Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek SAMOZAVESTNOST

SAMOZAVESTNOST

Že nekaj časa poznam gospo , malo čez 50 (kaže jih max 35), zelo urejeno, razgledano in seveda priljubljeno v vsaki družbi oz. vsaj opaženo v vsaki družbi. Pa ni neka lepotica manekenskih mer ampak popolnoma povprečne konstitucije (razen seveda, da izgleda prekleto dobro za svoja leta). In seveda moje vprašanje:
Kako pridobiš tolikšno samozavest. Sama tudi nisem dolgočasna, sem razgledana, simpatična, trudim se biti urejena in glede na dosedanje odzive nisem neprivlačna.
Pa vendar… se ne izpostavljam, lahko bi si več privoščila,… skratka zanima me ali je lahko samozavest (in s tem povezana privlačnost) priučena ali je posledica izkušenj? Se samozavest izraža tudi tako, da želiš biti na vsak način v središču dogajanja, čeprav s kakšnimi “glupimi” pripovedkami in forami? Moraš biti malo “koza” in spregledat negativnosti?

Samozavest izhaja iz občutka lastne vrednosti, ki je ni treba razkazovati .
Nesamozavestni ljudje so hvalisavi, vsiljivi, želijo biti v središču pozornosti. Samozavestni tega ne potrebujejo, saj jim ta tiha notranja moč popolnoma zadostuje, več ne potrebujejo.
Kako si pridobiti samozavest? To se predvsem gradi, dolga leta, skozi izkušnje in dejanja, ki človeka potrjujejo v občutku, da je OK, da je v nečem ( to je lahko karkoli) zares dober.

Jaz bi dodala samo to, da naj ti bo ženska za zgled, ne da si ljubosumna nanjo.
Poznam primer totalne obsedenosti. Po eni strani ženska z drugo prijateljuje in jo kopira v vseh dejanjih, hkrati pa ji zaradi bolestne ljubosumnosti na vse načine nagaja.

Samozavest je to, da si ti sama zadovoljna s sabo – karakterno in po zunanjosti.

ne počni stvari, ki misliš, da so neumne ali odveč, ne govori, če te nihče ne posluša ali če ne želiš, ne oblači cunj, ki ti niso všeč, ne hodi tja, kamor te ne vleče, ne prijateljuj z ljudmi, ki ti niso po godu, ne nakupuj, če nimaš zares volje (sploh pa ne samo zaradi razprodaje!), drugim nudi pomoč kakršno znaš…. skratka, če se pred svojimi aktivnostmi zavedaš, zakaj nekaj počneš in če imaš za svoje početje dober razlog, potem si že precej samozavesten. Dobro se počutiš, če počneš stvari, ki jih želiš početi in če to počneš na svoj način, kakršen ti ugaja in potem tak kot si tudi nekaterim ugajaš, nikoli pa ne vsem… Samozavestno je npr. že to, da si upaš vreči proč vse cunje, ki ti v tvoji omari niso vsaj 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} všeč, pa čeprav to pomeni, da boš izpraznil omaro. Ni pomembna količina, pomembna je ustreznost – na mnigih življenjskih področjih.

puka – super povedano!

si falila bistvo, jaz jo občudujem

Hvala!

Samozavest je, če si v tvojem primeru rečeš: “Waw, ženska je enkratna. Jaz bom tudi taka!” Hkrati svoji izjavi verjameš, zaupaš vase, da si tega sposobna in delaš vse v smeri, da bi se že danes počutila oh in sploh najbolje (zunanji izgled je le odsev notranjega počutja).

In še en odgovor na tvoje vprašanje. Ja, samozavesti se da naučiti, vendar se moraš najprej naučiti zaupati sama sebi. Ko sama pri sebi nehaš kolebati in dvomiti v pravilnost svojih odločietv, si na pravi poti. Finta je v tem, da je vsaka odločitev prava, če se tako odločiš TI, le odločiti se je treba.

LP

S celotnim sestavkom si mi nekako dala občutek, da poleg občudovanja do nje gojiš tudi ljubosumje. Da je ona tista, ki poskuša biti s svojimi glupimi forami ves čas v središču dogajanja.

Poznam punce, ki so pri 20 že tako samozavestne, kot so nekatere šele pri 40 in kot nekatere nikoli v življenju ne bodo.
Vse je povezano s kvaliteto življenja in s kakšno karmo živiš. To dvoje je povezano. Da lepo zgledaš in da lepo misliš, za oboje se moraš sama zelo potruditi.
In ko ne boš drugih sodila po glupih pripovedkah, boš na dobri poti.

bodi to kar si…ja sliši se enostavno pa ni…veliko ljudi si ne drzne biti takšen kot v resnici je, ker se boji, da ga drugi ne bodo sprejemali in se raje pretvarja in poskuša ugajat drugim, predvsem pa povzema vzorce tistih, ki so kao v družbi zelo zaželjeni…ko boš to kar si, kar pomeni, da boš zavzemala svoja stališča in stala za njimi tudi takrat, ko se jih 10 zraven tebe ne bo strinjali in ko boš uresničevala svoj način življenja, ki si si ga pridobila na podlagi lastnih izkušenj, ko boš zadovoljna s tem kar si, takrat lahko govoriš o samozavesti in vsi tisti, ki te bodo imeli radi in te občudovali, te bodo samo zato, ker si taka kot si in to je najlepši dosežek v življenju, pa še iskren…

LP

New Report

Close