Sama predelana, umetna in vnaprej pripravljena hrana
Same lenobe, 16.10.2021 ob 14:12
Današnje mame ne znajo nič in so lene ko prasice. Ne samo, da ne kuhajo, celo stanovanje imajo slabše kot svinjak. To je samo za telefon drkat pa noge narazen držat.
Hudiča, ti si pa taprav dec, kajne?
Verjetno grd ko pras***, z malim črvekom med nogami, ki v pogovoru z žensko verjetno niti 1 stavka ne spravi skupaj, zato te nobena od teh novodobnih lenih mladih noče. 😀 Pol pa, tako sam in jezen na ves svet in predvsem na ženske, sedeš za kompjuter in lajaš brezveze po anonimnih forumih. Se vsaj bolje počutiš? Bošček mali … Smiliš se mi. 🙁
Mirek, 20.10.2021 ob 07:14
nikoli ni nihče dokazal, da je že kdaj kdo umrl zaradi slabe hrane. Treba je konzumirati vsega po malem in v zmernih količinah. Pa vežbaj, pizda ti materina. Je enkrat na televiziji rekel možakar iz Hrvaške.
A da ne? Kako se povprečna življenjska doba v Ameriki, kjer živijo samo od džanka, znižuje, nič ne spremljaš? Pa kako so debeli? Od lufta najbrž?
Z občasnim džankom ni nič narobe, ker telo to pokompenzira, džank dan na dan pa je pot v debelost in bolezen.
Pa saj ni treba sedaj receptov sem gor popat. No, ko smo že tako poprijeli: ne gre očitno za to, da ne bi imeli časa, pač jim ni za kuho, ne da se jim, ne vidijo smisla itn. Seveda se da tudi hitro in malo sestavinami narediti kaj dobrega, a tem ljudem pač ni do tega.
Pa da mi tašča pride nasvete dajat, kako in kaj kuhati – znorim.
Mi kuhamo sami vse! Če ne jaz, pa partner. Otroci imajo dovolj hitre hrane v šoli, zato je res treba poskrbet, da je vsaj doma na voljo čimvec sveže in zdrave hrane. Če bi moj otrok tako živel, bi ga sočutno opozorila in mu poskusila pomagat, da spremeni življenjske navade. Ali pa vsak vikend prišla na obisk s skledo kuhane hrane, ki bi jo lahko zamrznili. Poskusi lepo, saj si njegova mama. To je značilnost mam, da opozarjajo svoje otroke, ne bit pa sitna. Če pa ne bodo želeli spremeniti ničesar jim pa res pomagaj tako, da sama kaj skuhaš in prineseš.
eros bosanđeros, 20.10.2021 ob 13:53
jaz vas vprašam. A pozna kdo debelega Bosanca. Ja ne pozna, ker jih ni. Pa večinoma jemo pleskavice v lepinji, čevapčiče, baklave, bureke … pijemo kavico in pivo. Samo za info. V Bosni in Hercegovini živi več tisoč stoletnikov.
No ja, jaz jih poznam kar nekaj 🙂
Sama imam 30 urni delovnik se pravi več kot polovico, pomoči babic nobene, torej sem za vse sama..partner dela skoraj cele dneve.
Na kraj pameti mi ne pride da kupim pripravljeno hrano. Glede na to da živimo v bloku smo očitno totalni seljaki da imamo svoje koline in na hodniku skrinjo z domačim mesom. Kuham vsak dan, včasih tudi 2x še za večerjo. Zaradi tega otroci niso nič prikrajšani. Kuham ko so v vrtcu ali pa pomagajo. Zunaj smo ogromno..
Sama bom rekla da vsak dela kako je v življenju navajeni oziroma vzgojen.
Da se pa vi vtikate v to nevidim smisla ker se boste le skregali.
Ko bojo pri vas vnukom ponudite kosilo in sladico kak domač štrudil, povabite jih večkrat in jih pač vi razvajajte..
Se zelo strinjam z vami, imate prav. Danes je zelo veliko takih mladih, ki tako počnejo, je res žalostno, najbolj pa za otroke. Danes bi mlada dekleta rada smo potovala okoli po svetu, delala, kuhala pa nič, kot rečejo, nimajo veselja heh. Danes so takšni časi, manj naredi doma mlada gospodinja, bolj kot je lena, bolj jo možje cenijo. Tega ne morem verjeti, ampak je v velikih primerih tako, vem iz primerov, ki jih poznam.
Tečna tašča, naj bom tiho?, 16.10.2021 ob 13:27
Sin in njegova gospa imata 2 otroka. Zadnjič sva bila z možem na obisku po daljšem času, ker živiva na drugem koncu slovenije.
Saj sem vedela, da je naša tamlada kraljica prikladnost glede hrane, ampak da v hiši nimata enega živila brez etikete kjer je navedenih kup sestavin sem pa malo jezna in razočarana.
Pire krompir iz škatle, narejeni sendviči v hladilniku, čufte na varjanto pogrej in pojej, solata v plastični posodi (kupljena, samo za začinit) seveda ni manjkal nek pacast preliv za solate, zamrznejeni panirani zrezki in pomfri, ribje palčke, paštete, filane paprike v steklenem kozarcu samo za pogret in tako naprej. Da ne omenjam pripravljenih pakiranih palačink!!!! Dejansko namazane, zapakirane v embalažo so čakale jedca v hladilniku!!
Mene je skoraj kap s čim futrata otroke. Kaj pomaga da se hvalijo kako so cele popoldneve zunaj in oh in sploh. Ljudje božji, pa dajte se naučiti vsaj ene 4-5 obrokov skuhati. Saj ni probelem da se malo kombinira, ampak živite samo od tega? In to otroci? In ne, ni vse ona kriva, tudi moj sin je očitno navadna lenoba v kuhinji. Mi je mož dal prav in rekel, da če bi jaz tako futrala otroke bi se on naučil nekaj pripraviti.
Tamlada dela polovični delovnik, res nevem zakaj je tako težko si vzet tisto urco ali še manj in skuhati vsaj kakšno juho.
Hrana ni vse, je pa veliko. Nekje sem ga pošteno polomila, da sin ne vidi nobenih težav. Sem sicer samo malo omenila, nič ekstra kritizirala.
Otroci pri nas na obisku zmažejo vse. Niso nekaj izbirčni oz. ni težava v tem da nebi jedli doma pripravljeno. Jaz sem res šokirana in žalostna. Težko mi je. Zelim si, da tega nebi videla. Morda dam preveč na kuho iz osnove, čimveč svežih sestavin, skleda sadja na dosegu vsem, držim se pravila da doma imeti čimmanj deklaracij z miljon sestavinami in e-ji. Morda kompliciramn ampak sem šokirana.
Kako kuhate ostale mlade družine? Ali je to normalno? Je to postalo nekaj sprejemljivega ?
Vešča stara brigaj se zase. Kaj in kako jedo mladi ni tvoja stvar. V šoli, vrtcu imajo zdravo hrano in če pol doma kaj nezdravo pojejo ne bodo zato umrli.
Sicer sama vsak dan kuham, tako kot sem že prej preden sva imela otroke. Mene kuhanje sprošča in prav uživam v pripravi hrane.Ne maram pa, da bi se kdo vmešaval kaj jemo, pa ni važno al je zdravo ali ne.
Ja je normalno, 16.10.2021 ob 13:37
Tudi mi smo mlada družina. In to ni nič takega. Tudi mi večinoma jemo že pripravljeno hrane iz “ovoja”. Pač sledimo času, pa kot vi starci. Večkrat gremo tudi ven jest. Še več, velikokrat gremo na “junk” razvado v McDonalds… Vse to si lahko privoščimo saj imamo veliko plačo, poleg tega pa imamo vsi mesečno karto za fitness, kjer pokurimo vse kalorije.
Babi, stopi v korak s časom.
Kokoš