Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Rojstnodnevna zabava

Rojstnodnevna zabava

Hčerka bo praznovala 9 roj. dan. Zelo si želi prirediti dobro zabavo. Sestavlja kviz in različne igrice, pa nima dovolj idej. Ker se res trudi, bi ji rada pomagala. Obračam se na vas: Kaj vaši otroci, ki so približno toliko stari, kot moja hči, še počnejo na zabavah, poleg plesanja in pihanja svečk…
Prosim, priskočite mi na pomoč…
Hvala in lp
Marja

Modna revija, karaoke, kviz , tombola …

Kupiš cel kup malenkosti in jih skriješ po stanovanju, otroci pa dobijo pisna navodila kje iskati. Kar dobijo je njihovo (balon, blokec, … kaj iz 199 shop).

ja, mi smo tudi naredili iskanje zaklada (kupila sem verižce iz malih perlic kot nagrado). Ker jih je bilo kakšnih 10, so bile razdeljene v dve skupini (dobile so tudi “bojno ime”) in so preko sob in ugank iskale kakšnih 10 listkov do končne nagrade. Na listkih so bila navodila napisana večinoma v obliki ugank (recimo “ko umažeš si hlače, opere ti jih” – pa se je listek skrival v bobnu pralnegastorja), vmes so morale rešiti tudi dve matematični nalogi iz neke bolj šaljive zbirke nalog in meni povedat rešitev (jaz sem jim dala naslednji listek). Enkrat so morale tudi spet meni priti zapet eno pesmico. Celotno sikanje je trajalo vsaj eno uro.
Dodatna vmesna popestritev je bila, da so si morale kar same naredit prigrizek – odtajala sem kupljeno pečjakovo testo za pice, v skledicah pripravila vse zadeve, potem so pa punce zasedle kuhinjo in si je vsaka naredila svojo malo pico po lastnih željah. Pečene so bile v 12 min, pojedle pa so jih s takim navdušenjem – “najboljše pice”….seveda, lastno delo (nekatere sem opazila, so bile praktično prvič delovno v kuhinji – in jim je bilo še bolj zanimivo)
Enkrat so se še tudi igro s preoblačenjem – ena gre ven iz sobe, preostale si zamenjajo puloverje, krila ipd, tista ki se vrne, pove kaj je od katere. Ne moreš si misliti, taka banalna stvar, pa toliko hihitanja da je kej.
Potem so seveda še plesale.
Morda ti bo za kakšno idejo tudi v pomoč knjiga o igrah, jaz sem pred časom v knjižnici eno vzela.
LP in prijetno zabavo!

aja, še nekaj je bilo zelo popularno – modna revija. Pripravi svoje rute, bluze, pasove, kakšen bolj moden (nezlat) nakit – punce so se preoblačile do onemoglosti in pustila sem jim tudi ličenje s tisto otroško varianto make-upa, na koncu so že starši prihajali, vsi so morali čakati, da so videli celotno modno revijo…

New Report

Close