsem enako.
Trosenje žaljivk vsepovprek pa tudi še ni dokaz eksperta (navadno prej nekoga, ki pojma nima)
[/quote]

Zakaj bi karkoli razlagal začetniku, ki se dela da je profesionalec na tem področju? Od takšnih se takoj poslovim.

Sequential manual transmissions are true manual transmissions, and should not be confused with automatic transmissions that provide some degree of user shifting input. One commercial example of this type of automatic transmission is the Tiptronic transmission. User shifting through buttons or lever does not necessarily mean that the transmission is a manual transmission.

I am out.

Kar bodi out, v tvojem tekstu pa si spregledal nekaj….hahahha, res maš bolj kratko….

Kr hitro spizdi, tvojega pametovanja ne rabimo, ker z vsakim postom več pokažek kakšen debil si…

Vozim oba in uzivam v tistem z avtomatskim. Tudi prestavis lahko sam, ce zelis. Ali pihodis gss ali stines + ali -.
Ponavadi so nasprotniki tisti, ki ga se niso imeli, tudi sama sem bila, dokler ga nisem vozila. In ja, moj avto ga mora imeti.

A tisti obvolanski prestavni ročici? 🙂

https://www.slashgear.com/2016-alfa-romeo-4c-spider-review-10447635/
[/quote]

uff, ne vem kako se rece. Predstavljaj si, da drzis volan, palce imas spredaj, ostale prste zadaj in drzis na ravnem volanu na 3h in 9h in tam imas take ploscice, ki jih stisnes s prsti zadaj, verjetn desno plus, levo minus, jaz ko ga vozim ne menjam in ne vem tocno kako je. Ima pa tudi mercedes tako se mi zdi, ali ima gas in bremzo na volanu tako kot sportni avtic. Tudi ne vem, ker jaz njegov avto vozim brez menjat in zlajf in gas rabim pedale na nogi. Nimamo pa tega avtica z linka. In se glede rocnega menjanja v avtomatiku. Verjetno je kaj s ps tudi, moj s 150 ps ne menja tako lepo kot recimo avto s 300 ps, moj ima tudi samo 6 prestav, mozev mislim da celo 9 in lepse menjas, ce sam menjas, ker so krajse prestave.

uff, ne vem kako se rece. Predstavljaj si, da drzis volan, palce imas spredaj, ostale prste zadaj in drzis na ravnem volanu na 3h in 9h in tam imas take ploscice, ki jih stisnes s prsti zadaj, verjetn desno plus, levo minus, jaz ko ga vozim ne menjam in ne vem tocno kako je. Ima pa tudi mercedes tako se mi zdi, ali ima gas in bremzo na volanu tako kot sportni avtic. Tudi ne vem, ker jaz njegov avto vozim brez menjat in zlajf in gas rabim pedale na nogi. Nimamo pa tega avtica z linka. In se glede rocnega menjanja v avtomatiku. Verjetno je kaj s ps tudi, moj s 150 ps ne menja tako lepo kot recimo avto s 300 ps, moj ima tudi samo 6 prestav, mozev mislim da celo 9 in lepse menjas, ce sam menjas, ker so krajse prestave.
[/quote]

Ja točno tako: četrta slikca na priloženem linku: – na levi strani, + na desni strani volana 🙂

Ja točno tako: četrta slikca na priloženem linku: – na levi strani, + na desni strani volana 🙂
[/quote]

cist mozno, na slikci ne vidim, ker tiste, recimo jim ploscice, so itak skrite za volanom, za tistim odebeljenim delom.

Kar bodi out, v tvojem tekstu pa si spregledal nekaj….hahahha, res maš bolj kratko….
[/quote]

ni nič spregledal ima prav, medtem ko ti nimaš razčiščenih pojmov. verjetno nisi še videl menjalnika od blizu

ni nič spregledal ima prav, medtem ko ti nimaš razčiščenih pojmov. verjetno nisi še videl menjalnika od blizu
[/quote]

A nisi napisal da greš? Misliš da če si vzdevek zamenjal da se ne vidi da je isto teslo za tipkovnico? Marš…

Tebe bi blo treba zapret, ker take klamfaš!!!

se strinjam s tistimi,ki ne grejo več na ročni menjalnik. tudi jaz več ne menjam avtomatika za ročnega. je pa res kot je napisal “avtomatik”, avto, ki ima avtomatski menjalnik definitivno rabi več konjev. tisti ki trdi da ni res, prodaja meglo! jaz jih imam sicer 163, pa je meni komaj komaj. je pa res, da koliko je bolj komot je pa dosti večji strošek in pa večja poraba.

V prvi vrsti nase poglej, s kakšnim menjalnikom se bolje počutiš med vožnjo, kakšne relacije večinoma voziš, koliko si na cesti… Oba tipa imata svoje prednosti in slabosti, za vsak dan po Ljubljani recimo je sigurno bolj pametno ali udobno met avtomatika. Tudi sam bi morda v takem primeru raje samodejnega imel, drugače pa sem večni zagovornik ročnega, ker mi je bolj všeč da popolnoma sam kontroliram avto, kot pa da se vmešava elektronika…

Prekajen meso dl cajt gvera;)

Nimam avtomatika, ga pa bom imel. Vsekakor priporicam….kakršnegakoli, robot, dvosklopčni, klasicen..

V prvi vrsti nase poglej, s kakšnim menjalnikom se bolje počutiš med vožnjo, kakšne relacije večinoma voziš, koliko si na cesti… Oba tipa imata svoje prednosti in slabosti, za vsak dan po Ljubljani recimo je sigurno bolj pametno ali udobno met avtomatika. Tudi sam bi morda v takem primeru raje samodejnega imel, drugače pa sem večni zagovornik ročnega, ker mi je bolj všeč da popolnoma sam kontroliram avto, kot pa da se vmešava elektronika…
[/quote]

Ti boš pa čez ene 30 let zelo težko sedel v avtu na cesti…. avto, ki bo samodejnovozil in imel tebe pod kontrolo…. Ker tamrat skoraj ne bo več avtomobilov, ki bi jih i lahko nadziral…..tudi zaradi večje varnosti v prometu bo tako….

Se spoznas?
Ne zameri, ker se ne spoznam. Odlocam se da bi zaradi malo km kupila od invalida avto, ki nima sklopke in ima ta avtomatski menjalnik. Voznja je lepa, dokler ni nastal problem. Na prvi testni voznji sem pobremzala, ocitno prevec in mi je avto crknil na licu mesta. V sipo nisem letela. Zaradi tega me je nakupa strah,
Ker sem navajena na sklopko, a mi kdo lahko sklopko vgradi in kje. Je drago? Ali sploh ni mozno, ali razmisljam neumno?
Avto ima malo km, odlicno ohranjen. Kaj svetujes?

Ti boš pa čez ene 30 let zelo težko sedel v avtu na cesti…. avto, ki bo samodejnovozil in imel tebe pod kontrolo…. Ker tamrat skoraj ne bo več avtomobilov, ki bi jih i lahko nadziral…..tudi zaradi večje varnosti v prometu bo tako….
[/quote]

Nič skrbet, mam enega oldija doma brez vseh pomagal…pa zadaj pogon 🙂
Ta bo za užitek, za vsak dan pa verjetno res en voltwagen v katerem bom bolj kot ne samo potnik…

Prekajen meso dl cajt gvera;)

New Report

Close